İşte Cep Telefonlarının 42 Yıllık Evrimi (İnfografik)

Cep telefonlarının 42 yıllık tarihini özetleyebilecek bir infografik hazırladık, bu küçük bilgiler işinize yarayabilir.

İşte Cep Telefonlarının 42 Yıllık Evrimi (İnfografik)

Mobil telefonlarını çok benimsemiş olmamızdan dolayı onların ne kadar eskiye uzanan bir tarihi olduğunu genellikle düşünmüyoruz. Ancak mobil telefonlarının 1973 yılından bugüne kadar uzanan teknolojik bir gelişim süreci var.

İlk çıkan mobil telefonun yaklaşık 1 kiloluk bataryası olması ve bu bataryanın bir çanta gibi taşınabiliyor olmasından bu yana tam 42 yılı geçti. Elbette bu neredeyse yarım asırlık zaman dilimi içinde farklı kuşaklar, binden fazla ürünle karşılaştılar. Ancak teknoloji tarihinin kilometre taşları olanlar, belli dönemlere adlarını yazdırmayı başardılar.

Cep telefonlarının 42 yıllık tarihini özetleyebilecek bir infografik hazırladık. Bu tablo akıllı telefon tarihini merak edenleri biraz olsun tatmin edebilecek kısa ve öz bilgilerden oluşuyor. Bu bilgileri isterseniz arkadaşlarınızla paylaşabilir ya da bilgi dağarcığınızın bir köşesinde referans olarak saklayabilirsiniz.

Artık her sene yeni teknolojilerle süslenen ve kullanıcıya farklı fırsatlar sunabilen bu teknoloji önümüzdeki 40 yılda ne gibi evrim basamakları tırmanır bu tabloya bakarak hayal etmek mümkün olabilir.

8 Yıl İçinde iPhone Kendini Nasıl Yeniledi, İşte Rakamlarla Apple iPhone'un Dünü ve Bugünü

Android’in Resimli Kısa Tarihi

Mac İşletim Sistemlerinin Resimli Tarihi

YORUMLAR