iPhone'da Müzik Dinlerken Kulaklık ile Kontrolü Ele Almak İçin 8 İpucu

iPhone sahibi olup da hemen her gün bu ürünle müzik dinlemeyen yoktur. Ancak iPhone kulaklığı ile yapılabilecek her şeyi sıraladığımız bu yazıda bilmediğiniz mutlaka bir şey ya da bir şeyler var!

iPhone'da Müzik Dinlerken Kulaklık ile Kontrolü Ele Almak İçin 8 İpucu

iPhone sahibi olup da hemen her gün bu ürünle müzik dinlemeyen yoktur. Ancak iPhone kulaklığı ile yapılabilecek her şeyi sıraladığımız bu yazıda bilmediğiniz mutlaka bir şey ya da bir şeyler var!

Bazıları zaten bildiğiniz işlevler olsa da bazı ipuçlarını yeni öğrenecek ve muhtemelen iPhone ile yaşadığınız müzik deneyiminde onlara sürekli yer vereceksiniz. Sözü fazla uzatmadan iPhone kulaklığı ile müzik dinlerken neler yapabileceğinizi sıralayalım. Aynı işlevlerin iPad ve kısmen iPod Touch için de geçerli olduğunu ve video izlerken de yapılabildiğini ekleyelim. Bununla birlikte mutlaka orijinal kulaklığa sahip olmanız gerekmiyor. Orijinal kulaklıkla aynı yapıya sahip, ses arttırma ve kısme özellikleri bulunan kulaklıklarla da deneyebilirsiniz.

1- Şarkıyı ya da videoyu durdurma/oynatma

Bu kesinlikle en bilinen özellik ancak yine de listemizde yer almalıydı. Ses açma ve kısma uçlarının arasında kalan boşluğa bir kez tıklamanız halinde çalan parça ya da video durur, başlar.

2- Bir sonraki şarkıya atlama

Bir sonraki parçaya hızlıca geçmek için, orta kısma iki kere basmanız ve ikinci basışta parmağınızı kısa bir süre basılı tutmanız yeterli.

3- Çalan parçayı başa alma ya da bir önceki parçaya geçme

Çalan parçayı başa almak için, orta kısma üç kez basmanız ve üçüncü basışta parmağınızı kısa bir süre basılı tutmanız; bir önceki parçaya geçmek içinse orta kısma sadece üç kez arka arkaya basmanız yeterli.

4- Şarkı atlama

Bir şekilde çalmaya başlayan şarkıyı atlamak için hızlıca orta kısma iki kere üst üste basmanız yeterli.

5- Gelen aramayı cevaplama ya da reddetme

Müzik dinlerken birinin sizi araması halinde orta kısma bir kere basmanız ve konuşma bitiminde yine aynı yere bir kere basmanız yeterli. Eğer gelen aramayı reddetmek istiyorsanız, orta kısma basmanız ve parmağınızı kaldırmadan kısa bir süre basılı tutmalısınız. Duyacağınız iki “bip” sesi aramayı reddettiğinizi ve arayan kişinin sesli mesaj bırakması için yönlendirildiği anlamına gelecek.

6- Konuşurken gelen bir başka aramayı cevaplama

Telefonda siz biriyle görüşürken bir başka arama gelmesi halinde, sonraki aramaya geçmek için orta kısma basmanız yeterli. Yeni gelen görüşmenin bitmesi halinde, bir önceki görüşmeye geçmek içinse aynı yeter iki saniye boyunca basmanız ilk görüşmeye dönmenizi sağlayacak.

7- Fotoğraf çekerken kulaklığı kullanma

Telefon üzerinden fotoğraf çekmek için kamera uygulamasına girdiğinizde, çek komutunu vermek için kulaklığın üzerinde yer alan + simgesini yani ses açma tuşu kullanarak fotoğraf çekme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

8- iPhone 4S kullanıcıları için Siri kullanma

Cihazda yer alan Siri uygulamasını başlatmak ve hemen soru sormak için orta kısma uzunca basmak ve ardından Siri’ye soruyu aktarmak mümkün.

 

YORUMLAR