Opera’da Reklam Engelleyici Çalışmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Bu rehberde dünyanın en popüler internet tarayıcılarından biri olan Opera’da reklam engelleyici çalışmıyor, çözümü nedir sorusunu cevaplayacağız.

Opera'da reklam engelleyici çalışmıyor ise uygulanabilecek çeşitli yöntemler bulunuyor. Peki, web tarayıcısı kullanım deneyimini etkileyen bu problem nasıl düzeltilir? Bu rehberde pek çok kişi tarafından merak edilen soruyu yanıtlayacağız. 

Dünya üzerinde milyonlarca kişinin kullandığı tarayıcı, Google Chrome’dan sonra en çok kullanılan internet tarayıcıları aralarında bulunuyor. Birçok özelliği bulunan tarayıcı Google Chrome’a göre reklam engelleyici, VPN gibi birçok özelliği beraberinde getiriyor.

Opera tarayıcısının sağladığı avantajlardan biri olan reklam engelleyici bazen çalışmayabiliyor. Eğer bilgisayarınızda yüklü olan Opera'da reklam engelleyici açılmıyor ise rehberimizde yer alan adımları uygulayabilirsiniz.  

Opera Tarayıcısına Geçiş Yapmak için 12 Neden
İNTERNET

Opera Tarayıcısına Geçiş Yapmak için 12 Neden

Günümüzde çok sayıda web tarayıcısı bulunuyor. Bunlar arasında sunduğu çeştili avantajlar ve arayüzüyle Opera dikkat çekiyor.

Opera Reklam Engelleyici Çalışmıyor, Çözüm Yolları Neler?

  • Web tarayıcısını güncelleyin.
  • "Reklamlar ve izleyicileri engelle" seçeneğinin aktif olduğundan emin olun.
  • Web tarayıcısını silip tekrar yükleyin.
  • Farklı reklam engelleyici kullanın.

Opera Aria Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Opera Aria Nedir? Nasıl Kullanılır?

Yeni teknolojileri yakından takip eden ünlü tarayıcı firması Opera, ChatGPT entegrasyonu ile çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefliyor.

Opera'da reklam engelleyici çalışmama sorunu için uygulanabilecek yöntemleri sıraladık. Listede yer alan yöntemlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Web Tarayıcısı Güncelleyin

Opera tarayıcınızı açtığınız zaman sol üst köşede bulunan; “Menü” sekmesine tıklamanız ve aşağıda bulunan; “Güncelleme ve Geri Yükleme” seçeneğine tıklayarak tarayıcınızın güncellemelerini kontrol etmeniz olacaktır.

Tarayıcınız güncel değilse Opera reklam engelleyici çalışmakta sıkıntı yaratabilir. Bunun yanında tarayıcınızın sağ üst köşesinde bulunan seçenekten reklamlar ve izleyicileri engelle butonunun aktif olduğuna emin olmanız gerekir.

"Reklamlar ve İzleyicileri Engelle" Seçeneğinin Aktif Olduğundan Emin Olun

tarayıcınızın sağ üst köşesinde bulunan seçenekten reklamlar ve izleyicileri engelle butonunun aktif olduğuna emin olmanız gerekir. Bu butonlar aktifse pasif hale getirip tekrar aktif ettiğinizde sorun çözülmüş olacaktır.

Web Tarayıcısını Silip Tekrar Yükleyin

Uygulanabilecek yöntemler arasında web tarayıcısını silip yeniden yüklemek de yer alıyor. Program kaldırma aracı kullanarak bilgisayarınızda yüklü olan web tarayıcısını kolayca silebilirsiniz. Silme işleminin ardından söz konusu tarayıcıyı yeniden yükleyin.

Farklı Reklam Engelleyici Kullanın

Sol üst köşede bulunan; “Menü” kısmından eklentileri açın. "Opera Reklam Engelleyici" eklentisini pasif hale getirip, sol tarafta bulunan “Daha fazla eklenti indir” seçeneğine tıklayarak. Yeni bir reklam engeleme eklentisini tarayıcınızda aktif edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken bir nokta olduğunu söylemek isteriz.

Hangi tarayıcı olursa olsun bir eklenti kurmak istediğinizde o eklentinin istediği izinlere dikkat etmenizi tavsiye ederiz ve eklentinin güvenli olup olmadığını mutlaka kontrol etmeniz de fayda var. Çünkü tarayıcı eklentileri üzerinden tarayıcınızda yapılan tüm işlemlere erişmek isteyen kötü yazılımlar olabilir.

Opera Tarayıcı Deneyimini Artıracak Yöntemler ve İpuçları
YAZILIM

Opera Tarayıcı Deneyimini Artıracak Yöntemler ve İpuçları

Daha iyi bir deneyim elde edilmesine imkân sanıyan Opera özellikleri neler? Hazırladığımız rehberde dünyanın en popüler web tarayıcılarından bir tanesi olan Opera'yı çok daha kullanışlı hâle getiren özelliklerini açıkladık.

Bu içeriğimizde Opera reklam engelleyici açılmıyor ise uygulanabilecek çözüm yöntemlerini sıraladık. Söz konusu problemi farklı bir yöntem ile düzelttiyseniz aşağıda yer alan yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR