iOS 6 Güncellemesi Yapmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Apple iOS 6 mobil işletim sistemini bugün OTA ile yayınlayacak. Eğer güncelleme işlemi sırasında dikkat etmeniz gerekenleri öğrenmek istiyorsanız rehberimizi okumalısınız.

iOS 6 Güncellemesi Yapmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 6 bugün kullanıcılara sunulacak, yani iPhone 5'in Cuma günü satışa başlamasından bir kaç gün önce iOS 6'yı kullanabilmeye başlayacaksınız.

iOS 6 elbette beraberinde pek çok yenilik getiriyor ancak bu yazımızın konusu şimdilik yenilikler değil. Güncellemeyi telefonunuza yüklemeden önce bilmeniz gereken bazı noktalar var ve sizi bu konular hakkında bilgilendirerek bir sorun yaşamanızı önlemeye çalışacağım.

1. iOS 6 OTA Güncellemesi Olarak Yayınlanacak

iOS 6'yı iPhone'larınıza yüklemeden önce, şu anda iOS 5 kullanıyorsanız, telefonunuzun kablosunu bilgisayarınıza bağlamanız gerekmeyecek. iOS 5 ile birlikte gelen düzenli güncelleme özelliği sayesinde (delta updates) iOS 6 kurulurken tüm sistemi yeniden yüklemeyecek. Sadece değişen kısımların yüklenmesi nedeniyle OTA olarak güncellemeyi alabileceksiniz.

2. iTunes 10.7'ye İhtiyacınız Olacak

Apple iTunes 10.7'yi iOS 6'dan bir hafta önce yayınladı ve böylece sunucularda oluşabilecek yoğunluğu azaltmayı ve kullanıcıları hazırlamayı başardı. Eğer sizin de iTunes versiyonunuz eskiyse bugünkü yoğunluğa yakalanmadan önce güncellemeyi gerçekleştirmeniz iyi olacaktır.

3. Sistem Yedeğinizi Alın

Herhangi bir güncelleme yapmadan önce iPhone'unuzu yedeklemeniz elbette iyi olacaktır. Bunu dilerseniz bilgisayarınıza bağlayarak dilerseniz de iCloud üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Böylece güncelleme sırasında bir sorunla karşılaşırsanız sisteminizi kolaylıkla eski haline döndürebilirsiniz.

4. Gecikmelerle veya Sunucu Hataları ile Karşılaşabilirsiniz

Güncelleme sırasında pek çok kişi aynı anda yığılacağından dolayı bağlantı sorunları yaşayabilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken biraz bekleyerek daha sonra yeniden denemek. iOS 6'nın kurulum dosyalarını içerdiği söylenen ve güvensiz olabilecek kaynaklardan dosyaları indirmek yerine beklemeniz çok daha sağlıklı olacaktır.

Güncellemeler bir yere kaçmadığı için biraz daha beklemek güvenle sisteminize iOS 6'yı yüklemenizi sağlayacaktır.

5. Bazı Uygulamalarda Hatalar Olabilir

Apple iOS 6 için oldukça sıkı çalışıyor ancak sisteminiz güncellendiğinde tüm uygulamaların tamamen sorunsuz çalışacağını düşünüyorsanız hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Yeni işletim sistemine geçiş sürecinde uyumsuzluk yaşayan uygulamalarla karşılaşabileceğinizi hatırlatmak isterim.

6. Güç Kaynağınızı Hazır Tutun

Güncelleme sırasında iPhone'unuzun bataryası bitme eğilimine girebilir. Bu nedenle her an şarja takabileceğiniz bir konumda olursanız sorunları engelleyebilirsiniz. Çünkü güncelleme sırasında şarjınızın bitmesi büyük bir soruna yol açabilir.

Güncelleme'nin bugün Türkiye saati ile 20.00-21.00 civarlarında yayına gireceği tahmin ediliyor. Dikkat etmeniz gerekenleri unutmamanız dileğiyle.

YORUMLAR