LinkedIn İş Aramanın Haricinde Nasıl Kullanılır?

LinkedIn kullanım yolları sadece iş aramak ile sınırlı değildir. Bu web sitesinden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayacak bu yolları keşfedin.

İnsanlar genellikle yeni bir iş bulmak için LinkedIn kullanır. Bu nedenle hakkında genellikle yeni bir iş bulmak için kullanılabilecek en iyi araçlardan biri olarak bahsedilir ancak LinkedIn kullanım yolları sadece iş bulmak ya da herhangi bir proje için çalışan bulmak ile sınırlı değildir.

Bu yazıda LinkedIn'in iş arama ya da çalışan bulmanın dışında ne amaçlarla kullanılabileceğini sizinle paylaşacağız.

İş Aramanın Dışında LinkedIn Kullanım Yolları

  • İtibar kazanabilirsiniz.
  • Yeni beceriler edinebilirsiniz.
  • Pazar araştırması yapabilirsiniz.
  • Sektör trendlerini takip edebilirsiniz.
  • Blog yazısı yazabilirsiniz.
  • Sektörün uzmanları ile iletişim kurabilirsiniz.
  • LinkedIn gruplarına katılabilirsiniz.
  • Bülten oluşturabilirsiniz.

LinkedIn, iş bulmanın haricinde yukarıdaki amaçlar doğrultusunda da kullanılabilir. Dilerseniz bu kullanım yollarını biraz daha yakından ele alalım.

LinkedIn Video İndirme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

LinkedIn Video İndirme Nasıl Yapılır?

Sosyal medya platformu LinkedIn, video indirme işleminin doğrudan yapılabilmesine olanak tanımıyor. Bu nedenle sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı, popüler hizmette yer alan videoların nasıl indirileceğini merak ediyor.

İtibar Kazanmak

LinkedIn, profesyonelliğinizi sergilemek için harika bir platformdur. İyi bir itibar elde ederseniz sizinle çalışmak isteyen şirket ya da kişi sayısı da epey fazla olacaktır. Hâlihazırda zaten bir işe sahip olabilirsiniz ama bu size öğrenmenize hiç gerek olmadığını, yeni bir deneyim kazanmak zorunda olmadığınızı düşündürmesin.

LinkedIn’in harika olduğu şeylerden biri de devamlı olarak gelişmenizi sağlamaktır. Bilgi birikiminiz hem sizin hem de şirketinizin içi faydalıdır. İşsiz kalmak gibi konular hakkında da endişelenmenize gerek yoktur çünkü bilgileriniz işsiz kalmanızın önüne geçecektir.

LinkedIn'de oluşturduğunuz hesap sizi yansıtır. Hesabı olan her kullanıcı, sizin hakkınızda bilgi edinmek için profilinizi kontrol edebilir. Bu yüzden iyi bir profile sahip olduğunuzdan emin olmak isteyeceksiniz.

İyi bir itibar elde etmek için şunları yaptığınızdan emin olun:

  • Profil fotoğrafı olarak mümkünse profesyonel bir fotoğrafçı tarafından çekilmiş bir kaliteli fotoğraf ekleyin. Gülümseyin ve kendinizden emin bir poz verin.
  • Kişiliğinizi ve mesleğinizi yansıtan bir arka plan fotoğrafı ekleyin.
  • Hangi sektörün parçası olduğunuzun ve nerede yaşadığınızın bilgisini verin.
  • Kim olduğunuz ve ne yaptığınızdan kısaca bahsedin. Size bunun için sınırlı sayıda da olsa kullanabileceğiniz karakter hakkı verilir. Tamamını kullanmak zorunda olmasanız da doğru kullandığınızdan emin olun.
  • Önceden çalıştığınız yerleri, eğitim bilgilerinizi, yeteneklerinizi ve uzmanlık alanlarınızı ekleyin.

Yeni Beceriler Edinmek

Premium bir hesabınız varsa LinkedIn’i farklı bir amaçla kullanabileceğiniz başka bir şey LinkedIn Learning özelliğidir. Photoshop ipuçlarından ve püf noktalarından proje yönetimi için geliştirilen yazılımlara kadar endüstrinizle ilişkili zor beceriler kazanabileceğiniz yer burasıdır.

LinkedIn’in ücretli bir özelliği olan LinkedIn Learning, kariyerinizi ilerletmenize yardımcı olmak için size özel içerikler sunar. Mevcut yazılımlar için sürekli olarak yeni dersler eklenir.

Bu öğrenilen bilgiler, ticaret araçlarının sıkça değiştiği bir teknik alanda çalışıyorsanız oldukça kullanışlıdır. İşinizde rekabeti elden bırakmamak için bu eğilimlere ayak uydurmanız gerekir.

Pazar Araştırması Yapmak

LinkedIn’in mükemmel kılan bir diğer nokta, rakiplerinizi analiz etmenize yardımcı olmasıdır. Rakipleriniz hakkında ulaşabileceğiniz çok fazla bilgi içerir. Bunlar şirketin çalışanları için ortalama istihdam süresinden belirli bir iş için sahip olunması istenen becerilere göre değişir.

Buradan hareketle edineceğiniz bilgiler, şirketinizin yeni işe alımlarda nelere dikkat etmesi gerektiğini öğrenmenize yardımcı olur.

Premium hesabınız yoksa bile pazar araştırmaları yapabilirsiniz. Bir şirketin LinkedIn profiline tıklayabilir, kaç çalışanın olduğunu görebilir ve yayımlanan son duyuruları görebilirsiniz.

Sektör Trendlerini Takip Etmek

LinkedIn, sektöre özgü trendleri takip etmenin harika bir yoludur. Sektörünüzün önde gelen şirketlerini ve sektörünüzdeki profesyonelleri takip ederek, makaleleri inceleyerek sektörünüze özgü trendler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

LinkedIn’de doğru şirketleri ve uzman kişileri takip ederseniz sektörünüze özgü günlük, haftalık ya da aylık haberler yakalamanızı sağlayan bir haber bülteni dahi oluşturabilirsiniz.

Blog Yazısı Yazmak

Blog yazıları üretip yayımlayarak LinkedIn’in herkes için harika bir kaynak olmasına katkıda bulunabilirsiniz. Kariyeriniz ve sektör ile ilgili düşüncelerinizle ilgili yazılar yazabilir, sizin gibi insanlara tavsiyeler verebilir ve profesyonelliğinizi yansıtabilirsiniz. Yazı yazmak ilgi alanınıza giriyorsa bu özelliği kesinlikle çok kullanışlı bulacaksınız.

Sektörün Uzmanları ile İletişim Kurma

LinkedIn, sektörünüzün uzman kişileri ile iletişim kurmanıza olanak tanır. Bu, en son gelişmelerden haberdar olmanın ve alanınızdaki diğer kişilerle bilgi alışverişi yapmanın mükemmel bir yoludur.

Herkese bağlantı daveti gönderebilir ve size gelen bağlantı davetlerini değerlendirebilirsiniz ancak bu kişinin web sitesini kullanabilmesi için LinkedIn hesabının olmasına ihtiyacı vardır.

LinkedIn Gruplarına Katılma

LinkedIn kullanım yolları arasında öne çıkan bir diğer mükemmel kullanım şekli de tüm LinkedIn kullanıcıları ile herhangi bir konu hakkında tartışma yürütmek, sektör ile ilgili haberler paylaşmak ve ağınızı genişletmek için gruplara katılmayı içerir.

Katılabileceğiniz grupları bulmak için LinkedIn'in arama özelliğini kullanabilirsiniz. Grup üyesi olduğunuzda grup sohbetlerine katılabilir, sorular sorabilir, diğer kullanıcılara mesaj gönderebilirsiniz.

Bülten Oluşturma

LinkedIn'de bülten oluşturmak, ağınızla etkileşime geçmenin harika bir yoludur. Bir bülten oluşturduktan sonra aboneler kazanabilir ve onları düzenli olarak bilgilendirebilirsiniz.

Örneğin Tamindir bülten serisine abone olabilir ve haftanın en önemli gelişmelerinden haberdar olabilirsiniz. Teknoloji, oyun, yapay zeka, bilim, otomobil ve yaşam kategorilerinde öne çıkan haberlere kolayca ulaşabilirsiniz.

LinkedIn Premium Nedir? Avantajları Nelerdir?
SOSYAL MEDYA

LinkedIn Premium Nedir? Avantajları Nelerdir?

Dünya çapında yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformunun ücretli abonelik servisi LinkedIn Premium avantajları ile ön plana çıkıyor.

YORUMLAR