Retrica Fotoğraflarınızdan Logo Nasıl Kaldırılır?

Yazımızda en popüler fotoğraf düzenleme araçları arasında olan Retrica'nın fotoğraflara otomatik olarak eklediği logosunu kaldırma işlemi için yapılması gereken adımları bulabilirsiniz.

Retrica Fotoğraflarınızdan Logo Nasıl Kaldırılır?

Fotoğraf düzenleme ve efekt uygulamaları arasında epey popüler olan ve kategorisinin daima üst sıralarındada yer alan Retrica, ne yazık ki çekimler esnasında fotoğraflara logosunu ekliyor.

Zararsız gibi görünen bu reklam metodu birçok kullanıcının canını sıkan detaylar arasında. Mükemmel bir manzara veya arkadaşlarınızla birlikte çekildiğiniz bir fotoğrafın altında Retrica logosunun bulunması pek de hoş karşılanacak bir durum değil elbette. Hal böyle olunca Retrica kullanıcılarının en büyük sorusu "Retrica logosu nasıl kaldırılır?" oluyor ve bu duruma çare arıyorlar.

Retrica logosu kaldırma işlemini yapabilmek için ufak bir ayar yapmamız yeterli oluyor. Şimdi Retrica watermark kaldırma işleminin nasıl yapılacağına bir göz atalım.

Yukarıda ok ile gösterilen, rahatsız edici Retrica logosunu kaldırabilmek için öncelikle ekranın sol üst köşesinde bulunan dişli butonunu kullanarak ayarlara giriş yapıyoruz. Ekran görüntülerinden soldaki iOS, sağdaki ise Android'i göstermekte.

Açılan menüden Watermark seçeneğine gidiyor ve bu seçeneği kapatıyoruz.

Seçenek kapatıldıktan sonra yukarıdaki gibi gözükmesi gerekiyor.

Bu işlemden sonra çekilen fotoğraflara artık Retrica logosu eklenmiyor. Elbette dilerseniz logoyu ekleme seçeneğini tekrar aktif edebilirsiniz. Hatta Retrica kullanıcılara farklı watermark alternatifleri sunuyor. Elbette bunların çok rağbet göreceğini düşünmüyoruz.

Siz de fotoğraflarınızı ilginç kılmak için kullandığınız fotoğraf düzenleme uygulamalarını ve bu uygulamalarla yaşadığınız deneyimleri bizimle paylaşmayı unutmayın.

İnternetten Görüntülü Nasıl Konuşulur?

YORUMLAR