iPhone TV'ye Nasıl Bağlanır? Kablosuz ve Kablolu Bağlama Çözümü Burada

iPhone TV'ye nasıl bağlanır? Kablosuz ve kablolu bağlama çözümü bu yazımızda.

iPhone TV'ye Nasıl Bağlanır? Kablosuz ve Kablolu Bağlama Çözümü Burada

Apple iPhone Plus modellerinin ve iPhone X'un ekranları yeterince büyük olsa da zaman zaman iOS oyunlarını, videolarımızı veya fotoğraflarımızı büyük ekranlı televizyonumuza yansıtma ihtiyacı duyabiliyoruz. Bu noktada kablolu ve kablosuz hangi çözümler mevcut? Bu yazımızda iPhone’nuzu TV’inize farklı yollarla nasıl bağlayacağınızı anlatıyoruz.

iPhone’ların Plus modelleri bildiğiniz üzere 5.5 inç ekrana sahipler ve 1920 x 1080 çözünürlük sunuyorlar. 10. yıl özel tanıtılan iPhone modeli iPhone X da 5.8 inç ekranda 2436 x 1125 çözünürlük veriyor. Bu değerler Apple’ın Retina (Super Retina HD) adını verdiği terimle ile birleşince göz kamaştıran bir ekran ortaya çıkıyor. Apple’ın Retina HD (Super Retina HD) ekran olarak tanımladığı iPhone modellerinde 3D Touch özellikli ekranlar tabii ki de günlük kullanımda gayet yeterli hatta bazılarımız fazla bile bulabiliyor ancak bazen bu devasa ekranlı telefonda çektiğimiz bir fotoğrafı, videoyu veya oyunlarımızı büyük ekranlı teleizyonumuza aktarmak isteyebiliyoruz. Bunun için kablolu ve kablosuz seçeneklerimiz mevcut.

Girişte Apple’ın Plus modellerini örnek göstersek te çözümler tüm iPhone modelleri için geçerli ve teknolojiyi kıyısından köşesinden takip edenlerin bile rahatlıkla uygulayabileceği çözümler notunu düştüğümüze göre artık çözüm yollarına geçebiliriz.

iPhone'u TV'ye Kablolu Bağlama (HDMI):

iPhone’unuzu TV’ye bağlamak için izleyeceğiniz en kolay, sıkıntısız, hızlı yöntemin HDMI bağlantısı üzerinden olduğunu söyleyebilirim. Bu noktada iPhone’da sadece Lightning konnektörü mevcut çözümü nasıl uygulayacağım ki? sorusunu sorabilirsiniz. Apple Online Store’da şu anda 229 TL’den satılan ancak teknoloji mağazalarında çok daha ucuza satın alabileceğiniz “Lightning Dijital AV Adaptörü” adlı ürün ve standart, her yerde bulabileceğiniz HDMI kablosunu birleştirerek iPhone’unuzla televizyonunuz arasında kolaylıkla bağlantıyı kurmuş oluyorsunuz. Bu noktadan sonra 1080p çözünürlükte büyük ekranda oyun oynama, web sitelerini gezme, iTunes’dan kiraladığınız/satın aldığınız filmleri izleme ve daha pek çok şeyi yapma şansına sahipsiniz.

Lightning Dijital AV Adaptörü

iPhone'u TV'ye Kablosuz Bağlama (Apple TV):

“Kablo ile uğraşamam iPhone’u TV’ye kablosuz bağlamak istiyorum” diyorsanız ve akıllı televizyona sahip değilseniz bunu yapabilmenin yolu AirPlay yansıtma desteği sunan bir Apple TV satın almak. Lightning Adaptörü ile HDMI üzerinden bağlantı yerine kablosuz bağlantı kurmayı tercih ederseniz en az 590 TL fark ödemeniz gerekiyor. En az dedim zira; 32 GB modeli 999 TL'den satışa sunulan Apple TV 4K'yı satın almaya kalkarsanız bu fark 770 TL'ye çıkıyor. Apple TV'nin 4K'sız modeli de işinizi görecektir. Apple TV’nizi satın aldıktan sonra iPhone’unuzun görüntüsünü televizyonunuza yansıtmak için Denetim Merkezi'ndeki Ekran Yansıtma'yı veya Apple TV simgesine dokunun.

iPhone'u Smart TV'ye Bağlama (Yansıtma):

Eğer akıllı televizyonunuz varsa ve yapmak istediğiniz şey iPhone’unuzdaki fotoğraf, video, müzikleri televizyonunuza yansıtmak ise telefondan televizyona kablosuz akışı sağlayan iOS uygulamaları tercih etmeniz en kolay yol olacaktır. Örneğin; ArkMC DLNA UpnP gibi iPhone’dan HD TV, PC ve konsollara kablosuz ağ üzerinden medya aktarımı yapabilen uygulamaları “DLNA” anahtar kelimeyi yazarak rahatlıkla App Store’dan bulabilirsiniz.

YORUMLAR