Korsan Oyuncuları Çok Feci Cezalandıran 8 Popüler PC Oyunu

Oyunu kurmadan önce alınan önlemlerin çoğu aşılabildiği için artık oyun içerisinde korsan oyuncuları cezalandırma yöntemleri uygulanıyor.

Korsan Oyuncuları Çok Feci Cezalandıran 8 Popüler PC Oyunu

Türkiye’de korsan oyunculuk eskisine nazaran hızla azalıyor. Ancak hala devam eden bir alışkanlık olduğunu da söylemek gerek. Bu durum sadece Türkiye ile sınırlı değil. Korsan oyun özellikle Rusya, Çin, Pakistan, Ortadoğu, bazı Afrika ülkeleri hatta AB devletleri ve ABD eyaletlerinde de yaygın. Kısaca vazgeçilmiş bir durum değil.

Ancak bu alışkanlığa karşılık olarak oyun üreticileri de bazı önlemler alıyorlar. Oyunu kurmadan önce alınan önlemlerin çoğu aşılabildiği için onlar da oyun içerisinde korsan oyuncuları cezalandırma yöntemleri uyguluyorlar. Bu yöntemlerle oyunun tadını kaçırdığı için oyunun korsan olarak indirilmesi engellenmeye çalışılıyor. Bakın şimdiye kadar hangi oyunlar, korsan oyuncuları nasıl cezalandırmış.

FarCry 4

Kanunsuz yoldan oyunu ele geçirenler, oyun içerisinde çözünürlük ayarlarını yapamıyorlardı. Bu durum sabit bir çözünürlükte, çamur gibi bir oyun tecrübesi sunuyordu. Ancak bu metot diğer oyunların cezalandırma yöntemleri arasında en hafif olanıydı.

Batman: Arkham Asylum

Oyunun yapımcı şirketi Rocksteady Games, Batmanın pelerinini kullanarak uçabilme özelliğini korsan oyunculara tamamen bloke etmişti. Bu durum sürekli olarak sokaklarda dolaşan ve hiçbir görevi layıkıyla yerine getiremeyen korsan oyuncuların canını çok sıktı. Çoğu oyuncu bunun bir “bug” olduğunu düşündü. Ancak bu oyuncuların hepsi de korsan oyuncuydular. Daha sonra bunun bir önlem olduğu ortaya çıktı.

​Command & Conquer: Red Alert 2​

EA bu oyunda hem üsleri hem de üslere bağlı birimleri hedef alan bir önlem geliştirdi. Korsan oyuncular kullandıkları üslerin ve askeri birimlerin oyun bitmeden imha olduğuna şahit olmak zorunda kaldılar. Bu imha 10 dakika içinde gerçekleşiyordu. Ancak görevi bu süreden az bir zamanda tamamlayan oyuncular buna hiç şahit olmadılar.

​Crysis: Warhead​

Korsan oyuncuların silahlarından kurşun değil tavuk çıkması şimdiye kadar yapılan en yaratıcı korsan oyuncu cezalandırma yöntemi olarak tarihe geçti. Bu durum oyuncunun düşmanları yok ederek ilerlemesini de engelliyordu. Böylece oyunda bir varlık göstermek mümkün olmuyordu.

Dark Souls

Dark Souls’da oluşan bir oyun tecrübesi aslında korsan oyunculara yönelik değildi. Oyunu daha çıkmadan yükleyen herkes bu işkenceye maruz kaldı. Yüksek seviyeli (19.000 HP) Dark Phantomlar oyuncuların bölgesini işgal ediyor ve oyunda ilerlemek mümkün olmuyordu. Ancak daha sonra oyun yamalandı ancak korsan oyuncular bu yamayı alamadıklarından bu durum baki kaldı.

​Serious Sam 3: BFE

Serious Sam üreticisi CroTeam korsan oyuncuları son derece korkunç ve ölümsüz bir “boss” ile cezalandırdı. Bu bir akrep yaratıktı ve son derece hızlı hareket ettiği için yok edilmesi mümkün olmuyordu. Hep oyuncunun peşindeydi ve affetmiyordu.

Mirror's Edge

Korsan oyuncuların hızlı hareket etmek için hazırlandıkları sırada oyun karakterinin momentum kaybedip yavaşlaması en büyük ceza değil de neydi? Böylece bir yerden bir yere hızlı hareket etmek mümkün olmuyordu. Oyuncu tam sıçrayacağı noktaya geldiğinde bakın neler oluyordu.

​Grand​ Theft Auto IV​

Oyunun başında oyuna normal başlayan korsan oyuncular ilk diyalogdan sonra sallanan ve sarsılan görüntülerle karşılaştılar. Bu durum bir türlü düzelmiyordu ve oyunun sonuna kadar devam ediyordu. Tabi sonuna kadar dayanırsanız. Bazı oyuncuların bundan dolayı rahatsızlandığı ve kustuğu rivayet ediliyor. Durum aşağıdaki gibiydi.

Windows 10'da Oynanması Mümkün Olmayan Korsan Oyunlar Belli Oldu

Bu Oyunu Korsan Oynayanlar Asansörde Sıkışıp Kalıyor!

Korsan Oyun Oynamayı Bırakıyor muyuz? Oyuna En Çok Para Harcayan İlk 20 Ülke Arasına Girdik

YORUMLAR