Kablosuz Ağ Bağlantı Şifresi Nasıl Bulunur ve Değiştirilir?

Yazımızda WiFi şifresini nasıl öğrenebileceğinizi ve değiştirebileceğinizi resimli olarak anlatıyoruz

Kablosuz Ağ Bağlantı Şifresi Nasıl Bulunur ve Değiştirilir?

Merhaba Tamindir takipçileri. Kablosuz ağlar çağımızın en büyük nimetlerinden biri. Evinize girdiğinizde, arkadaşlarınızı veya ailenizi ziyaret ettiğinizde eğer mobil cihazlarınız otomatik olarak evin WiFi ağına bağlanıyorsa yabancılık hissetmiyorsunuz. Fakat durum her zaman bu kadar kolay olmayabiliyor. Bazen ziyaret ettiğimiz ev halkı kablosuz ağ şifresini blmeyebiliyorlar. Bu nedenle bu şifreyi bizim bulmamız gerekebiliyor. Eğer kablosuz ağ güvenliğinizi sağlamak ve WiFi bağlantınızın izinsiz kullanılmasını önlemek istiyorsanız kablosuz ağ şifrenizi sık sık değiştirmeniz de gerekebiliyor.

İşte biz de bu yazımızda kablosuz ağ şifresi bulma ve kablosuz ağ şifresi değiştirme işlemlerini nasıl yapabileceğinizi resimli olarak anlatacağız.

WiFi şifresi öğrenme işi için öncelikle o kablosuz ağa bağlı olan bir bilgisayara ihtiyacımız var. Bu bilgisayarda ilk olarak klavye üzerinden Windows tuşuna ve R tuşuna aynı anda basarak "Çalıştır" penceresini açıyoruz. Bu penceredeki "Aç" bölümüne "ncpa.cpl" yazın ve "Tamam" tuşuna tıklayın:

Karşınıza ağ bağdaştırıcılarının listelendiği pencere çıkacak. Bu pencerede kablosuz ağ bağlantısını seçerek üzerine farenin sağ tuşuyla tıklayın ve açılan menüden "Durum" seçeneğini seçin:

Açılan pencerede "Kablosuz Özellikleri" tuşunun üzerine tıklayın:

Kablosuz Özellikleri açılınca üst taraftan "Güvenlik" sekmesinin üzerine tıklayın. Bu pencerede "Karakterleri Göster" bölümünün yanındaki kutucuğu işaretlediğinizde WiFi şifresi bulmanız mümkün olacaktır. Bu penceredeki şifrenin görüntülendiği bölüme yeni şifrenizi yazarak WiFi şifresi değiştirme işlemini de gerçekleştirebilirsiniz: 

Umarız yazımız size yardımcı olmuştur. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın.

Kablosuz Ağ Bağlantı Problemlerinizi Çözecek 6 İpucu

YORUMLAR