iOS 8'de Fotoğraflar Nereye Kaydediliyor?

iOS 8'in elden geçirdiği kısımlar arasında fotoğraf uygulaması da yer alıyor. Peki yenilenen fotoğraflar uygulaması kullanıcılara nasıl bir deneyim vaat ediyor.

iOS 8'de Fotoğraflar Nereye Kaydediliyor?

iOS 8’in getirdiği yenilikler arasında elden geçirilen ve farklı bir yapıya kavuşturulan fotoğraflar bölümü bulunuyor. Bazı kullanıcılardan gelen geribildirimleri dikkate aldığımızda Apple tarafından yapılan bu değişikliğin pek de hoş karşılandığını söylemek doğru olmaz.

Cihazlarını iOS 8’e güncelleyen bazı kullanıcıların fotoğraflarını bulmakta zorlandığı ve zaman zaman yeni tasarımla ilgili ciddi sorunlar yaşadıklarını duyum aldık. Peki iOS 8 fotoğraflar kısmında ne gibi değişiklikler yaptı ve bu değişikliklerin kullanıcılar üzerindeki etkisi ne seviyede?

Öncelikle fotoğraflar uygulamasını açtığınızda eskiden Camera Roll olarak adlandırılan albümün yerin bir takım yeni albümlerin getirildiğini göreceksiniz. Camera Roll cihazınzıda yüklü olan tüm fotoğrafları depolayan bir alandı. Şimdi ise Son Eklenenler, Panoramalar, Videolar, Seri Çekimler ve Son Silinenler gibi kategoriler bulunuyor. Bunlara ek olarak bir de kullandığınız Instagram gibi harici uygulamaların kendi yarattıkları kategoriler mevcut. Bu kategoriler sadece ilgili uyuglama ile oluşturulan fotoğrafları barındırmakta.

Eski sürümde kullanmaya alıştığınız Camera Roll kategorisine en yakın olan kategori şu an için Son Eklenenler. Fakat Son Eklenenler kısmında son 30 gün içerisinde çekilen fotoğraflar gösteriliyor. Birçok kullanıcı için problem yaratan kısım ise Son Silinenler. Kullanıcılar zaten belirli sebeplerden ötürü silinmiş bir fotoğrafı neden saklama isteği duysun ki? Bu kısımda yer alan fotoğraflar kullanıcıların belirlediği süre kadar saklı tutuluyor. Koleksiyonlar sekmesine tıklayarak cihazınızda bulunan tüm fotoğrafları kronolojik olarak görme şansına hala sahipsiniz.

Hiç Şüphesiz ki Apple daha düzenli bir fotoğraf saklama deneyimi sunmayı amaçlamış fakat yapılan bazı değişiklikler gereksiz ve kafa karıştırıcı. Siz de iOS 8’in getirdiği yenilikler hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşın!

iOS 8 Nasıl Yüklenir?

YORUMLAR