Steam Otomatik Güncellemeleri Kapatma Nasıl Yapılır?

Steam otomatik güncellemeleri kapatma özelliği sayesinde oyunların kendi kendine güncelleme yapmasını engelleme imkânı tanıyor. İşte yapılması gerekenler!

Steam otomatik güncellemeleri kapatma işleminin yapılabilmesine imkân tanıyarak oyunların arka planda kendi kendine güncellenmesini önlüyor. Böylece çevrim içi oyun oynarken yüksek ping değerleri ile karşılaşılmaması sağlanıyor.

Dijital oyun platformunda oyunların kendi kendine güncellenmemesi için bazı adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor. Bu rehberde Steam'de otomatik güncelleme nasıl kapatılır sorusunu yanıtlayacağız.

Eğer siz de bilgisayarınızda yüklü olan oyunların arka planda otomatik olarak güncellenmesini istemiyorsanız aşağıda yer alan adımları uygulayabilir ve bu işlemi çok pratik şekilde tamamlayabilirsiniz.

Steam Otomatik Güncellemeleri Kapatma Adımları

  • Steam'i açın.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Kütüphane bölümünü görüntüleyin.
  • Listeden bir oyuna sağ tıklayın.
  • "Özellikler" menüsünü açın.
  • "Güncellemeler" sekmesine girin.
  • "Bu oyunu sadece çalıştırdığımda güncelleştir" seçeneğini seçin.
  • Pencereyi kapatın.

Steam Oyunlarına Türkçe Yama Yüklemek Ban Sebebi mi?
OYUN

Steam Oyunlarına Türkçe Yama Yüklemek Ban Sebebi mi?

PC oyunculuğunun vazgeçilmez özelliklerinden birisi de hiç şüphesiz yamalar ve modlardır. Öyle ki bunların da en işlevsel ve faydalı olanları hiç şüphesiz ki Türkçe yamalardır.

Steam'de oyunlar kendi kendine güncelleme yapıyor ise ilk olarak bilgisayarınızda yüklü olan Steam isimli dijital oyun platformunu açın. Oturum açık değilse üyelik bilgilerinizi yazarak hesabınıza giriş yapın. Bir sonraki adımda Kütüphane bölümünü görüntüleyin.

Kütüphane bölümünde bu zamana kadar satın aldığınız oyunların bir listesi ile karşılaşacaksınız. Arka planda otomatik güncelleme yapmasını istemediğiniz oyunun üzerine sağ tıklayın. Bu adımı uyguladığınız takdirde bir pencere açılacak.

Açılan pencere üzerinden "Özellikler" menüsüne girin. Bu menüye girdiğinizde yeni bir pencere çıkacak. "Güncellemeler" sekmesini görüntüleyin. "Bu oyunu hep güncel tut", "Bu oyunu sadece çalıştırdığımda güncelleştir" ve "Öncelikli - Bu oyunu her zaman diğerlerinden önce güncelle" olmak üzere üç farklı seçenek ile karşılaşacaksınız.

Bu seçenekler arasından "Bu oyunu sadece çalıştırdığımda güncelleştir" seçeneğini seçin ve pencereyi kapatın. Böylece söz konusu oyuna girene kadar güncelleme işlemi gerçekleşmeyecek. Böylece çevrim içi oyun oynarken ping değerleri olumsuz etkilenmeyecek.

Bu yalnızca bir oyun ile sınırlı olduğundan ötürü arka planda güncelleme yapmasını istemediğiniz her oyun için aynı adımları uygulamanız gerekiyor.

Steam İndirme Hızı Artırma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Steam İndirme Hızı Artırma Nasıl Yapılır?

Steam üzerinden yeni bir oyun indirmek isteyen pek çok oyuncu, Steam indirme hızı artırma yöntemleri neler sorusunun yanıtını merak ediyor.

Steam Güncellemeleri Planlama Adımları

  • Steam'i açın.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Üst kısımdaki Steam menüsüne tıklayın.
  • Ayarlar menüsünü açın.
  • İndirmeler sekmesine girin.
  • "Oyunlar şu aralıkta otomatik güncellesin" seçeneğini seçin.
  • Güncelleme yapılmasını istediğiniz saat aralığı belirleyin.

Steam İndirimleri Ne Zaman? (2024)
OYUN

Steam İndirimleri Ne Zaman? (2024)

Oyun fiyatlarının artması nedeniyle Steam indirimleri ne zaman sorusunun yanıtı merak ediliyordu. Valve tarafından paylaşılan Steam indirim takvimi ile beraber 2024 yılında düzenlenecek kampanyaların tarihleri belli oldu.

Bu rehberde Steam kendi kendine güncelleme yapıyor, çözümü nedir sorusunu yanıtladık. Rehberimizde yer alan adımları uygulayarak otomatik güncellemeyi devre dışı bırakabilir ve ayrıca güncellemeleri belirli saat aralığında yapılmasını sağlayabilirsiniz.

YORUMLAR