Nexus Q Nedir

Google'ın I/O geliştiriciler konferansında beklenildiği gibi bir çok teknoloji ürünü tanıtıldı ve kullanıcıların beğenisine sunuldu. Gün yüzüne çıkan en dikkat çekici ürülerden birisi de şüphesiz Nexus Q oldu. Peki nedir bu Nexus Q? "İlk sosyal akışlı med

Nexus Q Nedir

Google'ın I/O geliştiriciler konferansında beklenildiği gibi bir çok teknoloji ürünü tanıtıldı ve kullanıcıların beğenisine sunuldu. Gün yüzüne çıkan en dikkat çekici ürülerden birisi de şüphesiz Nexus Q oldu. Peki nedir bu Nexus Q?

"İlk sosyal akışlı medya oynatıcısı" sloganıyla görücüye çıkan Nexus Q, siyah bir küre şeklindeki minimalist ve şık tasarımıyla herkesin beğenisini toplamayı başardı. Bulut tabanlı olarak çalışan cihaz ile dinlemek istediğiniz müzikleri ve izlemek istediğiniz Youtube videolarını kolaylıkla televizyonumuza aktarabiliyoruz. Bunun dışında Google Play entegrasyonuna da sahip olan cihazın tüm bu özellikleri bir araya getirildiğinde, Apple TV'ye rakip olabilecek bir cihaz olduğuda dikkatlerden kaçmıyor.

Ethernet, Bluetooth ve NFC bağlantı özelliklerinin tamamına sahip olan cihazda ayrıca HDMI çıkışı ve bunun yanında optik ses çıkışıda bulunmakta. Optik ses çıkışı sayesinde yüksek kalitedeki müzikleri en iyi ses kalitesiyle dinleme şansı bulabileceğimiz.

Nexus Q, Google Play entegrasyonu sayesinde bulut tabanlı olarak çalışmakta ve Android işletim sistemine sahip mobil cihazlar ile kontrol edilebilmekte. Anlık olarak müzik ve video listelerini birden fazla kişinin kontrolüne sunması dikkat çeken güzel özelliklerinden. Bu özelliği sayesinde arkadaşlarınızla mobil cihazlarınız üzerinden anlık olarak çalma listeleri oluşturarak Nexus Q üzerinden dinleme şansına sahip olacaksınız.

Şu an için sadece Amerika üzerinde bulunan kullanıcıların Google Play Store üzerinden 299 dolara sipariş edebildiği cihazın ilk teslimatlarının temmuz ayı içerisinde yapılacağı bildirildi. Nexus Q için hazırlanan tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Nexus Q Tanıtım Videosu
TEKNOLOJİ

Nexus Q Tanıtım Videosu

Google'ın I/O konferansında, Android 4.1 Jelly Bean ve Nexus 7 Tablet gibi tanıtılan cihazlardan bir diğeri olan medya oynatıcısı Nexus Q, siyah bir küre şeklindeki minimalist tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

YORUMLAR