Samsung Galaxy S6 Edge Plus'da Yaşanan 6 Potansiyel Sorun ve Çözümleri

Forumlarda rastladığımız Samsung Galaxy S6 Edge Plus sorunları ve çözümleri hakkında küçük ipuçları derledik.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus'da Yaşanan  6 Potansiyel Sorun ve Çözümleri

Samsung Galaxy S6 Edge cihazları gördüğünüzde “keşke bunun ekranı ve bataryası biraz daha büyük olsaymış” diyenlerimiz olmuştur. Aslında S6 Edge Plus tam da bu noktada bu “dilekleri” yerine getiren bir telefon olarak karşımıza çıktı. Samsung Galaxy S6 Edge Plus 5.7 inçlik AMOLED ekranı, 4GB RAM’i, 2.1GHz hızda çalışan Cortex A57 ve 1.5GHz hızda çalışan Cortex A53 çekirdekten oluşan Exynos 7420 işlemcisi ile "rüya" gibi bir cihazdı.

Ancak bazı Samsung Galaxy S6 Edge Plus kullanıcıları zaman içinde çeşitli sıkıntılar yaşamaya başladılar. Bu sorunlar her Samsung Galaxy S6 Edge Plus’da görünmese de, hatırı sayılır derecede fazla ve Samsung Forumlarında sıklıkla dillendiriliyorlar. Lafı fazla uzatmadan Samsung Galaxy S6 Edge Plus kullanıcılarının yaşadığı 6 önemli problemi masaya yatıralım istedik. 

Samsung Galaxy S6 Edge Plus menü butonu çalışmıyor

Samsung Galaxy S6 Edge Plus ile beraber gelen stok uygulamalar, menü butonuna tepki vermeyebiliyorlar. Çünkü Samsung Galaxy S6 Edge Plus  uygulamaların içinde sağ üst köşede bulunan menü seçeneğinin işlevlerini fiziksel menü tuşuna aktarıyor. Ancak buna itiraz eden bazı uygulamalar hem dahili menü seçeneğinden oluyorlar, hem de fiziksel menü tuşuna tepki vermeyebiliyor.

Potansiyel çözümler:

  • Galaxy S6, Galaxy S6 Edge Plus ve Galaxy Note 5’de menü tuşu çalışmıyorsa “Geri” yani "Back" tuşunu uzun süre basılı tutmak faydalı olabiliyor.
  • Uygulama güncellemelerini mutlaka yapmak gerekiyor. Uygulama güncellemeleri bir işe yaramıyorsa Ayarlar/Erişebilirlik/Beceriler sekmesini takip ederek Menü Asistanı seçeneğini kullanarak Düzenle sekmesinden elle ayar yapmak mümkün olabiliyor.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus hızlı ayar sorunu

Bu sorun Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge cihazlarda da gözlemlenmişti. Galaxy S6 Edge Plus‘da da hızlı ayarlar menüsü seçildiğinde, bazı seçenekler arada bir eksik çıkıyorlar.

Potansiyel çözümler:

  • Bu sorun bazı Samsung cihazlarda kronikleşmiş vaziyette. Samsung uygulama mağazasında bunun için bir çözüm uygulaması mevcut. Samsung App Store’a  (uygulama mağazası) giderek oradan QuickPanel Restore uygulamasını edinebilirsiniz. Uygulamada “Restore” tuşuna bastığınızda sorun gideriliyor. Bu işlemi telefonunuzdaki Samsung Galaxy Apps uygulamasını kullanarak yapabilirsiniz.

Samsung Galaxy S6 Plus hızlı şarj çalışmıyor

Galaxy S6 Edge Plus Hızlı Şarj teknolojisi normal şartlarda cihazı 90 dakika içinde tamamen şarj ediyor. Ancak bazı şikayetlere göre bu durum aslında tam da böyle değil.

Potansiyel Çözümler:

  • Bu sorunun yazılımla alakalı olmadığı, donanımdan kaynaklandığı saptanmış. Özellikle şarj kablosunun böyle bir sıkıntı yarattığı konuşuluyor. Samsung pek çok cihazı kutularken fabrika çıkışı hatalı USB kabloları kullanmış. Yeni bir kablo almak bu sorunu çözüyor. Ancak şarj cihazını prizden çekip USB kablosunu önce cihaza, sonra prize takmak da bazen bu sorunu giderebiliyor. 

Hayalet bildirimler ve titreşimler

Bazı kullanıcılar Galaxy S6 Edge Plus’un arada bir kafasına göre bildirim sinyali verdiğinden ve titreşim gönderdiğinden şikayetçi. Bu durum bazen birkaç dakikada bir, bazen de birkaç saatte bir olabiliyor.

Potansiyel Çözümler:

  • Ayarlar sekmesini kullanarak Bildirim ayarları seçeneğine ulaşın. Orada Bildirimlerin aktif olup olmadığını kontrol edin. Bu ayar bazen almış olduğunuz bir bildirime tepki vermediyseniz, unutmamanız için sürekli aynı bildirim uyarısını tekrarlıyor. Belli uygulamalar için bildirimleri kapatırsanız bu sorunu çözüyorsunuz.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus kapanıyor, donuyor

Galaxy S6 Edge Plus’un arada bir ekranının tepki vermediği, kapandığı ya da yeniden başladığı şikayetleri de var. ekrana dokunulduğunda cihaz komutları almayabiliyor.

Potansiyel çözümler:

  • Cihaz donarsa yeniden başlatmaktan başka bir çareniz yok. Doğrudan Reboot yapmak zorundasınız.
  • Bu sorunları bir güncelleme sonrası yaşıyorsanız cihazın kaşe “cache” belleğini temizlemeniz sorunu çözüyor.
  • Uygulamalarınızı kontrol edin, istenmeyen ya da tanımadığınız bir uygulama varsa hemen ondan kurtulun. Ancak bunu sapmadan cihazı Güvenli Mod’da açmalısınız. Bunun için cihazı kapatıp en az bir dakika bekledikten sonra Ses tuşunun kısma tarafına ve Güç tuşuna aynı anda basmalısınız. Ekran aydınlandığında Güç tuşunu serbest bırakın ancak Ses düğmesini basılı tutun. Kilit ekranını gördüğünüzde ekranın sol alt köşesinde Güvenli Mod yazısını da göreceksiniz.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus internete bağlanmıyor

Galaxy S6 Edge Plus kullanırken Wi-Fi bağlantısında bazen kopmalar yaşanabiliyor. Özellikle bağlandıktan bir süre sonra (genellikle ilk 15 dakika) yaşanan bu sıkıntının Bluetooth cihazlarda da yaşandığı gözlemlenmiş.

Potansiyel çözümler:

  • Wi-Fi routerlar 2.4 GHz ve 5 GHz bantları destekliyorsa bu sorun yaşanabiliyor. Gelişmiş ayarlar menüsünden Wi-Fi seçeneğini bularak Otomatik opsiyonunu 2.4 GHz olarak değiştirirseniz sorunu çözüyorsunuz.
  • Wi-Fi’a hiç bağlanamıyorsanız hem cihazınızı hem de modeminizi kapatarak 30 saniye kadar bekleyin. Daha sonra ikisini de öce cihaz sonra modem sırasıyla açıp yeniden deneyin.
  • Ayarlar menüsünden Power Saving (güç koruma) ayarının açık olmadığını kontrol edin.
  • Wi-Fi bağlantınıza birden çok cihaz bağlanıyorsa da bu sorunu yaşıyor olmanız mümkün. Kontrol edin.
  • Kullandığınız Wi-Fi yolunu tamamen kaldırıp tekrar kurmayı deneyin. Bunu Wi-Fi menüsünden modem adını seçip üzerine uzun süre dokunup “unut” komutuyla yapabilirsiniz.
  • Son olarak modem ya da router’ınızın donanım yazılımlarını gözden geçirin. Eski ise güncelleyin. 

Samsung Galaxy S6 Edge Plus sahibiyseniz mutlaka bu sorunları yaşayacaksınız demiyoruz. Bunlar, bazı cihazlarda karşılaşılan nadir sıkıntılar. Yine de bir sorun olduğpunda cihazınızın kullanım kılavuzunu mutlaka yanınızda bulundurun. 

Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge Plus Tanıtıldı. İşte Detaylar!

YORUMLAR