Mobil Uygulamanıza İsim Vermenin 7 Kolay Yolu

Bir uygulamaya isim vermek için hangi yolları izlemeli. İşte 7 önemli adım.

Mobil Uygulamanıza İsim Vermenin 7 Kolay Yolu

Bir mobil uygulama hazırladınız, uygulama mağazalarında ön sıralara çıkması için orijinal bir isme ihtiyacınız var. Mobil uygulamaları isimlerinin yaratıcı, orijinal ve ürünün amacını çağrıştıran belirleyici unsurlar olduğu kesin. Peki, bir uygulamaya isim vermek için hangi yolları izlemeli. İşte 7 önemli adım.

Mobil uygulamaların indirilme oranını etkileyen faktörlerden biri de uygulama için seçilen isim. Mobil uygulamanızı oluştururken belirlenen bu isim, kullanıcıların kafasında uygulamayla ilgili bağlantı kurmalarına ve ürünle ilgili bir algı oluşmasına yol açıyor. Bu durum uygulamayı indirip indirmeme kararı verirken kullanıcılar arasında çok etkili oluyor. İşte oluşturduğunuz mobil uygulamaya isim bulmak için 7 önemli ipucu.

1. Anahtar kelimeleri kulanın

Hazırladığınız uygulamayı mağazaya koydunuz, ilk olarak uygulamanızın açıklamasına ekleyeceğiniz anahtar kelimelerle kullanıcıların size ulaşmasını sağlamanız gerekiyor. Bu yöntem uygulamanın indirilmesi için çok önemli bir adım. Bu noktada küçük bir araştırma yapmanız gerekecek, kullanıcıların anahtar kelimeleri kullanarak size ulaşmasını istiyorsanız, uygulamanıza benzeyen diğer uygulamaların hangi anahtar kelimeleri kullandıklarını inceleyebilir ve kelimelerinizi buna göre seçebilirsiniz. 

2. Özgün bir isim bulun

Uygulamanız için isim seçerken asla benzer uygulamaları çağrıştıran bir yol izlemeyin. Bu durum kullanıcıların kafasını karıştırabilir. Daha da kötü mağazada kaybolup gidebilirsiniz. Bundan ötürü, seçeceğiniz ismin hem uygulamanız hakkında bilgi vermesi hem de sizinle aynı işi yapan diğer uygulamalardan farklı bir isme sahip olması gerekiyor ki, uygulamanızın mağazada bir şansı olsun.

Genellikle iki kelime ile tarif edilecek bir ürününüz varsa bunu tek kelimelik bir tamlama haline getirmek son derece çekici olabilir. Örneğin; TweetBot gibi bir isim hemen dikkat çekecektir.

3. Kısa ve hatırlanabilir isimler fark yaratır

Uzun ve kolay hatırlanamayan isimler seçmek kafa karıştırıcı bir etki yaratırlar. Bu seçim mobil uygulamalara isim verilirken en çok yapılan yanlışlardan bir tanesi. Aslında uygulama mağazalarında mobil uygulama ismi için kullanılabilecek karakter sayısının 255 olması, bu olanağı sonuna kadar kullanmanız manasına gelmiyor.

4. 25 karakter en ideal uzunluk

Uygulama isimleri 255 karaktere kadar verilebiliyor olsa da bunun sadece 25 karakterlik kısmı uygulama mağazasında arama yapıldığı zaman görüntüleniyor. Bu detayı sakın unutmayın. Bundan dolayı, mobil uygulamanızın ismiyle birlikte, uygulamayı en iyi şekilde tanıtabileceğiniz diğer kelimelerin toplam karakterlerinin sınırı aşmamak gerekiyor. Bu noktada kullanacağınız 25 karakterlik kelimelerle uygulamanızı en iyi şekilde kullanıcılara aktararak, indirilme oranınızı artırabilmek mümkün olabiliyor.

5- Açık ve net olun

Net olabilmek anlaşılabiliyor olmanın ilk şartı. Uygulama mağazalarında dolaşan kullanıcılar kullandığınız ismin ne manaya geldiğini anlamak için vakit kaybetmezler. Vereceğiniz isim onlara bir fikir değil bilgi vermeli.

6 –Telaffuzu kolay olmalı

Eğer bir kelimeyi düzgün telaffuz edemiyorsanız kullanmamayı tercih edersiniz. Aynı durum uygulama isimleri içinde geçerli. Eğer kullanıcı ürününüzün ismini söyleyemiyorsa mağazada bilinirliğiniz düşer. İsminiz ağızdan ağıza yayılmaz.

7-Acele etmeyin

Bir uygulamayı tamamlamış ve kullanıcıya sunulabiliyor olmanın heyecanıyla hemen karar vermeyin. Aslında doğru olan uygulamayı ilk hazırlamaya başladığınızdan itibaren isim olasılıkları üzerinde de çalışabiliyor olmak. Böylece uygulama geliştirirken buna paralel olarak pek çok araştırma yapmak ve doğru ismi bulabilmek mümkün olabilir. 

Mobil Uygulamalar 2015 Yılında Ne Yenilikler Getirecek

Webmasterların Kullanması Gereken Mobil Uygulamalar

Derleme: Alışverişe Dair Mobil Uygulamalar

A'dan Z'ye En Popüler Ücretsiz Mobil Uygulamalar

YORUMLAR