Reklam Mesajları Nasıl Engellenir?

Yazımızda reklam SMS'lerinden nasıl kurtulabileceğinizi resimli olarak anlatıyoruz

Reklam Mesajları Nasıl Engellenir?

Merhaba Tamindir takipçileri. Günümüzde anlık mesajlaşma yazılımları oldukça yaygınlaştı ve SMS mesajlar günlük yazışmalarımızda daha az kullanılmaya başlandı. Fakat yine de SMS mesajlar günlük yazışmalar haricinde halen firmalar tarafından tercih edilen bir iletişim yöntemi. Firmalar SMS mesajları farklı amaçlarla kullanabilmekteler. Bankacılık işlemleri gibi işlemlerde bize yardımcı olmak için SMS'leri tercih eden firmalar SMS'leri reklam yapabilmek ve müşterilerini kampanya gibi farklı durumlardan haberdar etmek için de kullanabiliyorlar. İşte bu noktada karşımıza SMS hizmetini kötüye kullanan ve bizi gece gündüz rahat bırakmayan reklam mesajları çıkıyor.

Eğer Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefon kullanıyorsanız SMS engelleme amacıyla kullanabileceğiniz ve pratik bir şekilde reklam SMS engelleme işlemini gerçekleştirmenizi mümkün kılan bir servis bulunmakta. Adı Google Messenger olan bu servisten yararlanarak reklam mesajlarını engelleme işlemini nasul gerçekleştirebileceğinizi bu yazımızda resimli olarak anlatacağız. Öncelikle işe Android telefonumuza Google Messenger uygulamasını indirerek başlıyoruz:

Bu uygulamanın güzel yönü sadece numara değil, isim tabanlı olarak da reklam mesajı gönderen firmaları engelleyebilmesi. Normalde firmalar farklı numaralardan mesaj gönderebiliyorlar. Bu nedenle sadece numara engellemek bu firmaların reklam mesajları karşısında çözüm olmuyor. Google Messenger ise size bu konuda köklü bir çözüm sunarak firmayı hangi numaradan mesaj gönderirse göndersin engelleyebiliyor.

Google Messenger uygulamasını indirip yükledikten sonra uygulamayı çalıştırın. Mesaj listeniz güncellendiğinde engellemek istediğiniz reklam mesajlarından birinin üzerine dokunarak mesajı açın. Mesaj açıldıktan sonra sağ üst köşedeki menü tuşuna basıyoruz ve menüyü açıyoruz:

Menü açıldıktan sonra menüden "Kişiler ve seçenekler" seçeneğini seçin:

"Kişiler ve seçenekler" menüsü açılınca sıralanan seçenekler adından "XYZ (firma adı) hedefini engelle" seçeneğini seçin:

Çıkan ileti kutusunu onayladıktan sonra artık aynı firma size reklam mesajı gönderdiğinde mesaj bildirimi almayacaksınız. Eğer bu engellenen mesajları görüntülemek isterseniz Google Messenger içerisindeki "Arşivlenen" bölümüne göz atabilirsiniz. Umarız yazımız ihtiyacınızı karşılamıştır. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın.

NOT: Uygulamanın mesajlarınızı engelleyebilmesi için Google Messenger'ı varsayılan mesajlaşma uygulamanız olarak belirlemeniz gerekmektedir.

WhatsApp Masaüstü Uygulaması Nasıl Kullanılır?

YORUMLAR