Öne Çıkan Özellikleriyle Yeni iPhone 4S

Apple'ın aylardır merakla beklenen yeni iPhone telefonu dün tanıtıldı. Beklentiler ve tahminler çoğunlukla iPhone 5 yönündeydi ama firmanın tanıttığı cihaz iPhone 4S oldu. Yükselen beklentileri karşılamasa da iPhone 4S öne çıkan özellikleriyle dikkat çeki

Öne Çıkan Özellikleriyle Yeni iPhone 4S

Apple'ın aylardır merakla beklenen yeni iPhone telefonu dün tanıtıldı. Beklentiler ve tahminler çoğunlukla iPhone 5 yönündeydi ama firmanın tanıttığı cihaz iPhone 4S oldu. Yükselen beklentileri karşılamasa da iPhone 4S öne çıkan özellikleriyle dikkat çekiyor.

Kişisel Asistan Siri

iPhone 4S'in en temel fark yaratan özelliği sesli komutları anlayan kişisel asistan Siri. İngilizce, Fransızca ve Almanca anlayabilen Siri, sorulara araştırarak cevap verebilen, konuşmalarınızdan mesaj oluşturabilen, hatırlatma defterine konuşarak notlar yazabilen gerçek bir asistan.

Semantik arama motoru Wolfram Alfra altyapısıyla hazırlanmış olan Siri, bu sayede soru-cevap konusunda oldukça başarılı. Siri ile hava ve yol durumunu öğrenebilir, e-posta atabilir, alarmı kurabilir, telefon rehberinden numara öğrenebilir veya Siri ile sohbet edebilirsiniz.

 

 


8 MP Kamera

iPhone 4S, 8 megapiksellik çok güçlü bir kameraya sahip. Bu iPhone 4'e göre %60 daha yüksek piksel demek. Ayrıca kamera az ışıkta bile iyi çekimler yapabilen ince ayarlara sahip. Yüz tanıma özelliğiyle kamera odağını kendi ayarlayabiliyor. İyi bilinen HDR teknolojisi sayesinde tek fotoğraf için 3 ayrı pozdan kusursuz tek bir kare yakalanabiliyor. 3264x2448 piksel çözünürlüğünde fotoğraf çekebilen iPhone 4S, 1080p HDvideolar kaydedebiliyor.

iPhone 4S özellikle oyun severleri çok memnun edecek. Çift çekirdekli A5 işlemci grafik performansını 7 kat artırıyor. Hız ve görüntü akıcılğını etkileyen bu detay internette gezerken, uygulamaları çalıştırırken ve oyun oynarken hızı artıracak.

Fiyat ve Bateri

Tasarımında iPhone 4'ten farklı olmayan iPhone 4S, 140 gram ağırlığında. 200 saat bateri ömrü, 3G kullanımında 6 saat, konuşmada 14 saate kadar çıkıyor. iPhone 4S siyah ve beyaz renkleriyle piyasaya çıkacak. 16 GB'ı $199, 32 GB'ı $299, 64 GB'ı ise 399 dolardan satışa çıkacak. Telefonun Türkiye piyasasına ne zaman ve ne kadara gireceği ise henüz bilinmiyor.

YORUMLAR