Param Olsa Vallahi Alırdım Diyeceğiniz 7 Çılgın Teknolojik Alet

Lüks şeyler satın almayı onlarla etrafta dolaşmayı kim sevmez? Sevmeyenler bu yazıyı okumasın.

Param Olsa Vallahi Alırdım Diyeceğiniz 7 Çılgın Teknolojik Alet

Bu yazıyı okumadan önce, dünyada herkesin ancak parası kadar konuşabildiği gerçeğini unutmayalım. Diğer yandan "keşke param olsaydı" diye başlayan binlerce cümle kurduğumuzu da kabul edelim. Yani kıssadan hisse cebinizde olan ya da olmayan para, daha çok çenemize vuruyor ve” keşkelerle” veya “kesin alırdımlarla” dolu avuntulu bir ömür sürüyoruz.

İşin içine teknoloji girdiğinde, son model bir cihaz alabilmek için ise böbreğini satanlardan, yuvasını yıkanlara kadar çeşitli şekillerde para harcayan tüketicilere rastlamadık mı? Rastladık tabii! Felsefe yapmaya gerek yok, paramız varsa sonuna kadar teknolojiye gömmeyi seviyoruz. Ay sonuna ekmek alacak paramız olmasa da, teneşir vade taksitle bir iPhone alıp minibüse binip eve giderken caka satmak gibisi yok. Şimdi sizleri teknolojilerinin canımızı yakacak kadar üstün olduğu ve pahalı mefhumumuzu alt üst edecek bazı cihazlarla tanıştırmak istiyorum. Paranız olsa alırsınız kabul edin… Lüks şeyler satın almayı onlarla etrafta dolaşmayı kim sevmez?

Martin Jetpack

Martin Jetpack her yiğidin öyle "ha!" diyerek alıp kullanacağı bir ürün değil. Ancak merak etmeyin bu aracı alırken size mutlaka biraz kurs veriyorlardır. Yani en azından 125 bin dolarlık fiyatına bir iki saat kurs da dahildir diye düşünüyorum. Yoksa bu kadar pahalı neden olsun? Jetgiller çizgi filminden de aşina olabileceğiniz bu taşıt 210 beygir gücünde ve 150 kiloya kadar yük taşıyabiliyor. Burada yük derken bunun tek kişilik bir cihaz olduğunu da hatırlatmama izin verin. Yani sevgilinizi alıp öyle dolaşacak bir lüksünüz yok. Martin Jetpack için pilot olmanıza gerek yok, taşıt kendi kendini gayet iyi dengeleyebiliyor. Satın almaya karar verirseniz gerçekten VR gözlüklerle bir simülatör üzerinde kullanım tekniklerini öğretiyorlar.

Numi Akıllı Tuvalet

“O kadar param varsa tuvalete de atar, üstüne sifon çekerim” diyorsanız atmamanızı öneririm. Çünkü madem para ve tuvalet bağlantılı bir şey yapacaksınız, 5 bin dolarlık Numi akıllı tuvalete yatırım yapmanız sizin için hoş ve lüks bir seçim olabilir. Numi uzaktan kumandalı akılı tuvalet suyun sıcaklığını, klozetin oturulacak kısmının sıcaklığını ayarlayarak, ayaklarınıza sıcak hava üfleyen havalandırma ve müzik sistemi ile unutulmaz bir hijyen tecrübesi sunuyor. Uzaktan kumandası biraz fazla işlevsel olsa da 5 bin doların içine… Neyse, elbette Numi akıllı tuvalet reklamından anlaşılacağı gibi tuvalete gece elbiseleriyle girenler için birebir.

Kişisel denizaltı

Yazın denize gidip çılgın kalabalıkla istif istif plajlarda heba olmaktan bıkıp usandınız değil mi? Şöyle alıp başınızı alıp yalnız bir deniz keyfi yapamıyor ve buna çok mu içerliyorsunuz? Üzüldüğünüz şeye bakı, 2 milyon dolara bir şahsi deniz altı alın ve hemen o plajdan uzaklaşıp derin denizlerin keyfini çıkarın. Dünyaca ünlü büyüklere oyuncak tasarımcısı Hammacher şirketinin aslında bu tür ürünleri gerçekten pahalı. Ancak fantastik fiyatlarına rağmen neredeyse yok sattıklarını biliyor muydunuz? Yani arabanız, yatınız, katınız varsa neden bir denizaltınız da olmasın? Değil mi ama?

Sennheiser Orpheus HE1 kulaklık

“Bana müziğin hakkını veren bir kulaklık getirin” diyorsanız buyurun, getirdik. Sennheiser Orpheus HE1 kulaklık sadece 50 bin dolar. Tamamen el yapımı üretilen bu kulaklık Sennheiser’in medar-ı iftiharı. Bu kulaklıktan yılda sadece 250 adet üretiliyor. Yani tam bir koleksiyon parçası. Sennheiser Orpheus HE1 sadece bir çift kulaklı değil, bir lambalı amplifikatör setiyle birlikte satılıyor. Müziği bu sistemle süzüp dinlemenizi sağlıyor. Yani hangi kaynaktan müzik dinlerseniz dinleyip bu sistemden süzmeniz gerekiyor. “Vallahi kulaklarımın pası silindi” demek için 50 bin doları gözden çıkarmanız lazım.

Aerigon Drone

Drone alıp üzerine kamera yerleştirerek filmler çekmek çok heyecanlı olabilir. Ancak 250 bin dolar harcayıp 4K bir kamerayla film çekmek kadar heyecanlı olabileceğini sanmıyorum. Aerigon drone 4K Phantom Flex bir kamerayı rahatlıkla taşıyor ve hiç sıkıntı yaşamadan kıvrak çekimler yapabilmenizi sağlıyor. Bu da 10 kilogram ağırlığındaki bir kamerayı rahatça yüzlerce metre yüksekliğe taşımanız anlamına geliyor. 

250 bin dolarlık bu donanım elbette aksiyon filmleri çeken yönetmenler için ideal. Yani bu sistemle mangal alemleri ve aile ziyaretleri falan çekecekseniz ne diyelim para sizin, zevk sizin.

Prophix kameralı diş fırçası

“Nereyi fırçalıyorum, hangi dişimde sıra?” diye düşünmeye son. iOS cihazlarla uyumlu bu yeni diş fırçası dişinizi yanlış fırçalamanıza ya da bir dişinizi fırçalamayı unutmanıza olanak tanımıyor. Bir iOS uygulamayla gelen bu diş fırçası gerçekten son derece kullanışlı. Dişinizi fırçalamaya başladığınızda dip köşe bırakmadan ağız temizliğinizi yerine getirmenize olanak veriyor. 400 dolarlık bu cihaz aslında bir de yanında iPhone ile geleydi iyi olurdu tabii.

Samsung Yeni Aile Buzdolabı

“15 bin liralık bir buzdolabıyla 899 liralık bir buzdolabı arasında ne fark olabilir? O da soğutuyor bu da soğutuyor işte…” diye düşünüyorsanız işte orada kaybettiniz. Samsung’un Family Hub adını verdiği 15 bin TL’lik buzdolabı bir tek yemek yapmıyor. Akıllı buzdolabı tanımlamasını hakkıyla kazanmış bu beyaz eşya, dolabı açmadan ne eksik de değil anlayabileceğiniz düzenekten tutun da, üzerindeki ekran ve kumanda sistemi sayesinde mutfakta eğlenceli bir gün geçirmenizi bile sağlıyor. Kadınları tamamen mutfağa hapsedecek bu cihazı hediye olarak almayı düşünüyorsanız, mutfaktan kimsenin neden dışarı çıkıp, salona gelmediğini merak etmemenizi öneririz.

Paramız Olsa Bile Henüz Satın Alamayacağımız 4 Muhteşem Teknoloji

Paramız Olsa Bile Henüz Satın Alamayacağımız Teknolojiler (Ekim 2015)

Paramız Olsa Bile Henüz Satın Alamayacağımız Teknolojiler - Haziran 2015

YORUMLAR