iPhone 6s Plus'ı Önceki iPhone'lara Tercih Etmeniz İçin 5 Sebep

iPhone 6s Plus'ı önceki iPhone'lara tercih etmeniz için 5 sebep.

iPhone 6s Plus'ı Önceki iPhone'lara Tercih Etmeniz İçin 5 Sebep

Apple, her yıl köklü değişiklik yapsın yapmasın iPhone’ları tanıtırken “Şimdiye kadarki en iyi, en hızlı, en ince iPhone” gibi süslü ifadeleri kullanmayı çok sever. Bu sene de iPhone 6s ve 6s Plus’ı tanıtırken gerek tanıtım günü gerekse de reklamlarında “Değişen tek şey, her şey” ifadesini kullandı. Peki ülkemizde 23 Eylül’de çıkacak yeni iPhone’lar bu ifadeyi hak ediyor mu? iPhone 6s Plus gerçekten şimdiye kadar üretilmiş en iyi iPhone modeli mi?

Apple’ın ülkemizde resmi satışına 23 Eylül’de başlayacağı iPhone 6s Plus, tasarım anlamında önceki modelden pek farklılık göstermese de donanım olarak baktığımızda oldukça ileride. Peki iPhone 6s Plus’ı şimdiye kadar üretilmiş iPhone’lardan farklı kılan noktalar neler? Neden iPhone 6 veya 5s yerine iPhone 6s Plus tercih edilmeli? Ekran büyüklüğünün yanında farklılıklar neler? Bu yazımızda iPhone 6s Plus’ı önceki iPhone modellerine tercih etmeniz için 5 neden söylüyoruz.

3D Touch Teknolojisine Sahip Full HD Ekran:

İlk farklılık tahmin edeceğiniz üzere ekran. iPhone 6s Plus’da 5.5 inç 1920 x 1080 çözünürlük sunan 3D Touch özelliğine sahip Retina HD ekran bulunuyor. iPhone 6 Plus’ın da ekranı aynı boyutta ve aynı çözünürlükte ancak 3D Touch desteği sunmuyor. Donanımla desteklenen ve ekrana dokunuş sertliğine göre tepki veren, günlük hayatta cihaz kullanımını hızlandıran yeni bir ekran teknolojisi olarak karşımıza çıkan 3D Touch sizi etkilemediyse iPhone 6 Plus’ı tercih edebilirsiniz ancak daha alt modelleri kesinlikle düşünmemenizi öneririm. Çünkü iPhone 6s ve 6’da ekran büyüklüğü 4.7 ince ekran çözünürlüğü de 1334 x 750’ye düşerken, iPhone 5s’de ekran büyüklüğü 4 ince ekran çözünürlüğü de 1136 x 640’a düşüyor. Sonuç olarak iPhone 6s Plus, ekran büyüklüğü, çözünürlüğü ve teknolojisi yönünden tüm iPhone’lardan üstün.

Apple'dan Dokunmatik Ekran Devrimi: 3D Touch 

Yeni iPhone 6s Reklamında Odak Nokta 3D Touch
MOBİL

Yeni iPhone 6s Reklamında Odak Nokta 3D Touch

Apple iPhone 6s ve 6s Plus’ın en dikkat çeken özelliği bildiğiniz üzere ekranlarında 3D Touch teknolojisinin kullanılması. Ekrana dokunma hassasiyetimize göre farklı seçenekler sunarak işimizi oldukça basitleştiren bu teknolojiyi ön plana çıkaran yeni reklam videosunda ABD’li sinema oyuncusu Jamie Foxx da yer alıyor.

Uzun Kullanım Süresi Sunan Batarya:

iPhone 6s Plus’ı daha doğrusu Plus modellerini öne çıkaran özelliklerden birisi de yüksek kapasiteli bataryaları. Apple her ne kadar tanıtım günü açıklamasa da sonrasında yapılan testlerde telefonların batarya kapasiteleri ortaya çıkıyor. Tabii ki testler kadar kullanıcı deneyimleri de önemli, hatta daha önemli. iPhone 6s Plus ve iPhone 6 Plus’ın batarya kapasiteleri çok yakın olduğundan günlük kullanımda hissedilebilir bir fark yok ancak iPhone 6s ve önceki modellerle kıyasladığımızda kesinlikle en uzun kullanım süresi sunan iPhone modeli.

Masaüstü Sınıfı Güçlü İşlemci:

iPhone 6s Plus ve 6s’de 64 bit mimariye sahip çift çekirdekli A9 işlemcisi bulunurken iPhone 6 Plus ve 6’da A8 işlemci, iPhone 5s’te de A7 işlemci bulunuyor. A9 ile A8 veya A7 işlemci arasında ne kadar fark olduğunu anlamak için sentetik testleri incelemeniz gerekmiyor. Telefonu kullanmaya başladığınızda bir önceki hızlı – akıp giden iPhone dediğiniz modelin aslında hızlı olmadığını anlıyorsunuz. Apple tarafından paylaşılan yüzde 70 daha hızlı CPU, yüzde 90 daha hızlı GPU değeri tabii ki tartışmaya açık ancak iPhone 6s Plus, aynı işlemciyi kullandığından 6s’i katmazsak en hızlı iPhone diyebiliriz.

4K Video Kaydı Yapabilen Kamera:

iPhone 6s Plus, kamerada da fark yaratıyor. iPhone 6s Plus’ın arka kamerası 12 megapiksel çözünürlüğünde ve 4K video kaydına imkan verirken, ön kamerası 5 megapiksel çözünürlüğünde ve 720p video kaydına olanak tanıyor. iPhone 6s’in de kamerasıyla 4K videolar çekebiliyorsunuz ancak optik görüntü stabilizasyonu sadece Plus modelinde bulunuyor. Eski modellerle kıyaslamaya geçecek olursak; Tek kelimeyle iPhone 6S Plus’ın gerek arka gerekse de ön kamerası tüm iPhone modellerinden üstün diyebiliriz. 4K video çekimi sizin için önemli değilse iPhone 6s Plus yerine 6 Plus’ı seçebilirsiniz.

iPhone 6s Kamerası Nikon DSLR'ı Ezdi Geçti
MOBİL

iPhone 6s Kamerası Nikon DSLR'ı Ezdi Geçti

Apple iPhone 6s ve 6s Plus’ın 4K video kaydına imkan tanıyan 12 megapiksel iSight kamerası etkileyici bulunmuştu ancak kimse profesyonel DSLR makinesiyle karşılaştırma yapmamıştı.

7000 Serisi Alüminyumla Güçlendirilmiş Kasa:

iPhone 6s Plus’ın tasarımını beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ancak kesin olan bir şey var ki yeni iPhone’lar önceki iPhone’lardan çok daha sağlam ve dayanıklı yapıdalar. 7000 serisi alüminyum ile güçlendirilen yeni iPhone’larda bükülme sorununa rastlamak imkansız. Çok uğraşsanız da anca ufak bir eğim verebilirsiniz ki bunu yapmayı başaranların videolarına YouTube’da rastlamanız mümkün. iPhone 6s Plus ve 6s’de dayanıklılığın artırıldı ortada ancak yine de kılıf ve ekran koruyucu takıp kullanmakta fayda var. Zira ekran değişimi oldukça pahalı. Sonuç olarak iPhone 6s Plus, kasa sağlamlığı olarak özellikle iPhone 6 Plus ve 6’dan çok önde. Tasarım anlamında beyaz – kalın anten çizgilerinden midir bilinmez iPhone 5s’in gerisinde kalıyor.

Apple iPhone 6s Plus Bükülmüyor!
MOBİL

Apple iPhone 6s Plus Bükülmüyor!

Apple iPhone 6 Plus ilk çıktığında telefonun bükülmesi çok büyük olay yaratmıştı. İnsanlar videolarda çılgın gibi telefon büküyor bakın büküldü diyorlardı.

iPhone 6s Plus Özellikleri

iPhone 6s Plus ve iPhone 6 Plus Karşılaştırması

YORUMLAR