Opera Tarayıcı Deneyimini Artıracak Yöntemler ve İpuçları

Muhtemelen pek çok internet kullanıcısının bilmediği çeşitli Opera özellikleri bulunuyor. Bu özellikler, kullanıcılara daha iyi bir tarayıcı deneyimi sunuyor.

Daha iyi bir deneyim elde edilmesine imkân sanıyan Opera özellikleri neler? Hazırladığımız rehberde dünyanın en popüler web tarayıcılarından bir tanesi olan Opera'yı çok daha kullanışlı hâle getiren özelliklerini açıkladık. Rehberimizde bulunan yöntemlere ve ipuçlarına göz atarak tarayıcı deneyimini üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

Modern arayüze sahip olan ve bu sayede kolay bir kullanım imkânı sunan Opera, günümüzde web tarayıcısı denildiğinde akla ilk olarak gelen hizmetler arasında yer alıyor. Başarılı internet tarayıcısı ayrıca kendisine has özellikleri sayesinde ön plana çıkmayı başarıyor. Peki, tarayıcı deneyimini iyileştiren özellikler neler?

Deneyimi Üst Seviyeye Taşıyan Opera Özellikleri Listesi

  • Ekran görüntüsü çekme ve düzenleme
  • Koyu mod özelliğini etkinleştirme
  • Mesajlaşma uygulamalarına erişme
  • Hızlı arama özelliğini kullanma
  • Akıllı metin seçimini kullanma
  • My Flow özelliğini kullanma
  • Sekmeler arasında gezinme
  • Hızlı erişim bölümünü kullanma
  • Kısayolları kullanma

Yukarıda Opera deneyimini artıracak yöntemler ve ipuçları bulunuyor. Listede yer alan özelliklere dair detaylara aşağıdan göz atabilirsiniz. Ayrıca tarayıcıda arama geçmişini temizlemek istiyorsanız Opera'da arama geçmişi nasıl silinir sorusunu yanıtladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

Ekran görüntüsü Çekme ve Düzenleme

Opera kullanıcıları yerleşik snapshot özelliği sayesinde tek tuş yardımıyla ekran görüntüsü alabilirler. Kenar çubuğundaki küçük kamera simgesine tıklayarak veya Ctrl Shift + 5 kısayoluna basarak macOS'ta Command + Shift +5 ) basarak ekran görüntüsü alabilirsiniz

Ekran görüntüsü aldıktan sonra görüntüyü kolayca düzenleyebileceğiniz, metinler, oklar ve çizgiler ekleyebileceğiniz bir önizleme ekranıyla karşılaşacaksınız.

Koyu Mod Özelliğini Etkinleştirme

Son zamanların en çok tercih edilen arayüz görünümlerinden olan dark mod Opera'da da bulunuyor. Tarayıcıda dark moda geçmek yer imleri çubuğu, ayarlar sayfası ve daha fazlası gibi tüm temel öğeleri karanlık hale getirir. Dark modu kullanmak için Ayarlar'da 'Karanlık temasını etkinleştir' butonunu bulmanız gerekiyor.

Mesajlaşma Uygulamalarına Erişme

Opera anlık mesajlaşma hesaplarınızı tarayıcıyla bağdaştırmanıza izin verir. Bu, konuşmalarınıza hızlıca ve Opera kenar çubuğundan erişmenizi sağlar. WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram ve VK dahil olmak üzere birkaç popüler servisi kenar çubuğundan kullanabilirsiniz. 

Hesaplarınızı Opera'ya bağlamak için öncelikle tercih ettiğiniz platformun kenar çubuğundan erişilebilir olmasını sağlamalısınız. Bunun için Ayarlar > Kenar Çubuğunu Yönet yolunu izleyin. Ardından kenar çubuğundaki simge yardımıyla giriş yapabilirsiniz.

Hızlı Arama Özelliğini Kullanma

Opera'da hızlıca bir şey aramak ya da bir sekmeye atlamak istiyorsanız bu arama kısayolunu kullanabilirsiniz. Sekme araması için Ctrl + Space tuşuna, web araması için de Alt + Boşluk tuş kombinasyonuna basarak kullanabilirsiniz. Eğer bu özellik aktif değilse Ayarlar'ı kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Akıllı Metin Seçimini Kullanma

Opera normal metin seçimi komut istemini birkaç eklenti ile yükseltti. Örneğin; bir döviz cinsi seçtiğinizde, Opera otomatik olarak yerel para birimine çevirir ve sonucu açılan pencerede gösterir. Opera Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin gibi kripto para birimleriyle bile uyumlu. Ek olarak, saat dilimleri ve ölçü birimlerinde de aynısını yapabilirsiniz.

My Flow Özelliğini Kullanma

Opera'yı hem bilgisayarında hem de akıllı telefonunda kullanan kişiler için, tarayıcının My Flow adlı bir süreklilik aracı vardırMy Flow, içeriği Opera Touch ve masaüstü uygulamaları arasında sorunsuz bir şekilde paylaşım yapmanıza olanak tanır. Bağlantılara, metne ve hatta görüntüleri aynı noktada buluşturabilirsiniz.

My Flow'u kullanmak için bir Opera hesabına da ihtiyacı olmayacak. Tek yapmanız gereken telefonunuzdan bir QR kodu taramak. Hesabınız hemen oluşturulacak ve bilgisayar ile telefon arasında iletişim kurabileceksiniz.

Sekmeler Arasında Gezinme

Bilgisayarınızdaki pencerelerde olduğu gibi, Ctrl + Tab kısayolunu kullanarak Opera üzerindeki sekmeler arasında geçiş yapabilirsiniz Ancak Opera, en son hangi sekmeyi ziyaret ettiğinize bağlı olarak değiştirme sırasında oynamalar yaparak bu ortak işlevi bir adım öteye taşıyor.

Hızlı Erişim Bölümünü Kullanma

Opera'nın detaylı kullanımlarından biri olan Hızlı erişim sayesinde PDF dosyalarını görüntüleyebilir, ekran görüntülerini kontrol edebilir ve en çok kullandığınız sayfalara hızlıca erişebilirsiniz. Bunu kullanmak için Ayarlar'a gitmeniz gerekiyor. Daha pratik ancak detaylı bu bölüme alışmak biraz zaman alabilir.

Kısayolları Kullanma

Klavye kısayollarının yanı sıra, Opera fare hareketleriyle de uyumludur. Onları etkinleştirmek için düğmeye ihtiyacınız olacak. Bundan dolayı touchpad'ler buna pek uygun değil. Opera'da sağ tuşa bastıktan sonra fareyi belirli yöne hareket ettirerek çeşitli işleler yapabilirsiniz. Örneğin bir sayfaya geri gitmek için, sola doğru kaydırmanız yeterli.

Opera VPN Mobil (Android) Nasıl İndirilir ve Ayarları Nasıl Yapılır?
YAZILIM

Opera VPN Mobil (Android) Nasıl İndirilir ve Ayarları Nasıl Yapılır?

Opera mobil VPN ile Android akıllı telefonunuz üzerinden internette gezinirken anonim kalabilir ve engelleri aşabilirsiniz. Bu yazıda popüler web tarayıcısında yerleşik olarak yer alan VPN hizmetine dair merak edilen soruları yanıtladık.

Bu yazıda kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyan Opera özellikleri listesi hazırladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ayrıca gizliliğe önem veren tarayıcıların hangileri olduğunu merak ediyorsanız tamamen gizlilik odaklı çalışan tarayıcılar listesine göz atabilirsiniz.

YORUMLAR