LG webOS 3.5 Güncellemesi ile Gelen Yeni Özellikler

LG webOS 3.5 update (güncelleme) ile gelen yenilikler, özellikleri blog yazımızda bulabilirsiniz.

LG webOS 3.5 Güncellemesi ile Gelen Yeni Özellikler

LG akıllı televizyonlara güç veren webOS Smart TV platformunun yeni sürümü  webOS 3.5 tanıtıldı. LG’nin “Televizyon izlemenin yeni yolu” olarak öne çıkardığı webOS 3.5 platformunun özellikleri ve son kullanıcıya getirdiği yenilikleri bir araya topladık.

LG Smart TV kullanıcılarının yakından tanıdığı webOS sisteminin yenilenen sürümü webOS 3.5 sürüm numarasıyla karşımıza çıkıyor. LG’nin sadece 2017 akıllı televizyon modellerinde (SJ95 serisini de içine alan tüm premium 2017 LCD TV ve OLED TV’ler) çalıştıracağını bildiğimiz webOS 3.5 ile LG’nin Magic Remote adını verdiği uzaktan kumandasının tamamen yenilendiğini görüyoruz.

LG webOS 3.5 Öne Çıkan Özellikleri:

YouTube ve Amazon İçin Özel Tuş:

Yenilenen Magic Remote kumandada ilk dikkatimizi çeken şey; Netflix ve Amazon butonlarının yer alması oldu. Kullanıcılar bu butonlara basılı tutarak platformun içeriklerine hızlıca erişebiliyor.

Favori İçeriklere Hızlı Erişim:

TV ekranının sol tarafına konumlandırılan My Content (İçeriklerim), kullanıcıya favori içeriklerine hızlıca erişme imkanı veriyor. Kumandadaki sayısal tuşlara da yeni fonksiyonların atandığını görüyoruz.

Programlanabilir Tuşlar:

Sayısal tuşlar, kullanıcıya uygulamaları arasında hızlıca geçiş yapma kolaylığı sunuyor. Örneğin; 1’e basarak YouTube’a girip videolara göz atmak, 2’ye basarak Fotoğraf ve Videolar uygulamasına giderek son çekilen fotoğraf – videolara hızlı bakış mümkün.

Live Zoom (Canlı Yakınlaştırma):

Kumandada yer alan Live Zoom tuşuna futbol severlerin bayılacağını düşünüyoruz. İzlenilen maçta futbolcunun ayağına yakınlaştırma yaparak tartışmaları ortadan kaldırmak adına kullanılabilecek faydalı bir özellik olduğunu düşündüğümüz Live Zoom, kumandanın en altına konumlandırılmış. webOS 3.5 ile birlikte fotoğraf ve videolara göz atma şekli de değişiyor.

360 VR:

360 VR içerik görüntülediğinizde uzaktan kumandanızı bilgisayarınızın faresini kullanıyormuş gibi kullanabiliyorsunuz. Fotoğrafa 360 derece bakmak için kumandanızı bakış yönünüze çevirmeniz yeterli oluyor.

Magic Link:

Yeni eklenen Magic Link (Sihirli Bağlantı) özelliği sayesinde izlediğiniz içeriğe ilişkin ekstra bilgiler alabiliyorsunuz. Örneğin; YouTube’da leziz bir et yemeğinin videosunu izlerken Magic Link’e dokunursanız ekranın hemen aşağındaki o yemeğin tarifine veya o videoyla ilişkin içeriklere hızlıca ulaşabiliyorsunuz.

Mobil Bağlantı:

webOS 3.5’in Mobile Connection özelliği ile akıllı telefonunuzun içeriğini büyük ekranlı LG Smart TV’nizde görüntüleme şansına sahip oluyorsunuz. Fotoğraflarınıza bakarken arka planda müzik açabilmeniz yapabileceklerinizden sadece biri.

Siber Güvenlik Sertifikası:

Siber güvenlik sertifikası alan ilk Smart TV platformu olma özelliğini de taşıyan LG webOS 3.5, majör güncelleme değil ancak kullanıcı deneyimini bir üst noktaya taşıyan önemli yenilikleri beraberinde getiriyor. Favori uygulamalar için tuş programlama, uygulamalar arası hızlı geçiş, içeriklere kaydırma hareketiyle hızlıca ulaşma, telefon içeriğini aktarıp kontrol etme, kumandayla fotoğraflara 360 derece bakma, sahnenin istenilen noktasına yakınlaşma gibi önemli yenilikler webOS 3.5 ile geliyor.

LG webOS 3.5 Hangi Televizyonlara Gelecek?

LG'nin daha güçlü donanıma sahip webOS 3.5 platformunu ilk kullanacak televizyonların 2017 OLED ve LCD TV'ler olacağını hatırlatalım.

YORUMLAR