Poedit ile Wordpress Tema Türkçeleştirme

Poedit adından anlaşılacağı üzere .po uzantılı dosyaların çevirisini yapmaya yarayan bir yazılım. Genellikle WordPress temalarda bulunan .po uzantılı dil dosyaları için kullanılan Poedit yazılımı kolay kullanımı ve basit arayüzü ile kullanıcılardan tam n

Poedit ile Wordpress Tema Türkçeleştirme

Poedit adından anlaşılacağı üzere .po uzantılı dosyaların çevirisini yapmaya yarayan bir yazılım. Genellikle WordPress temalarda bulunan .po uzantılı dil dosyaları için kullanılan Poedit yazılımı kolay kullanımı ve basit arayüzü ile kullanıcılardan tam not alıyor.

Hemen Poedit ile kullandığımız temayı nasıl Türkçe yapabileceğimize bakacak olursak, öncelikle .po uzantılı dosyamızı Poedit üzerinden açıyoruz. Sürükle bırak yöntemiyle de bunu yapabiliriz.

Türkçe yapmak istediğimiz dosyayı seçip açtıktan sonra alttaki gibi bir görüntü ile karşılaşıyoruz.(Ben İngilizce bir .po dosyası seçtim bu değişebilir) Özgün dizgi kısmında .po uzantılı dosyanın içinde bulunan İngilizce cümle ve kelimeler görüyoruz. Bunlara üstüne gelip tıkladığımız zaman altta orijinali onun altında da çeviri karşılığı yer alıyor. Örnek olarak ben Name kelimesini seçtim ve hemen altına çevirisini İsim olarak yazdım. Diğerlerini de bu şekilde yapıp çeviriyi tamamlıyoruz.

Çeviriyi tamamladıktan sonra hemen Dosya menüsünden Farklı kaydet diyerek aşağıdaki görüntüye ulaşabilirsiniz. Buradan Dosya Adı yazan yerde en_US yazıyor ise onu hemen tr_TR yaparak değiştiriyoruz ve kaydet diyoruz.

Son olarak kaydettikten sonra elimizde bir .po ve bir MO dosyası olmak zorunda. Aksi takdirde yaptığımız çeviri temada aktif edilse bile çalışmayacaktır. Buna da dikkat ettikten sonra bu 2 dosyayı da alıyoruz ve temamızın language kısmına atıp, temamızdan Türkçe seçeneğini seçiyoruz. İşlem tamamdır, artık temanız Türkçe. Güle güle kullanın.

YORUMLAR