PayPal Nakit Kart Nedir, Nasıl Alınır?

PayPal Nakit Kart'ın ne olduğu ve nasıl alındığı hakkında tüm bilgiler rehber blogumuzda!

PayPal Nakit Kart Nedir, Nasıl Alınır?

Sık sık PayPal kullanarak ödeme alanlar veya PayPal kartın ayrıcalıklarından, kampanyalarından ve kolaylığından faydalanmak isteyenlerin PayPal Nakit Kart kullanmak istemeleri gayet normal. PayPal Nakit Kart, hem bir ön ödemeli kart olarak kullanılabiliyor ve kredi kartınızdan içerisine bakiye yüklenebiliyor, hem de PayPal hesabınıza bağlanarak hesabınıza gelen paraları kolayca MasterCard geçen yerlerde harcayabilmenize imkan tanıyor.

Çeşitli mağazalar ile gerçekleştirilen ortaklıklar sayesinde pek çok indirim fırsatına kavuşmak da mümkün hale geliyor. Kredi kartı bilgilerinizi online web mağazaları ile paylaşmak istemezseniz de sanal kredi kartı yerine direkt olarak PayPal ön ödemeli nakit kartınızı kullanabiliyorsunuz. PayPal bakiyenizde yer alan paraları TEB bankamatiklerinden 1 TL komisyon karşılığında çekmek de mümkün hale geliyor. Bu sayede aldığınız paraları PayPal'dan kredi kartınıza ödeme yapar gibi aktarmak yerine hemen nakite dönüştürebiliyorsunuz.

PayPal Nakit Kart hakkında kısaca bir fikrimiz olduğuna göre dilerseniz vakit kaybetmeden bu kartı nasıl alabileceğinize dair adımlara geçiş yapalım. PayPal uygulamalarını da mobil cihazlarınızda kullanmak isterseniz aşağıdaki bağlantıları kullanarak onları cihazlarınıza indirebilirsiniz.

PayPal Nakit Kartımızı almak için ilk olarak https://www.paypal.com.tr/nakit adresini ziyaret ediyoruz. Siteyi açtığımızda karşımıza gelen sayfada "PayPal Nakit Kartı Keşfet" butonunu kullanmamız gerekli.

Bunun ardından gelen sayfada yer alan "PayPal Nakit Kart Almak İstiyorum" linkini tıklayarak devam ediyoruz.

PayPal Nakit Kart'ı internet üzerinden almak çok daha kolay olduğu için "İnternetten Sipariş Ver" bölümünün altındaki "Hemen Sipariş Ver" butonuna tıklıyoruz.

Butona tıkladığımızda bilgilerimizi vermemiz gereken bir ekran karşımıza çıkacaktır. Bu formda yer alan tüm bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurduğunuzdan emin olduktan sonra kullanıcı sözleşmesinin başındaki kutucuğu da işaretliyor ve "Onayla ve Devam Et" butonuna basıyoruz.

Formu doldurduktan sonra son bir gözatma ekranı karşımıza çıkacaktır Burada yer alan bilgiler doğruysa "Kartı Adresime Gönder" butonuna basarak devam ediyoruz.

Gönderme butonuna bastıktan sonra işlemin başarıyla tamamlandığına dair bir ekran karşımıza çıkacaktır. Bu noktadan sonra yapmamız gereken kartın adresimize gelmesini beklemek.

Sayfada söylendiği gibi kartımız adresimize geldi. Yalnız bunun zaman zaman beş günden fazla tutabileceğini de unutmamalısınız. Gelen zarfımız aşağıdaki şekilde olacaktır.

Zarfımızı açtıktan sonra karta dair bilgilerin yer aldığı bir kağıt karşınıza çıkacaktır. Kağıdın üstünde yer alan bilgileri her ihtimale karşın okumayı unutmayın.

Kartımızı yapıştırıldığı kağıttan çıkardıktan sonra aşağıdaki gibi görünecektir.

Kartımız elimizde olduğuna göre onu aktifleştirme vakti geldi. Yeniden https://www.paypal.com.tr/nakit adresine giriş yapıyoruz ve sayfada yer alan "Kullanıma Aç" linkine tıklıyoruz.

Linke tıkladığımızda TC kimlik numaramız ve kartımızın arka yüzünde yer alan barkod numaramız talep edilecektir. Bilgileri doldurduktan sonra "Onayla ve Devam Et" butonuna basıyoruz.

Yeniden karşımıza çıkan bilgilerin doğruluğu ekranını "Onayla ve Devam Et" tuşuna basarak geçiyoruz.

Bir sonraki adımda cep numaramızı girmemiz gerekiyor. Hali hazırda girili geldiyse değiştirmenize gerek yok. "Kodu Gönder" ile devam edebilirsiniz.

Cep telefonunuza onaylama kodunun gelmiş olması gerekiyor. SMS olarak gelen kodu aşağıdaki bölüme girdikten sonra "Onayla ve Devam Et" butonuyla devam ediyoruz.

Bu adımda online hizmetlere giriş için kullanacağımız e-posta adresimizi girmemiz gerekiyor. PayPal hesabınız varsa direkt olarak PayPal hesabınız için kullandığınız adresi girebilirsiniz. Daha sonra "Onayla ve Devam Et" butonuna tıklıyoruz.

Eğer tarayıcınız Popup pencerelerini engelliyorsa ona izin vermeyi unutmayın. İzin verdiğinizde PayPal'a giriş için kullanabileceğiniz bir pencere açılacaktır. Bilgilerimizi girdikten sonra "Log In" butonuna basıyoruz.

Karşımıza çıkan onay ekranına da "Agree" diyerek onay veriyoruz.

Kısa bir bekleme süresi boyunca hesabınıza dair doğrulamalar yapılacaktır.

İşlemler tamamlandıktan sonra "Kişiselleştirilmiş Kart" yazan bir uyarı penceresi çıkacaktır. Bunu da "Tamam" butonuna basarak geçiyoruz.

Zaman zaman PayPal tebrikler ekranına geçemiyor ve bizde de böyle oldu. Lakin kartınız Tebrikler ekranını görmeseniz bile aktif hale geldi. Yeniden https://www.paypal.com.tr/nakit adresine girdikten sonra sağ üstte yer alan bölüme e-posta adresimizi giriyoruz ve "Online Hizmetlere Giriş" butonuna basıyoruz.

Bu işlemler sırasında cep telefonunuza PayPal Nakit Kart'ınızın şifresinin de gelmiş olması gerekiyor. Bu şifreyi iyice ezberledikten sonra SMS'i silmeyi unutmayın.

Online hizmetlere girdikten sonra sayfada yer alan "Para Yükle" butonunu kullanarak kartınıza hemen bakiye yükleyebiliyorsunuz.

Yükleme seçenekleri arasında PayPal hesabıyla yükleme, Kredi Kartı ile yükleme ve Para Yükleme Noktalarını kullanarak yükleme gibi seçenekler yer alıyor. Size uygun olanlarını kullanabilirsiniz.

PayPal kartınız artık kullanıma hazır ve MasterCard kabul eden tüm mağazalarda kullanılabiliyor. Eğer PayPal hesabınızı daha kolay kontrol etmek isterseniz aşağıdaki mobil uygulamalara sahip olmayı da unutmayın.

YORUMLAR