MSN Hesabıyla Skype Üzerinde Nasıl Oturum Açılır?

Microsoft'un radikal bir karar alarak 2013 yılının ilk çeyreği içerisinde Microsoft Live Messenger'ı kapatacağını duyurması birçok kullanıcı tarafından tepkiyle karşılanmış olsa da konuyla ilgili herhangi bir değişiklik olmayacak gibi görünüyor. Durum bu

MSN Hesabıyla Skype Üzerinde Nasıl Oturum Açılır?

Microsoft'un radikal bir karar alarak 2013 yılının ilk çeyreği içerisinde Microsoft Live Messenger'ı kapatacağını duyurması birçok kullanıcı tarafından tepkiyle karşılanmış olsa da konuyla ilgili herhangi bir değişiklik olmayacak gibi görünüyor. Durum bu olunca halihazırda Windows Live Messenger kullanmakta olan kullanıcıların yollarına Skype ile devam edeceğini de duyuran Microsoft, şimdiden Skype'a geçişle ilgili hazırlıklara başladı. Öyle ki Skype'ın yeni sürümleriyle birlikte artık Skype'ı Microsoft hesabımız yardımıyla kullanabiliyoruz. Hatta istersek kullanmakta olduğumuz bir Skype hesabımız varsa, bu hesabı aynı zamanda Microsoft hesabımızla birleştirerek iki hesabı aynı anda kullanabiliyoruz.

Peki bahsettiğimiz Windows Live Messenger hesabımızla Skype açma veya Windows Live Messenger hesabımızı Skype hesabımızla birleştirme işlemlerini nasıl gerçekleştireceğiniz hakkında bir bilginiz var mı? Eğer bu işlemleri nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız merak etmeyin çünkü yazımızın sonunda öğrenmiş olacaksınız. Sırasıyla Windows Live Messenger hesabımızla (bir başka değişle Microsoft hesabımızla) Skype üzerinde nasıl oturum açaçağımızı ve Windows Live Messenger hesabımızla Skype hesabımızı nasıl birleştireceğimizi sizlere resimli örnekler yardımıyla anlatmaya çalışacağım.

Tabii ki sizlerin de bu işlemleri bizlerle birlikte yapabilmeniz için öncelikle bilgisayarınızda Skype programının son versiyonunun kurulu olması gerekmektedir. Bunun için Skype'ın son versiyonunu Tamindir üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde indirebilirsiniz.

Windows Live Messenger - Microsoft hesabıyla Skype üzerinde nasıl oturum açılır?

Skype programını bilgisayarımıza kurduktan sonra ilk kez çalıştırdığımızda aşağıda gördüğünüz Skype'ın giriş ekranıyla karşılaşacaksınız. Öncelikle ekranın sağ üst tarafında bulunan Alternatif oturum açma yolları başlığı altında bulunan Microsoft hesabı'na tıklayarak işlemimize başlıyoruz.

Sonrasında karşımıza çıkan ekran üzerinde ilgili alanlara Windows Live Messenger (Microsoft) hesabımıza ait e-posta adresimizi ve şifremizi girerek Oturum aç butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

Sonraki adım olarak karşımıza gelen ekranda bizleri bekleyen iki seçenek bulunuyor. Bunlardan ilki Bir Skype hesabım var ve ikincisiyse Skype'ta yeniyim. Şu için varolan Windows Live Messenger (Microsoft) hesabımızla oturum açtığımız için Skype'ta yeniyim seçeneğini seçerek gerekli işlemleri tamamlamış oluyoruz. Son olarak karşımıza gelen yeni ekran üzerinde Skype kullanım koşullarını onayladığımıza dair gelen Kabul Ediyorum - Skype'a katıl seçeneğini seçiyor ve Skype'ın genel ayarlarını yaptıktan sonra Windows Live Messenger hesabımızla Skype'ı kullanmaya başlayabiliyoruz. Skype kurulumu, kullanımı ve ayarları için ilgili yazımıza ayrıca göz atabilirsiniz. Eğer bu noktada varolan Skype hesabımız ile Windows Live Messenger hesabınızı birleştirmek isterseniz aynı ekran üzerinde ikinci seçenek yerine ilk seçeneğimiz olan Bir Skype hesabım var seçeneğini seçerek işleme devam edeceğiz.

Windows Live Messenger - Microsoft hesabı Skype hesabıyla nasıl birleştirilir?

Bir Skype hesabım var seçeneğini seçtikten sonra karşımıza gelen Skype hesabı oturum açma ekranında ilgili bölümlere Skype adımızı ve parolamızı yazarak Oturum aç butonuna tıklayarak işleme devam ediyoruz.

Sonraki ekranda karşımıza birleştirerek tek bir hesap olarak kullanmak istediğimiz Skype ve Microsoft hesaplarımıza ait kullanıcı adları ve resimleri geliyor. Eğer hesaplarınızı birleştirerek kullanmaya devam etmek istiyorsanız Devam et butonuna tıklayarak işlemi tamamlamış oluyoruz. Bundan böyle sahip olduğunuz Skype ve Windows Live Messenger (Microsoft) hesaplarınızı bir arada kullanabileceksiniz.

Yazımıza son vermeden önce Skype üzerinde birden fazla hesap açmanız gerektiği durumlarda Çoklu Skype Açma (Multi Skype Launcher) adlı ücretsiz programı kullanabileceğinizi de belirtmek istiyorum. Çoklu Skype Açma programını yine sitemiz üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde indirebilirsiniz.

Ayrıca çoklu Skype'ın nasıl kullanılacağıyla ilgili ayrıntılara Çoklu Skype Açma Nasıl Yapılır? yazımız aracılığıyla ve birleştirdiğiniz hesapları nasıl tekrar ayırabileceğinize ait detaylara Birleştirilmiş MSN ve Facebook Hesaplarını Skype'tan Ayırma yazımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Konuyla ilgili görüş, düşünce ve sorularınızı yorum bölümlerimiz aracılığıyla bizlere ulaştırabilirsiniz.

YORUMLAR