MSN Programları ve Uygulamaları

MSN veya Windows Live Messenger için derlediğimiz bu uygulamalar sayesinde çok daha gelişmiş özelliklere daha kolay bir şekilde ulaşma imkanına sahipsiniz.

MSN Programları ve Uygulamaları

Windows Live Messenger yahut eski adıyla MSN (Microsoft Messenger) aradan geçen onlarca yıla rağmen hala popülerliğini koruyor ve Microsoft’un tüm MSN hesaplarının Skype’a aktarılacağına dair haberine rağmen her gün binlerce defa indirilmeye devam ediyor ve kullanıcılar hala aktif durumdalar.

MSN’in bu popülaritesi elbette farklı geliştiriciler tarafından hazırlanmış pek çok kullanımı kolaylaştırıcı uygulamayı da beraberinde getirmiş durumda. Daha kolay ve daha eğlenceli şekilde msn indir ya da Windows Live Messenger kullanmak isterseniz aşağıdaki uygulamaları deneyebilirsiniz.

Elbette öncelikle sisteminize uygun olan Windows Live Messenger versiyonunu yüklemeyi unutmamalısınız:

Bilgisayardaki MSN kullanımının ardından bir önemli nokta da tabii ki mobil cihazlarınızda MSN kullanma rahatlığı. Bunu gerçekleştirmek için de hem resmi hem de resmi olmayan uygulamalar mevcut. Dilerseniz öncelikle bunları da kullanabilirsiniz.

Dilerseniz MSN Messenger için hazırlanan diğer uygulamalarla devam edelim:

Windows Live Messenger’ın 8.0, 8.1, 8.5 ve 9.0 sürümleri ile uyumlu olan bu uygulama birden çok MSN penceresi açmanızı ve oturum başlatabilmenizi sağlıyor. Dilerseniz WLM penceresindeki diğer sekmeleri, arama butonlarını ve özellikleri kaldırıp görünmez yapmanızı da sağlayan bu uygulama en son Messenger (sadece WLM) versiyonları ile uyum içerisinde çalışmakta.

Eğer Windows Live Messenger değil ancak ondan önce varolan Microsoft Messenger sürümlerini (8 ve 9) kullanıyorsanız bu Çoklu MSN Açma uygulamasını kullanabilirsiniz. Tamamen kolay bir şekilde dilediğiniz kadar MSN ekranıyla çalışmanıza imkan veren bu ufak uygulama işinizi çok kolaylaştıracaktır.

Messenger Plus uygulaması Windows Live Messenger’ın en son sürümüne kadar destekliyor ve MSN’in tamamen bambaşka bir hal almasını sağlıyor. Mesajlarınızda özel sesler, hazır metinler, durum güncellemeleri, renkler, biçimlendirme ve scriptler kullanabilmenize olanak sağlayan Messenger Plus! eklentisi aynı zamanda birden fazla MSN hesabını aynı anda kullanmanıza da olanak veriyor.

Messenger Plus! Live bir önceki uygulamanın MSN’in 9.0 versiyonu (Live Messenger XP) olan hali için uyumlusu diyebiliriz. Messenger Plus!’da yer alan tüm diğer seçenekler bu sürümde de yer alıyor ve kolayca kullanılabilir halde. Doğru Messenger Plus! Live sürümünü yüklemeyi unutmamalısınız.

MSN Messenger (WLM) Polygamy uygulaması da birden fazla MSN hesabını aynı anda açmak istediğinizde kullanabileceğiniz uygulamalar arasında yer alıyor. MSN 7.0’dan başlayarak Windows Live Messenger 15. sürüme kadar destek sunan MSN Messenger (WLM) Polygamy uygulamasını çok kolay bir şekilde kullanabilir ve farklı arkadaşlarınız ile konuşabilirsiniz.

MessengerLog 360 uygulaması sadece MSN veya WLM için değil, aynı zamanda Yahoo, ICQ, Gtalk ve Skype konuşma pencerelerini de gözleyebilen ve gizlice kayıt gerçekleştirebilen ücretsiz bir uygulama. Program yazı dosyaları veya HTML olarak sakladığı bu sohbetleri filtreleme yoluyla kategorilere de ayırabiliyor.

MSN’de gerçekleştirdiğiniz video sohbetleri kaydetmek isterseniz hem sadece videoyu hem de tüm ekranı kayıt edebilen bu uygulamayı deneyebilirsiniz. Aynı zamanda ses de alabilen uygulama MSN’in yanında Yahoo Messenger, AIM ve ICQ programlarına da destek sunuyor.

Windows Live Messenger içerisinden görüşme videolarının kaydını sağlayabilen uygulamalardan birisi ise MSN Recorder Max uygulaması. İstediğiniz görüşmeleri kaydetmenize ve YouTube’a yüklemenize olanak veren bu uygulama programın tüm versiyonlarını da destekliyor.

Siz de hala müzik dinlemek için Winamp programını kullanıyorsanız dinlediğiniz müziklerin MSN veya Windows Live Messenger üzerinde arkadaşlarınız tarafından görülmesini istiyor olabilirsiniz. Kendinden destekli olarak sadece Windows Media Player’ı barındıran MSN’e bu özelliği MSN Winamp Plugin sayesinde kolayca ekleyebilirsiniz.

Eğer çocuğunuzun veya eşinizin gerçekleştirdiği MSN veya WLM konuşmalarını kayıt altına alarak kontrol etmek, aynı zamanda bu kayıtların size otomatik olarak e-posta yoluyla gönderilmesini sağlamak ve canlı olarak konuşma pencerelerini kapatabilmek istiyorsanız MSN Checker Sniffer uygulamasına bir şans verebilirsiniz.

MSN’de arkadaşlarınıza şakalar yapmak ve sesinizi kadın, erkek, çocuk, yaşlı, robot, genç gibi farklı seçenekler ile değiştirmek isterseniz Fake Voice uygulamasını beğeneceksiniz. Dilerseniz hazır seçenekleri dilerseniz de kendi yarattığınız sesleri kullanmanıza olanak veren bu uygulama vazgeçilmez şaka araçlarınız arasında yer alabilir.

Eğer Microsoft’un uyardığı gibi kapatılacak olan MSN ve Windows Live Messenger servislerinden Skype’a nasıl geçiş yapacağınızı öğrenmek isterseniz MSN Hesabıyla Skype Üzerinde Nasıl Oturum Açılır? yazımızı kaçırmamalısınız.

Windows Live 2011 Nasıl Kaldırılır? rehberimizde ise Skype’a geçtikten sonra programı nasıl kaldırabileceğinizi görebilirsiniz.

YORUMLAR