Oyuncularını Trolleyen 7 Oyun

Hep oyuncular trolleyecek değil ya! Yapımların oyuncuları trollediği anları listeledik. İşte o eğlenceli trollemeler:

Oyuncularını Trolleyen 7 Oyun

Trol terimi artık internetin ve hayatımızın vazgeçilmezlerinden bir tanesi. Kesin bir açıklaması olmayan bu terim, her türlü hareket ve söylem için kullanılabiliyor. Daha çok şaka ya da kötü şaka olarak tabir edilen trol terimi, oyunlarda da karşımıza çıkabiliyor. Hatta birazdan okuyacağınız oyunlarda da görebileceğiniz gibi direkt olarak oyun yapımcılarından gelebiliyor. Kendi yapımlarına küçük şakalar yerleştiren bu yapımcılar, bazen can sıkıcı da olabiliyor. 

Aslında oyun yapma ve büyük bütçeli bir oyunu yayınlama işi gözümüze her zaman zor görünmüştür. Fakat unutmayalım ki; bu oyunları yapan ekipler de insanlardan oluşuyor. Haliyle ortaya çıkardıkları işlere küçük şakalar ya da trollemeler ekleyebiliyorlar. Derlediğimiz oyunların bazıları bunun tadını yakalayalıp, ortaya çok güzel trollemeler çıkarabilmişler. Bazıları da işi biraz abartmış ve tabiri caizse suyunu çıkarmış.

1- GTA 5

GTA 5'in en ilginç bölümlerinden bir tanesi, denizaltı ile "bir yere" sızdığımız kısımlardı. Trevor'ın denizaltını kullandığı sırada, oyun bizden deniz tabanından 30 tane gizli parça toplamımızı istiyordu. Daha doğrusu bu bir yan görev olarak karşımıza çıkıyordu. Bahsi geçen parçalar Los Santos'un bütün çevresine yayılmış durumdaydılar. Kontrol etmesi ve ilerlemesi çok güç olan denizaltıyla bunların hepsini bulamak, birkaç saatinize mal olabiliyordu. İşin trol kısmı da burada başlıyordu. Harcanan onca saatten ve toplanan parçalardan sonraki ödülünüz sadece 10 dolardı. 

2- Metal Gear Solid 3

Metal Gear 2, Playstation 2'nin en çok beklenen oyunlarının başında geliyordu. Oyuncular birkez daha Snake'in hikayesini görmek için sabırsızlanıyorlardı. Fakat oyunun giriş sahnesinin ardından Snake aramızdan ayrılıyor ve yeni yetme Raiden ortaya çıkıyordu. Bütün oyun boyunca da Raiden ile oynamaya devam ediyorduk. Raiden da en az Snake kadar sevilen bir karakter olacak olmasına rağmen, bu seçim o zaman bütün oyuncuları kızdırmayı başarmıştı.

Üzerinden geçen yılların ardından piyasaya çıkan Metal Gear Solid 3'te hiç beklenmedik bir trolleme kendisine yer bulmuştu. Oyunu "I like Metal Gear Solid 2(Meta Gear Solid 2'yi severim)" seçeneğini işaretlerseniz, oyunun unutulmaz anlarından bir tanesi olan Halo atlayışından önce Snake, Raiden maskesi takıyor ve bütün o yuhalayan oyunculara güzel bir gönderme yapıyordu.

3- Batman: Arkham Asylum

Belki de en acımasız trollemelerden bir tanesi Batman'de başımıza gelendi. Oyunun ilerleyen safhalarında Scarecrow'un gazından etkilenmiş şekilde Arkham Asylum'a doğru ilerlediğimiz sırada, sanki CD bozulmuşçasına, ekranda bozulmalar görüyorduk ve oyun en başa dönüyordu. Oyunu Xbox 360 üzerinden oynayanlar tam bu sırada konsollarında "kırmızı ışık" ile karşılaşıyorlardı. (Kırmızı ışık uyarısının, konsolun tamamen öldüğüne ve bir daha çalışmayacağına işaret ettiğini de hatırlatalım.) 

4-Diablo 3

Diablo serisi en başından beri çok karanlık, kanlı ve koru doludur. Bir şeytanla uğraşmamızdan mütevellit böylesine bir atmosfer ortaya çıkması da çok doğal. Fakat Blizzard, bu havayı biraz kırmak ve oyuncularını hiç beklemedikleri yerden vurmak için küçük bir "trolleme" hazırlamış. Oyun içine gizlenmiş Whimsyshire isimli bölgeyi bulduğunuzda, karşınıza çıkanlardan sonra kafanızın güzel olduğuna ya da uyuşturucu etkisine girdiğinize kanaat getirebilirsiniz. Çünkü onca kasvetin arasında Whimsyshire gökkuşaklarının, unicorn'ların, yeşil çimenlerin ve bütün sevginin toplandığı bir yer. 

5- DmC: Devil May Cry

Ninja Theory tarafından yapılan DmC, Dante'nin gençlik hallerini gösteriyordu. Haliyle alışık olduğumuz Dante görünüşünün dışında bir karakter bizleri bekliyordu ve serinin hayranları bu yeni adamdan nefret etmişlerdi. DmC'nin yapımcısı Tameem Antoniades hayranların aksine eski Dante'nin yakışıklı ve cool göründüğüne inanmıyordu. İşin "trolleme" kısmı oyun çıktıktan sonra ancak görülebildi.

Oyun içerisinde çarklı kısmı geçtikten sonra genç Dante bir açıklığa çıkıyor ve tam o sırada kafasına beyaz bir peruk konuyordu. Beyaz perukla birlikte alışık olduğumuz Dante görüntüsüne bürünen karakterimiz, hiç beklenmedik bir söz söylüyordu: "Not in a million years." Yani genç Dante, milyon yıl geçse bile yaşlı Dante haline geleceğini hiç hayal etmemişti. 

6- Penn and Teller's Smoke and Mirrors

1995 yılında Saturn için piyasaya sürülmesi beklenen bu oyunun yapımcısı, ne yazık ki, oyunlarını piyasaya çıkaramadan iflas etti. Haliyle oyun daha yayınlanamadan rafa kaldırıldı; ancak yayılanmama muhabbeti, oyunun içerisinde sakladığı gelmiş geçmiş en büyük trollüğü saklayamıyordu. Penn ve Teller isimli iki ünlü komedyeni de içeren bu oyun, aslında içerisinde küçük küçük oyunlar barındıran bir yapımdı. Küçük oyunlardan bir tanesi tam bir ömür törpüsüydü.

Yapımcılarının şaka amaçlı koydukları bir küçük oyun, oyuncuyu kamyon şoförü yapıyordu. Tuscon'dan Las Vegas'a yük taşıyan bir kamyonu yönettiğimiz küçük oyunun trol kısmı bu yolcuğun gerçek zamanlı olmasıydı. Yani küçük oyunu tamamlamak için 663 kilometrelik yolu geçmeniz ve konsolun başından hiç kalkmadan 8 saat yol almanız gerekiyordu. Dahası yol boyunca herhangi bir kayıt noktası da yoktu ve kontrol etmesi bir hayli zor olan kamyon bir kez yoldan çıkarsa, en baştan başlamak durumunda kalıyordunuz. 

7- Assassin's Creed 4: Black Flag

Aslına bakarsanız her Assassin's Creed oyununda, oyuncuyu şaşırtan ve ters köşe yapan bir durum bulmak mümkün. Ancak bunlar arasında direkt olarak hayranlarla ve oyuncularla dalga geçen, trollemeye çalışanı Black Flag'di. Oyunun Abstergo kısımlarının birinde muhtemel "Abstergo projeleri" listesi buluyorduk. Açıklamak gerekirse: Çıkmış bütün Assassin's Creed projeleri aslında bir Abstergo projesi ve seçilmiş karakter, geçmişe gönderilerek proje tamamlanmaya çalışılıyor. Yani elimize geçen liste ilerleyen yıllarda çıkacak Assassin's Creed oyunlarının gerçek bir planı olabilirdi.

Aslında oyuna yerleştirilen liste, her Assassin's Creed oyunu çıkmadan önce, "bu sene Assassin's Creed milattan öncesini anlatacak" gibi spekülasyonlar ve asılsız iddialarla dalga geçiyor, bir nevi oyuncularını trollüyordu. 

Trol Nedir? Kim Nasıl Trollenir? Siz Bir Trol müsünüz?

Çin, Troll’lerle Mücadeleyi Seçti

YORUMLAR