Kaybolan Android Telefon Nasıl Bulunur?

Google’ın sunmuş olduğu Android Cihaz Yöneticisi’yle kaybolan ya da çalınan Android telefonunuzu nasıl bulabileceğinizi ve uzaktan kontrol edebileceğinizi anlattık.

Kaybolan Android Telefon Nasıl Bulunur?

Google’ın sunmuş olduğu Android Cihaz Yöneticisi’yle kaybolan ya da çalınan Android telefonunuzu nasıl bulabileceğinizi ve uzaktan kontrol edebileceğinizi anlattık.

Apple’ın Telefonumu Bul özelliğinden geri kalmak istemeyen Google, bu işlevi Android Cihaz Yöneticisi uygulamasıyla birlikte kullanıcılarına sunuyor. Uygulamayı kullanarak cihazınızın nerede olduğunu internet üzerinden kolayca tespit edebilmeniz mümkün. Telefonunuzu evin içinde kaybetmeniz durumunda ise cihaz sessiz modda olsa bile yüksek seste zil sesleri çalarak yerini öğrenebiliyorsunuz.

Bunların dışında, cihazınızın çalındığını düşünüyorsanız ve telefonda önemli bilgilerinizin başkalarının eline geçeceğinden endişeleniyorsanız, Android Device Manager yine imdadınıza yetişiyor. Cihazınız nerede olursa olsun, uygulama aracılığıyla kişi listelerinizi ve diğer tüm kişisel bilgilerinizi kolayca silebilirsiniz. Şimdi anlattığımız adımları tek tek incelemeye koyulalım.

İlk Adım

Öncelikle Play Store üzerinden Android Cihaz Yöneticisi uygulamasını indirmelisiniz. Uygulamanın çalışması için cihazınızın Android 2.2 ya da üzeri olması gerekiyor.



Android Cihaz Yöneticisi’nin aktif olup olmadığını da, telefonunuzda yüklü olan Google Ayarları uygulamasıyla kontrol edeceğiz. Karşınıza çıkan menüden Android Cihaz Yöneticisi seçeneklerine girdikten sonra, “Bu cihazın konumunu uzaktan belirle” ve “Uzaktan kilitlemeye ve silmeye izin ver” seçenekleri çıkacak. Bunları aktif konuma getiriyoruz.

Bu seçenekten sonra cihazınızın yerinin tam olarak saptanabilmesi için Konum ayarlarını aktif etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde uygulama cihazınızın yerini bulamayacaktır.

Cihazın Yerini Bulmak

Bu işlemlerin sonunda Android Cihaz Yöneticisi servisini etkinleştirmiş olacaksınız. Bu adımları uyguladıysanız gerisi çocuk oyuncağı gibi gelecek. Telefonunuzun yerini harita üzerinde görebilmek için Android Cihaz Yöneticisi web sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor. Açılan sayfada telefonunuza bağlı olan Google profilinizle giriş yaptıktan sonra, Konum butonuna basarak yer tespiti yapabilirsiniz.

Telefonu Kilitlemek

Telefonunuz başkasının eline geçti ve kişisel bilgilerinizin ele geçirilmesinden endişe duyuyorsunuz. Kilitle seçeneği ile telefonunuza şifre atayabilirsiniz. Bu şekilde telefonunuza kavuşana kadar kimse cihazınızı kurcalayamayacak. Ayrıca, Kilitle seçeneği ile telefonuzun ekranına mesaj da bırakabilirsiniz, bu şekilde telefonu bulan kişiye uyarıda bulunabilirsiniz.

Zili Çaldır

Bu seçenek de telefonunuzu evin içinde bulamadığınız zamanlarda kurtarıcı bir rol üstlenebilir. Zili Çaldır butonuna bastığınız anda, telefonunuz sessiz konumda olsa bile yüksek seste zil sesleri çalmaya başlayacak ve siz durdurana kadar devam edecektir.

Tüm Verileri Sil

Ve artık telefonunuzdan umut yoksa, bulamayacağınız kesinleştiyse bazı şeylerin önlemini almak isteyebilirsiniz. Mesajlarınız, fotoğraflarınız, rehberiniz gibi önemli içeriğe sahip olan her şeyi, Sil butonuyla yok edebilirsiniz. Yani bu seçenek ile telefonunuzu Fabrika Ayarları’na döndürmüş oluyorsunuz. Silinen verilerinizi ise geri getirmenin bir yolu yok.

Android Cihaz Yöneticisi’nin işlevlerini sizlere sunduk. Ancak, telefonunuzun çalındığını düşünüyorsanız kendi başınıza çözüm üretmek yerine Emniyet güçlerine başvurmanız daha yerinde bir karar olacaktır.

Kablosuz Ağ Nasıl Güvenli Hale Getirilir?

YORUMLAR