Microsoft ve Nokia Birlikteliğinin İlk Ürünü: Lumia 800

Microsoft ve Nokia Birlikteliğinin İlk Ürünü: Lumia 800

Microsoft ve Nokia Birlikteliğinin İlk Ürünü: Lumia 800

Nokia, dün sabah Londra’da düzenlenen Nokia World 2011 Organizasyonu çerçevesinde Microsoft Phone Mango işletim sistemini kullanan Lumia 800 akıllı telefonu tanıttı.

Microsoft ve Nokia birlikteliği sonucunda ortaya konan ilk akıllı telefon olan Lumia 800, Windows Mobile’ın geleceğine dair kayda değer izler taşıyor. Cihazın donanımına göz attığımızda, 1.4 GHz frekansında işlevini yerine getiren tek çekirdekli bir işlemciyi görüyoruz. Bu seviyedeki yeni akıllı telefonların genellikle çift çekirdekli olarak çıktıklarını hatırlarsak, bu özellik biraz şaşırtıcı gelebilir. 512 MB ara bellek birimi, tek çekirdekli işlemciye eşlik ediyor. Cihazın dâhili depolama alanı ise 16 GB boyutunda.

3.7 inçlik ClearBlack AMOLED çoklu dokunmatik ekrana sahip olan Lumia 800, bu ekranı ile 800 x 480 çözünürlüğünde görüntü üretiyor. Cihazın arka bölümünde konumlandırılan 8 MP gücündeki kamera, Carl Zeiss niteliğine sahip e otomatik olarak odaklanabiliyor. Çekim esnasında bu kameraya LED flaş desteği sağlanıyor. Diğer yandan aynı kamera ile saniyede otuz kare ile 720p HD değerinde video çekimi gerçekleştirmek mümkün.

116.5 mm x 61.2 mm x 12.1 mm boyut değerlerine sahip olan cihaz, 142 gram ağırlığında. 3.5 milimetrelik jak girişi bulunan Nokia akıllı telefonda mikro USB bağlantısı, ivmeölçer, yakınlık ölçer ve mıknatıs ölçer parçacıkları bulunuyor.

Nokia bu cihazla, donanımdan ziyade yazılım özellikleriyle kullanıcının gönlünü kazanmak istiyor olabilir. Zira donanım açısından standart ifadelerden söz etmemize rağmen Windows Phone Mango işletim sistemiyle birlikte birçok değerli yazılım öğesi kullanıcılara sunuluyor. Nokia Drive 3D ile gelişmiş navigasyon hizmeti, Nokia Music ile başarılı bir müzik deneyimi ve ESPN Sports Hub ile beğenilmesi muhtemel bir spor haberleri hizmeti kullanıcılara aktarılıyor.

420 Euro etiket fiyatıyla yurtdışında satışa sunulacak cihazın Türkiye’ye sonraki yıl gelmesi beklenirken Türkiye etiket fiyatı hakkında bilgi bulunmuyor.

YORUMLAR