Sosyalleşip Eğlenebileceğiniz En İyi Kutu Oyunları

Arkadaşlarla vakit geçirmenin en iyi yollarından biri olan kutu oyunlarından en iyilerini sizler için derledik.

kutu-oyunlari-masa-oyunlari

Arkadaşlarınızla bir araya geldiniz ve eğlenmek için bir oyun mu arıyorsunuz? Herkes video oyunlarından pek hoşlanmıyor olabilir. Belki de sosyalleşip eğlenmek için ihtiyacınız olan şey bir kutu oyunudur

Bu yazımızda sizler için en iyi kutu oyunlarını listeledik. Kalabalık arkadaş grupları için son derece ideal olan bu oyunlarını tekrar tekrar oynamak isteyeceksiniz.

En İyi Kutu Oyunları

  • Uno
  • Catan
  • Tabu XL
  • Jenga Classic
  • Monopoly Klasik
  • Terraforming Mars
  • Scrabble Kelime Oyunu

Arkadaşlarla Oynanacak Oyunlar (PC ve Mobil)
OYUN

Arkadaşlarla Oynanacak Oyunlar (PC ve Mobil)

Arkadaşlarla oynanacak oyunlar neler? Bu yazıda PC ve mobil üzerinden arkadaşlarınızla beraber uzun süre boyunca eğlenceli zaman geçirebileceğiniz video oyunlarını bir arada topladık.

Uno

kutu-oyunlari-masa-oyunlari1

En popüler kart oyunlarından biri olan Uno’yu öğrenmek çok basittir. Oyunun amacı elinizdeki kartları bitirmeye çalışmaktır. Uno’yu oynamak için en az 2 kişi gereklidir. Oyuncu sayısı arttıkça oyun daha eğlenceli olacaktır.

Uno’nun kuralları oldukça basittir. Oyuna 108 kartlık bir destede başlanır. Kart destesi, renklerine (kırmızı, yeşil, mavi, sarı) ve sayılarına göre ayrılmıştır. Oyun başladığında her oyuncuya bir kaç kart dağıtılır. Oyuncular, ellerindeki kartları atmaya çalışır. Ortadaki renge ya da sayıya uygun bir şekilde kartlar atılır. Örneğin ortada kırmızı 3 varsa ya kırmızı bir kart atabilirsiniz ya da 3 rakamıyla farklı renkte bir kart. Farklı renkte kart atılırsa ortadaki kartın rengi değişmiş olur ve oyun bu şekilde devam eder.

Catan

kutu-oyunlari-masa-oyunlari2

Catan, Klaus Teuber tarafından tasarlanan bir strateji oyunudur. Kaynakları toplama ve stratejik kararlar alarak puan kazanmaya çalışmak üzerine kurulu olan Catan, kaynak yönetimi, ticaret ve yerleşim inşası gibi unsurları bir araya getirerek oyunculara derin ve rekabetçi bir oyun deneyimi sunar.

Arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz en keyifli ve stratejik oyunlardan biri olan Catan pek çok genişleme paketi ile çok daha derin bir oyun haline de gelebiliyor.

Tabu XL

kutu-oyunlari-masa-oyunlari3

Tabu’yu bilmeyeniniz var mı? En popüler kutu oyunlarından biri olan Tabu pek çok farkı varyasyonu ile keyifli arkadaş toplantılarının en gözde oyunlarından biridir. Tabu’nun da en keyifli versiyonlarından biri hiç şüphesiz de XL versiyonudur. Daha fazla kart ile tekrar oynanabilirliği çok daha yüksek olan bu versiyonu evinizde bulundurmak isteyebilirsiniz.

Tabu’nun oynanışı şu şekildedir: Oyuncular, takımlar halinde yarışırlar. Her turda, bir oyuncu karttan bir kelime seçer ve takım arkadaşlarına bu kelimeyi açıklamak için ipuçları verir. Ancak, oyuncu bazı yasak kelimeleri kullanamaz. Yasak kelimeler, kelime kartının altında listelenir ve bu kelimeleri kullanmak takımın puanını azaltır. Kelime dağarcığınızı genişleten ve yaratıcı düşünmenize olanak sağlayan bu oyundan sıkılmanız pek mümkün değil.

Jenga Classic

kutu-oyunlari-masa-oyunlari4

Konsantrasyonunuza ve becerilerinize güveniyor musunuz? El becerisinin çok önemli olduğu bu oyunda amacımız, blokları kuleye zarar vermeden çıkarmak ve üst kata dengeli bir şekilde yerleştirmektir. Kulenin boyu uzadıkça dengeleme işlemi çok daha zor bir hale geliyor. Oyuncular heyecanlı bir şekilde blokları çekerken ve bir üst sıraya koyarken son derece dikkatli olmalıdır. Anlaması ve öğrenmesi son derece basit bir oyundur ancak ustalaşması zaman almaktadır.

Monopoly Klasik

kutu-oyunlari-masa-oyunlari5

Dünyanın en popüler kutu oyunlarından biri olan Monopoly belki de en iyi kutu oyunlarından biridir. Oyun, mülk alım-satımı, kiralama, inşaat ve ticaret gibi unsurları bir araya getirerek oyuncuların servetlerini artırmaya çalıştığı bir ekonomi simülasyonudur. Şansın da son derece önemli bir etmen olduğu bu oyunda amacımız her zaman için servetimizi artırmak ve diğer oyuncuları iflasa sürüklemektir.

Monopoly’nin pek çok farklı versiyonu da bulunmaktadır. Klasik versiyon pek çok kimse için en iyisi olsa da kendi ilgi alanlarınız ile kesişen bazı Monopoly oyunları da bulmanız mümkün.

Terraforming Mars

kutu-oyunlari-masa-oyunlari6

Konu ve tema olarak çok daha orijinal bir kutu oyunu olan Terraforming Mars’da amacımız kızıl gezegeni yaşanabilir bir hale getirmektir. Terraforming Mars, oyuncuların şirketleri aracılığıyla kaynakları toplamasını, projeleri finanse etmesini ve gezegeni terraform (dünyalaştırma) etmesini konu alır.

Oyuncular şirketlerini seçerler ve elde ettikleri kaynakları kullanarak projeler gerçekleştirirler. Projeler; atmosferi dönüştürme, sıcaklık ve oksijen seviyelerini artırma, su kaynaklarını geliştirme gibi çeşitli hedeflere yöneliktir. Ayrıca enerji üretimi, madencilik, roket fırlatma gibi faaliyetler de yapabilirler. Tema olarak son derece ilgi çekici bir oyun olan Terraforming Mars, farklı bir kutu oyunu oynamak isteyenler için idealdir. Aynı isimde bir video oyun da vardır.

Scrabble Kelime Oyunu

kutu-oyunlari-masa-oyunlari7

Kelime oluşturma yeteneklerinizi ve kelime dağarcığınızı test eden popüler bir kutu oyunu olan Scrabble, bir oyun tahtası üzerinde kelime kombinasyonları yapmak üzerine kuruludur. Her harf belirli bir puan değerine sahiptir ve oyuncular puanlarını maksimize etmek için harfleri stratejik olarak yerleştirirler.

Tıpkı Tabu’da olduğu gibi bu oyun da kelime becerilerinizi geliştirmek için mükemmel bir oyundur. Stratejinin de son derece önemli olduğu bu oyunda zekanızı da konuşturmanız mümkün. Basit matematik hesapları ile çok daha yüksek puanlara ulaşmanız bu oyunda mümkün.

Her Cihazda Oynanabilen En İyi Kart Oyunları
OYUN

Her Cihazda Oynanabilen En İyi Kart Oyunları

Kart oyunları gittikçe daha da popülerleşiyor. Pek çok büyük firma ilginç mekaniklere sahip kart oyunları çıkarıyorlar.

En iyi kutu oyunları ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Sizin favori kutu oyununuz hangisi? Listede olması gerektiğini düşündüğünüz başka kutu oyunu var mı? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR