PC (Bilgisayar) Oyunlarını Mobilde (Android Telefon/Tablet) Oynama

Steam PC oyunları mobilde oynamak artık mümkün. İşte bilgisayar oyunlarını Android telefon/iPad'de oynamanın en kolay yolu.

Steam PC oyunlarını mobilde oynamak isteyenler için çözüm Valve’dan geldi. Steam Link uygulaması, bilgisayar oyunlarını telefon / tablette oynamanıza izin veriyor. Windows/MAC oyunlarını Android’de / iPad’de oynamanın yolunu arıyorsanız, ücretsiz Steam Link uygulamasını denemenizi tavsiye ederiz.

Bilgisayar Oyunlarını Mobilde Oynamak Mümkün!

Bilgisayar oyunlarını büyük ekranda oynamanın keyfi elbette bir başka ancak bazen bilgisayar yerine akıllı telefonda veya tablette oynama gereksinimi duyabiliyoruz. Günümüzdeki akıllı telefonlar, çok güçlü donanıma sahip. 8GB bellek, 256GB depolama, 4K çözünürlükte OLED ekran, 8 çekirdekli işlemci, üst seviye hatta orta üst seviye akıllı telefonlarda sıradanlaştı. Böylesine güçlü bir telefon daha doğrusu mobil PC üzerinde bilgisayar oyunlarını oynamak direkt olarak olmasa da mümkün. Valve’ın Steam Link adını verdiği kutu aracılığıyla PC oyunlarını TV’ye aktarmak mümkün olmuştu. Gayet sorunsuzca çalışan bu kutunun iki dezavantajı; kolaylıkla bulunamıyor olması ve pahalı olmasının yanında mobil cihazlara aktarıma izin vermemesiydi. Donanımın üreticisi Valve, bu sorunu Steam Link uygulaması ile çözdü.

Steam Link: Bilgisayar Oyunlarını Android'de Oynamanın En Kolay Yolu!

İlk olarak Android için ücretsiz yayınlanan Steam Link uygulaması, bilgisayar oyunlarını mobilde oynamak isteyenler için en basit çözüm diyebiliriz. Bilgisayardaki oyunları telefonda oynamak için 3 basit adım izliyorsunuz:

  • Steam Link uygulamasını telefonunuza / tabletinize veya televizyonunuza ücretsiz olarak indiriyorsunuz.

  • Bluetooth kontrolcünüzü (Bluetooth kontrolcü, Bluetooth klavye ve fare) eşleştiriyorsunuz.
  • Son adımda Steam yüklü bilgisayarınıza bağlanıyorsunuz.

Uygulama üzerinden Steam kütüphanenize direkt erişebildiğinizden son oynadığınız ve en son yüklediğiniz oyunlar, indirmeleriniz, oyunlar her şey karşınıza çıkıyor. Size sadece telefondan/tabletten oynamak istediğiniz oyunu seçmek kalıyor.

En iyi performans diğer bir deyişle akıcı bir oynanış için Ethernet kullanarak bilgisayarı modeme bağlamanız, mobil cihazları WiFi ağının 5GHz bandına bağlanmış olması öneriliyor. Uygulama içerisinden akış kalitesi, bit oranı ayarlarını yapabiliyorsunuz. Bant genişliği, çözünürlük, performans, HEVC Video ayarı Advanced Streaming Settings altında yer alıyor. Ayarlarınızı yaptıktan sonra Network Test ile ağ bağlantısını test edebiliyorsunuz. Ağ demişken, Fiber internet bağlantısı maalesef gerekiyor. Varsayılan bant genişliği gereksinimi 15Mbps ve en iyisi 30Mbps. 1080p/60fps oyun deneyimi için internet hızınızın bu değerler arasında olması gerek.

Steam Link uygulaması, Android tarafında Android 5.0 ve daha yeni sürümde çalışan Android telefon/tablet, iOS tarafında iOS 10 ve daha yeni sürüm de çalışan iPhone/iPad veya tvOS 10.3 ve daha yeni sürümde çalışan Apple TV’de çalışıyor. Şu anda Beta aşamasında olduğunu ve çalıştığını, final sürümünün de 21 Mayıs’ta indirilebilir olacağını belirtelim. Steam Link hakkında detaylı Türkçe bilgiye bu sayfadan erişebilirsiniz.

PlayStation Oyunları Bilgisayarda Nasıl Oynanır?
OYUN

PlayStation Oyunları Bilgisayarda Nasıl Oynanır?

PlayStation oyunlarını bilgisayarda oynama işleminin nasıl yapılacağını merak eden oyuncular için detaylı bir rehber hazırladık.

Bilgisayar Oyunları iPhone veya iPad'de Nasıl Oynanır?
NASIL YAPILIR

Bilgisayar Oyunları iPhone veya iPad'de Nasıl Oynanır?

Sony’nin Remote Play uygulamasıyla PlayStation’ınızda oynadığınız oyunu Android cihazlarınıza yansıtmanız, Xbox One konsolunuzda da oynadığınız oyunu Xbox uygulamasıyla bilgisayarınıza yansıtmanız başka bir deyişle oynamanız mümkün.

Droid4X ile Android Oyunlarını Bilgisayarda Oynama
OYUN

Droid4X ile Android Oyunlarını Bilgisayarda Oynama

Merhaba Tamindir takipçileri. Bildiğiniz üzere günümüzde mobil cihazlar oldukça gelişti ve artık oyun konsolları kalitesinde oyunları çalıştırabilir hale geldi.

YORUMLAR