iPhone 6s Live Photos GIF ve Video Formatına Nasıl Çevrilir?

iPhone 6s Live Photos GIF veya video formatına nasıl çevrilir?

iPhone 6s Live Photos GIF ve Video Formatına Nasıl Çevrilir?

Apple’ın yeni iPhone modelleri 6s ve 6s Plus’da gördüğümüz yeni özelliklerden biri olan Live Photos (Canlı Fotoğraflar) sayesinde fotoğrafı dokunduğumuz an hareketlendirebiliyoruz. Durağan fotoğraf göstermek yerine o anı tekrar yaşamamızı sağlayan Live Photo’lar Apple haricinde cihazlarda görüntülenemiyor. Ancak bunu aşmanın çok basit bir yolu var.

Apple’ın Live Photos adını verdiği fotoğrafı mini videolara dönüştüren yeni özelliği sadece iPhone 6s ve 6s Plus modellerinde mevcut. Ekrana dokunduğunuz anda fotoğrafın hareketlenmesini sağlayarak o ana hızlıca gitmenizi sağlayan canlı fotoğrafları masaüstünüz ve kilit ekranınız olarak ta ayarlayabiliyorsunuz. Live Photo’ların şu an için tek kötü yanı sadece Apple’ın iOS 9 işletim sistemli cihazlarında, watchOS 2 üzerinde çalışan Apple Watch’da ve OS El Capitan sistemiyle çalışan bir MAC bilgisayarda görüntülenebiliyor olması. Live Photo’larınızı Android kullanan bir arkadaşınızla paylaşmak istediğinizde Apple cihaz ayrımcılığı yapıyor ve buna izin vermiyor. Neyse ki cihaz sınırlamasını ortadan kaldıran üçüncü parti uygulamalar mevcut.

Live GIF adlı uygulama, Live Photo’larınızı GIF veya video formatına dönüştürerek dilediğiniz cihazla paylaşmanıza izin veriyor. Ne yazık ki ücretli olarak (pahalı değil ancak ücretsiz olsaydı çok daha iyi olurdu. Hem daha popüler de olurdu) sunulan uygulamanın kullanımı son derece basit.

  • Live Photo’larınız arasında paylaşmak istediğinize dokunuyorsunuz.
  • Akabinde iki seçenek karşınıza çıkıyor. GIF olarak paylaşmak isterseniz “Share as GIF”, video formatında paylaşmak isterseniz de “Share as video” butonuna dokunuyorsunuz. Sosyal mecralarda veya e-posta ile paylaşma seçeneğinin yanında film rulosuna kaydetme de sunuluyor. Unutmadan, GIF’lerin boyutu 5MB’dan küçük oluyor. Twitter gibi dosya boyutu sınırlaması koyan sosyal ağlarda sıkıntısız bir şekilde paylaşabiliyorsunuz. Bir de kullanır mısınız bilmiyorum; uygulamanın 3D Touch desteği de bulunmakta.

Apple Live Photos İpuçları ve Püf Noktaları

YORUMLAR