NERO'ya Alternatif Olarak Kullanabileceğiniz 8 Ücretsiz Program

Nero benzeri programlar neler? Bu yazıda Nero alternatifi arayan PC kullanıcıları için oldukça başarılı uygulamaların listesini oluşturduk. İşte ayrıntılar!

Nero benzeri programlar arayan bilgisayar kullanıcıları için birbirinden başarılı uygulamaların yer aldığı uygulamaları sıraladık. Eğer Nero alternatifi bir program arıyorsanız, hazırladığımız listeye göz atabilir ve yeni hizmetler keşfedebilirsiniz. Beğendiğiniz programı indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Günümüzde en çok kullanılan CD/DVD yazma programlarının başında bilindiği gibi Nero Burning ROM gelmektedir ancak amacımız sadece CD/DVD yazmaksa Nero gibi gelişmiş özelliklere sahip bir program kullanmaktansa alternatif olarak kullanabileceğimiz sadece amaca yönelik programları tercih etmemiz çok daha mantıklı olacaktır.

Dosya Uzantısı Gösterme Nasıl Yapılır? (Windows 11/10/8/7)
YAZILIM

Dosya Uzantısı Gösterme Nasıl Yapılır? (Windows 11/10/8/7)

Windows 11, 10, 8 ve 7'de dosya uzantısı gösterme işlemi sayesinde bilgisayarınızda yer alan tüm dosyaların uzantılarını görüntüleyebilirsiniz.

Nero'nun içerisinde bulunan gelişmiş bir çok araç kullanılmadığı halde bilgisayarımıza daha çok yük bindirerek yavaşlamasına neden olmaktadır. Amacınız sadece müziklerinizi, videolarınızı, resimlerinizi ve dosyalarınızı CD/DVD'lere yazmaksa, piyasada bu işlemi gerçekleştiren Nero'ya alternatif olarak kullanabileceğiniz bir çok ücretsiz program bulunmaktadır.

Aşağıda sizler için Nero Burning ROM'a alternatif olarak kullanabileceğiniz ücretsiz ve sisteminizi yormayacak 8 tane program seçtik, gelin bunlara birlikte göz atalım.

Nero Benzeri Programlar Neler?

  • DeepBurner Free
  • ImgBurn
  • BurnAware Free
  • JetBee Free
  • Nero BurnLite
  • Free Easy CD DVD Burner
  • CDBurnerXP
  • Express Burn

1. DeepBurner Free

DeepBurner Free ile CD ve DVD'lere veri yazmak çok basittir. Bir veri diski oluşturmak, ses CD'si yapmak ya da bir ISO kalıp dosyası yazdırmak istiyorsanız bir kaç kolay adımda halledebilirsiniz. Programla yeniden yazılabilir diskleri silebilir, bir kez yazdırma yaptıktan sonra kapatmadığınız disklerin üzerine tekrar yazma yapabilirsiniz. Ayrıca içerisinde kendinize özel CD kapakları hazırlamanıza olanak veren bir editör de bulunmaktadır.

2. ImgBurn

ImgBurn sisteminizi yormayan küçük bir uygulama olmasına rağmen CD/DVD/HD-DVD ve Blu-ray disklere yazmayı desteklemektedir. CD ve DVD'lerinizde bulunan verileri kalıp dosyası halinde bilgisayarınızda saklamanıza olanak tanıyan programla istediğiniz zaman bu kalıp dosyalarını tekrar CD ve DVD'lere yazdırabilirsiniz.

3. BurnAware Free

BurnAware CD, DVD ve hatta Blu-Ray disklere yazma işlemini gerçekleştirmek için içerisinde gerekli tüm araçları içeren kullanımı basit bir programdır ve hangi dosyalarla ilgili yazma işlemi yapmak istediğinizi seçebileceğiniz bir sihirbaz arayüzüne sahiptir. Veri ve müzik disklerinin yanı sıra DVD ve ISO dosyaları arasından da seçim yapabilirsiniz.

4. JetBee Free

JetBee yazma işlemini basit ve sorunsuz bir hale getirir. Program ile müzik CD'leri, veri diskleri, DVD veya UDF diskleri hazırlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken istediğinize uygun disk yazma metodunu JetBee projeleri arasından seçmek. JetBee ile aynı zamanda ISO formatında kalıp dosyalarını oluşturabilir ve bilgisayarınızda saklayabilirsiniz. Daha sonrasında eğer isterseniz bu kalıp dosyalarını tekrar CD ve DVD'lere yazabilirsiniz.

5. Nero BurnLite

Nero BurnLite, Nero programının basite indirgenmiş olan sürümü olarak adlandırabiliriz. Sadece veri diski yazmanıza ve kopyalamanıza izin verir. Programın içerisinde aynı zamanda yazma yapmadan önce yazma sürecini taklit etmek ve yazma işlemi tamamlandıktan sonra diskteki verileri doğrulamak gibi güzel özellikler bulunmaktadır.

6. Free Easy CD DVD Burner

Free Easy CD DVD Buner ücretsiz bir CD/DVD yazma programıdır. Kolay ve hızlı bir şekilde müzik ve veri diskleri hazırlamanıza olanak tanır. Program ile ISO formatındaki kalıp dosyalarını disklere yazdırabilir ve ses CD'lerinizdeki müzikleri MP3 ve WAV formatında bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

7. CDBurnerXP

CDBurnerXP her tür yazma işlemini kolayca yapmanıza olanak tanıyan kullanışlı bir programdır. Aynı zamanda müzik CD'lerinizi bilgisyara kaydetmenize, ISO formatında kalıp dosyalarını yazdırmanıza ve yedeklemenize, NGR/BIN formatlarını ISO formatına çevirmenize, ses dosyalarının formatlarını değiştirmenize de olanak sağlar.

8. Express Burn

Express Burn CD, DVD, HD-DVD, Blu-ray disklere veri yazmanıza olanak sağlayan ücretsiz ve küçük boyutlu bir programdır. Sürükle bırak yöntemiyle kolayca istediğiniz dosyaları seçerek yazdırma işlemine başlayabilirsiniz.

YORUMLAR