iPhone ile Video Kaydederken Fotoğraf Nasıl Çekilir?

iPhone ile video kaydederken nasıl fotoğraf çekeceğinizi gösterdik.

iPhone ile Video Kaydederken Fotoğraf Nasıl Çekilir?

Birçok cihazda video kaydederken fotoğraf çekmek için ekstra uygulamalara ihtiyaç duyabilirsiniz. Apple bunun için çok basit bir çözüm üretmiş ve ekstra bir uygulamaya ihtiyaç duymadan bir yandan video kaydedip diğer yandan güzel anları ölümsüzleştirebilmenizi sağlamış. Bu blogda gözünüzden kaçmış olabilecek özelliği inceledik.

Öncelikle biraz bu özelliğin tarihçesinden bahsedelim. İlk olarak iPhone 5 ile karşımıza çıkan video kaydederken fotoğraf çekebilme özelliği, iPhone'un her yeni cihazda güçlenen kamerasında kaliteyi giderek artırıyor. Erişebilmek içinse yapmanız gereken işlem çok kolay:

Standart iPhone kamerasını açın ve video kaydetmeye başlayın. Kaydetmeye başladığınızda sol alt köşede beyaz bir düğme göreceksiniz. Kayıt sırasında "bu anı fotoğraflamalıyım" dediğiniz anda o düğmeye dokunun ve film rulosunda nasıl çıktığını görün. Beyaz butonun nasıl olduğunu merak edenler aşağıdaki görsele bakabilirler:

Son olarak, bu özelliğin donanımsal olarak her cihazda farklı kalitede fotoğraf çekeceğini de unutmadan söyleyelim. iPhone 6S, 6S Plus ve SE ile 4K video çekerken 8 megapiksel fotoğraf çekerek en iyi sonucu alabilirsiniz. 

En Ucuz iPhone Nereden Alınır?

iPhone ile Yüklü Gelen Uygulamalar Nasıl Silinir?

YORUMLAR