Samsung Stock Rom İndirme ve Yükleme, Orijinal Rom Atma Rehberi

Samsung stock rom indirme ve yükleme nasıl yapılır? Samsung orijinal rom nereden indirilir? En güvenilir Samsung rom indirme sitesi hangisi? Yanıtladık.

Samsung stock rom indirme ve yükleme işlemi oldukça basit. Başka bir ülkenin romunu yükleyip memnun kalmadığınızda çok kolay bir şekilde Samsung orijinal roma dönüş, stock roma geçiş yapmanız mümkün. "Samsung orijinal rom nereden indirilir?" , "En güvenilir Samsung stock rom indirme sitesi hangisi?" , "Samsung stock rom nasıl yüklenir?" , Samsung telefona rom indirme, rom atma/rom yükleme rehber yazımızda.

Bildiğiniz üzere Samsung akıllı telefonlara gelen yazılım güncellemesini indirmenin birkaç yolu vardır. OTA yani Ayarlar - Yazılım Güncellemesi menüsü altından direkt telefonunuzdan yeni Android sürümünü kurabildiğiniz gibi, bilgisayardan Samsung Smart Switch programıyla telefonunuzu son Android sürümüne yükseltebilirsiniz. Ancak bu iki yöntem Samsung, cihazınıza yazılım güncellemesini vermişse işe yarar. Samsung Türkiye de her Android telefon üreticisi gibi yazılım güncellemelerini Türkiye’deki kullanıcılara geç sunduğundan son kullanıcı olarak alternatif bir yöntem aramaya başlarsınız. Bu noktada Odin; Samsung’un kendi yazılım yükleme programı yardımınıza koşar.

SamFirm, Sammobile ya da Samsung yazılımlarını paylaşan herhangi bir siteden indirebileceğiniz başka bir ülkenin romunu cihazınızın model numarası uygunsa yükleyebilirsiniz. Ancak burada da şöyle bir sıkıntı var; Yüklediğiniz rom, başka ülkenin olduğundan telefonunuzun tüm özelliklerini kullanamayabilirsiniz. Ya da kullanırsınız ancak donma, takılma gibi ufak sorunlar çıkabilir. Bu noktada da orijinal stock rom arayışı başlar. Bu blog yazıda da buna değiniyoruz. Örnekte Türkiye’den satın alınmış Samsung Galaxy Note 8 için Türkiye ROM’u indirme ve yükleme adımları gösterilmiştir.

Not: Stock ROM indirme ve yükleme adımlarına geçmeden önce ufak bir hatırlatma: Samsung’un Smart Switch programı üzerinden Acil Yazılım Kurtarma seçeneği kullanılarak yapılan stock rom indirme ve yüklemeye artık izin verilmemektedir.

Samsung Galaxy akıllı telefonunuz için uygun stock romu bulup indirebileceğiniz onlarca site ve program var. Aralarından en güvenilir ve en çok kullanılanları anlatacağız. SamMobile Firmware sayfasında telefonunuzla birlikte gelen orijinal yazılımları bulup ücretsiz indirebileceğiniz gibi SamFirm programını da kullanabilirsiniz.

Samsung Stock ROM İndirme:

  • Sammobile ile Samsung Stock ROM İndirme

  1. Samsung Firmwares sayfasına gidip My Model Number kutucuğuna telefonunuzun model numarasını (SM-N950F gibi) giriyorsunuz. Telefonunuzun modelini bilmiyorsanız, ürün kutusundan ya da Ayarlar - Telefon Hakkında - Model Numarası bölümünden öğrenebilirsiniz.
  2. Sonraki ekranda ülke seçimi yapıyorsunuz. Biz Türkiye ROM’unu indirmek istediğimizden "Select Country"e tıklayıp açılır listeden Turkey’i seçtik.
  3. Cihazınız için yayınlanan son sürüm listenin en üstünde çıkıyor. (Pie güncellemesi için 9.0.0’ı seçmeniz gerekiyor.)
  4. Sammobile hesabınıza giriş yaparak (ücretsiz oluşturabiliyorsunuz.) Wait & Download butonuna tıklıyor ve indirmeyi başlatıyorsunuz.

Samsung Galaxy Note 8 - Android Pie İndirme Linki - Türkiye ROM

  • SamFirm ile Samsung Stock ROM İndirme

  1. SamFirm programını indirip SamFirm.exe dosyasını açıyorsunuz.
  2. Model kısmına telefonunuzun model numarasını (SM-N950F gibi), Region kısmını da bölgeyi (Türkiye için TUR gibi) yazıp "Check Update"e tıklıyorsunuz. Auto’yu işaretliyorsunuz.
  3. Download’a tıkladığınızda telefonunuz için güncel stock rom son hız inmeye başlıyor.

Samsung Stock ROM Yükleme / ROM Atma:

Samsung telefonunuza güncel stock rom indirdiniz, şimdi sıra geldi rom yüklemeye. Rom yüklemenin en kolay yolu Odin. Odin ile stok rom yükleme gerçekten çok basit.

  • Odin programını indirip Odin3.exe dosyasını açıyorsunuz.
  • İndirdiğiniz yazılım dosyası 5 parçadan (AP, BL, CP, CSC, HOME_CSC_) oluşuyorsa zipten çıkardıktan sonra Odin programında hepsini ilgili kutucuklara tıklayarak ekliyorsunuz. Bu noktada ufak bir uyarı: CSC alanında HOME_CSC_’yi eklerseniz uygulama ve verileriniz silinmez, CSC_’yi eklerseniz temiz kurulum yapmış gibi olursunuz. Eğer indirdiğiniz yazılım dosyası tek bir parçadan (AP) oluşuyorsa Odin programında AP alanına tıklayıp ekliyorsunuz.
  • Telefonunuzu Download modunda başlatıyorsunuz. Telefonunuz kapalı konumda Güç tuşu + Ses kısma tuşu + Bixby tuşuna basılı tutarak Downloading ekranının gelmesini bekliyorsunuz.
  • Cihaz Download moda geçtiğinde telefonunuzu bilgisayarınıza USB kabloyla bağlıyorsunuz. Odin, cihazınızı tanıyor ve Mavi kutucuk çıkıyor.
  • Ekstra kutucukları işaretlemenize gerek. F.Reset Time ve Auto-Reboot seçili olması yeterli.
  • Start butonuna tıklayarak rom yüklemesini başlatıyorsunuz. Yeşil kutucukta Pass yazısının yazmasını bekleyin. Rom yükleme tamamlandığında telefonunuz yeniden başlayacak. Artık USB kablosunu çıkararak telefonunuzun PC ile olan bağlantısını kesebilirsiniz.

Samsung Bixby Tuşunu Değiştirme (Google Asistan Yapma) ve İptal Etme Nasıl Yapılır?
MOBİL

Samsung Bixby Tuşunu Değiştirme (Google Asistan Yapma) ve İptal Etme Nasıl Yapılır?

Samsung telefonlarda Bixby tuşuna Google Asistan atama nasıl yapılır? Bixby tuşunu Google Asistan yapmanın iki farklı yolunu adım adım anlattık.

Android Q 10.0 Özellikleri (Gelen Yenilikler)
MOBİL

Android Q 10.0 Özellikleri (Gelen Yenilikler)

Android Q 10.0, Android Pie 9 güncellemesinden sonra gelecek yeni Android sürümü olacak.

Android Q Alacak Cihazlar (Telefonlar) ve Android 10 Çıkış Tarihi
MOBİL

Android Q Alacak Cihazlar (Telefonlar) ve Android 10 Çıkış Tarihi

Android Q 10.0 Beta programı başladı! Android 10.

YORUMLAR