Neden Dosyalarınızı Winrar Kullanarak Sıkıştırmalısınız?

Bilgisayarınızda bulunan dosyaları daha kolay saklamak için sıkıştırma işlemi yapmalısınız. Peki Winrar nedir, ne işe yarar, dosya sıkıştırma nasıl yapılır?

Dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe sahip olan Winrar nedir, ne işe yarar, dosya sıkıştırma nasıl yapılır? Bu yazıda çok sayıda bilgisayar kullanıcısı tarafından merak edilen birçok soruyu yanıtlayacağız. Hazırladığımız rehberde popüler sıkıştırma programı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Günümüzde neredeyse tüm belgeler artık dijital ortamda saklanır hale geldi. Dünyada milyonlarca bilgisayar var ve bu bilgisayarlara her geçen saniye yeni belgeler kaydediliyor. Bu işlemler sonucunda kaydedilen belgelerin oranını hesaplarsak ortaya çıkan toplam dosya boyutunu hayal etmek bile zor olacaktır.

WinRAR'da En İyi Sıkıştırma Yöntemi Hangisidir?
NASIL YAPILIR

WinRAR'da En İyi Sıkıştırma Yöntemi Hangisidir?

WinRAR ile en iyi sıkıştırma yöntemi nedir? Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin, yetersiz depolama alanı sorunu hiç peşimizi bırakmayacak gibi görünüyor.

Bu belgelerin ne şartlarda saklandığını ise hiç bilmiyoruz ama bizim için önemli olan dünyadaki dosya boyutunun miktarı ve nasıl saklandığı değil, kişisel belgelerimizi nasıl saklamamız gerektiğidir. İşte bu blog yazımızda arşivleme programlarının en sevileni WinRAR'dan ve sıkıştırma işleminden söz edeceğiz.

WinRAR, dosyalarınızı sıkıştırmanıza ve saklamanıza imkan sağlayan bir program. Aslında ücretli olarak satılıyor fakat deneme sürümünü indirseniz bile hiç sıkıntı olmadan senelerce kullanabiliyorsunuz. Dünya üzerinden milyonlarca kişinin kullandığı WinRAR'ı biraz daha yakından tanımaya var mısınız?

WinRAR Nedir, Ne İşe Yarar?

WinRAR programı ilk olarak Eugene Roshal tarafından 1995 yılında kullanıma açıldı. Tabi o sıralar bu kadar stabil çalışmıyordu. Zamanla güncellemeler yapıldı ve WinRAR günümüzdeki halini aldı.

Windows işletim sisteminde çalışan arşivleme programında dosya sıkıştırma ve dosya şifreleme gibi çeşitli özellikler yer alıyor. 2016 yılından itibaren WinRAR toplamda 44'ten fazla dil desteğine sahip. WinRAR'ın dünya üzerinde ise toplamda 500 milyonu aşkın kullanıcı kitlesi bulunmakta.

Dosya sıkıştırma Nedir, Gerekli mi?

Dosya sıkıştırma programları, elinizde bulunan belgeleri çeşitli işlemlerden geçirerek daha az boyutta yer kaplayacak bir hale getirir. Çeşitli programlar aracılığıyla sıkıştırılan dosyalar daha kolay arşivlenir. Dosyalar sıkıştırıldıklarında ise .rar, .zip ve .ace gibi çeşitli formatlara dönüşür.

Bilgisayarınızda daha çok dosya saklamak istiyorsanız WinRAR gibi çeşitli dosya sıkıştırma programlarını kullanarak dosyalarınızı sıkıştırmalısınız. Yani kısaca gereklidir.

Kullanıcılar tarafından sıkıştırma işleminin ne kadar faydalı olduğu aslında pek fazla bilinmiyor. Acaba gerçekten de bu programlar gözle görülür şekilde dosyaların boyutunu küçültüyor mu?

Sıkıştırma işlemi kullandığınız programa göre farklı oranlarda işe yarıyor. Eğer sıkıştırma oranı az olan bir programı tercih ederseniz dosyalarınız çok fazla sıkıştırılamaz. Ama gerçekten bu işi profesyonel yapan sıkıştırma uygulamaları tercih ederseniz çeşitli yüzdelerde dosya tasarrufu yapabilirsiniz.

WinRAR ile Sıkıştırma Adımları Neler?

  • Sıkıştırmak istediğiniz dosya veya klasöre sağ tıklayın.
  • "Arşive ekle" seçeneğini seçin.
  • Genel sekmesindeki "Zip" seçeneğini seçin.
  • Tamam butonuna basın.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan WinRAR programını kullanarak sıkıştırma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlem için bazı adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor. Sıkıştırma işlemine başlamak için ilk olarak sıkıştırmak istediğiniz dosya ya da klasörün üzerine sağ tıklayın.

Dosya veya klasörün üzerine sağ tıkladıktan sonra bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden "Arşive ekle" seçeneğini seçin. Genel sekmesinde bulunan "Zip" seçeneğini seçin. Son olarak Tamam butonuna basın. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde bir süre sonra dosya veya klasörün boyutu küçülecektir.

YORUMLAR