Taksitle Akıllı Telefon Nasıl Alınır? Akıllı Telefonda Taksit Yöntemleri!

Bu rehberimizde taksitle akıllı telefon nasıl alınır sorusuna daha yakından göz atacağız. Peki ama akıllı telefonda taksit yöntemleri neler?

Günümüzde akıllı telefon fiyatları gerçekten yüksek seviyelerde geziniyor ve hem giriş segmentinde hem de premium segmentte fiyatlar hiç olmadığı kadar yüksek. Bu noktada pek çok kişi taksitle akıllı telefon alma yöntemleri hakkında çeşitli araştırmalar yapıyor. Peki ama taksitle akıllı telefon nasıl alınır ve nelere ihtiyacınız var?

Geçtiğimiz senelerde uygulamaya konulan düzenlemelerle birlikte kredi kartları ile taksitli akıllı telefon almanın önüne geçildi. Öte taraftan bu durum, parçalı ödeme sistemi ile alışveriş yapamayacağınız anlamına gelmiyor. Bu yazımızda sizler için taksitle akıllı telefon alma yöntemlerini bir araya getirdik!

Not: Hemen aşağıda yer alan yöntemler dönemlere ve kanunlara bağlı olarak zaman içerisinde değişiklik gösterebilir. Buna ek olarak mağazaların, satıcıların ve bankaların uyguladığı değişikliklerin de yöntemler üzerinde bazı farklılıklara yol açabileceğini hatırlatalım. En kesin bilgiye sahip olmak için satın alma işleminden önce kurumla iletişime geçmenizi öneririz.

Taksitle Akıllı Telefon Alma Yöntemleri Neler?

  • Ticari Kredi Kartı ile Taksitli Akıllı Telefon Alma (0 - 12 Ay)
  • Alışveriş Kredisi ile Taksitli Akıllı Telefon Alma (3 - 12 Ay)
  • Faturaya Ek Taksitli Akıllı Telefon Alma (3 - 12 Ay)
  • Mağazadan Senetle Taksitli Akıllı Telefon Alma (3 - 12 Ay)
  • İhtiyaç Kredisi ile Taksitli Akıllı Telefon Alma (0 - 36 Ay)

Ticari Kredi Kartı ile Taksitli Akıllı Telefon Alma (0 - 12 Ay)

Bireysel kullanıcıların sahip olduğu kredi kartlarında taksit imkanı kaldırılmış olsa da ticari kredi kartları ile taksitli olarak akıllı telefon almanız halen mümkün. Tabii bunun için bir şirketiniz olması gerektiğini hatırlatalım.

Eğer sizin ya da bir tanıdığınızın şirketi ve ticari kredi kartı bulunuyorsa 12 ay vade ile taksitli olarak akıllı telefon almanız mümkün. Taksit sayısının bankadan bankaya değişiklik gösterebileceğini belirtmek gerekiyor.

Gereksinimler

(+) Kullanılabilir durumda olan ticari kredi kartı.

(+) Akıllı telefonun fiyatı tutarında kullanılabilir limit.

Alışveriş Kredisi ile Taksitli Akıllı Telefon Alma (3 - 12 Ay)

Eğer bir ticari kredi kartınız bulunmuyorsa çevrim içi alışveriş sitelerinden ya da fiziki mağazalardan alışveriş kredisi ile taksitli akıllı telefon almayı düşünebilirsiniz. Şu an için pek çok internet sitesi ve teknoloji mağazası zinciri tüketicilere alışveriş kredisi ile sıfır faizli ya da düşük faizli alışveriş imkanı sunuyor.

Tabii bu noktada da birtakım kısıtlamaların olduğunu belirtelim. 12 bin TL veya daha düşük fiyat etiketine sahip olan akıllı telefonlar 12 ay vade, 12 bin TL üzerindeki akıllı telefonlar ise 3 ay vade ile sınırlıdır.

Gereksinimler

(+) Yeterli kredi skoru.

(+) Belgelenebilir gelir.

(+) Diğer tüm finansal işlemlerde düzenli ve tam ödeme geçmişi.

Faturaya Ek Taksitli Akıllı Telefon Alma (3 - 12 Ay)

Üstteki ödeme yöntemlerine ek olarak kullanmakta olduğunuz faturalı hattan, faturaya ek taksitli telefon alabilirsiniz. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom kullanıcılara yine yasal limitler dahilinde faturaya yansıyan ödeme seçenekleri ile alışveriş imkanı sunuyor.

Taksit sayısı cihazın fiyat etiketine göre değişiklik gösteriyor. Örneğin Vodafone'da Samsung Galaxy A13 modeli için 6 ay ve 12 ay vade seçenekleri varken iPhone 14 ve Samsung Galaxy S23 Ultra modellerinde yalnızca 3 ay seçeneği mevcut.

Faturaya ek taksitli akıllı telefon modelleri her zaman hayalini kurduğunuz cihazları size sunmayabilir. Eğer abonesi olduğunuz operatörü uzun yıllardır kullanmıyorsanız daha çok giriş seviyesi cihazlar ile karşılaşmanız muhtemel.

Gereksinimler

(+) En az altı aydır kullanılmakta olan faturalı hat.

(+) Fatura ödemelerinde ve diğer tüm finansal işlemlerde düzenli ve tam ödeme geçmişi.

(+) Bazı durumlarda yeterli kredi skoru.

Mağazadan Senetle Taksitli Akıllı Telefon Alma (3 - 12 Ay)

Eğer yukarıdaki yöntemleri kullanmıyorsanız mağazadan senetle taksitli telefon almayı düşünebilirsiniz. Bu yöntemde, bu ödeme yöntemini sunan şirketlerden yine yasal kısıtlamalar doğrultusunda fiziki mağazadan ya da çevrim içi olarak taksitli telefon alabilirsiniz.

Yine alışveriş kredisinde de olduğu gibi burada da telefonların fiyatına göre vade sayısı değişiyor. Yüksek fiyata sahip olan telefonlar 3 ay vade ile sınırlıyken daha düşük fiyat etiketine sahip telefonlar için 12 ay vade imkânı mevcut.

Gereksinimler

(+) Belgelenebilir gelir.

(+) Finansal işlemlerde düzenli ve tam ödeme geçmişi.

(+) Bazı durumlarda ödemeye kefil olacak birisi.

İhtiyaç Kredisi ile Taksitli Akıllı Telefon Alma (0 - 36 Ay)

Eğer yukarıdaki ödeme yöntemlerinden ziyade daha uzun vadeli ödeme tablolarına ihtiyaç duyuyorsanız çalışmakta olduğunuz bankalardan kısa ya da uzun vadeli ihtiyaç kredisi çekebilir ve bu para ile akıllı telefon alabilirsiniz. Bu yöntemde çekeceğiniz parayı azami 36 ay vade ile geniş bir döneme yaymanız mümkün olacaktır.

İhtiyaç kredisi özellikle teknolojik ürün alımları için en çok tercih edilen yollar arasında yer almakta. Hatta bu yöntemler arasında en kolay kredi çekebileceğiniz kredi türlerinden. 

Gereksinimler

(+) Belgelenebilir gelir.

(+) Finansal işlemlerde düzenli ve tam ödeme geçmişi.

(+) Yeterli kredi skoru.

Bankalardan kolaylıkla ihtiyaç kredisi çekmek için sigortalı çalışan olmanız büyük önem taşımakta. Bu, düzenli olarak kredi taksitlerinizi ödeyebileceğinizi simgeler. Keza birden fazla kredi kartına sahipseniz aynı şekilde kredi kartı kullanım ve ödemeleriniz de size verilecek kredi miktarını doğrudan etkilemekte.

Kredi skoru diğer maddelere nazaran biraz daha sorun teşkil edebiliyor. Kredi notunun nasıl ve ne derece yükseltilebileceği konusunda bankalar açık bir şekilde size direktif vermekten kaçınırlar. Kredi notunuzun yetersiz olması yeni bir cihaz alımında en büyük engellerden biri olarak gösterilebilir.

Akıllı Telefonlardaki Vergi Oranı: Ne Kadar Vergi Alınıyor?
MOBİL

Akıllı Telefonlardaki Vergi Oranı: Ne Kadar Vergi Alınıyor?

Yeni bir telefon satın aldığınızda ödediğiniz fiyatın ne kadarının vergiden oluştuğunu merak ediyor musunuz? Sizler için hazırlamış olduğumuz bu rehberimizde akıllı telefonlardan alınan vergiler ve akıllı telefonlardaki vergi oranı ile karşınızdayız.

Peki siz taksitle akıllı telefon alma yöntemleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz hangi yöntemi tercih ediyorsunuz ve sizce bireysel kredi kartı ile taksitli akıllı telefon alma tekrar yasal olmalı mı?

Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Sıkça Sorulan Sorular

Taksitle akıllı telefon satın alımı hakkında en çok merak edilen soruların cevaplarını sizler için bir araya getirdik.

1. Akıllı Telefonlara Kaç Taksit Yapılıyor?

Alınan son karara göre cihazın satın alınacağı yerin "yenileme merkezi" ya da "yetkili satıcı" olması şartı ile "yenilenmiş ürün" niteliğindeki telefon alımlarında kredi kartına 12 ay taksit (tutar sınırı olmadan) uygulanabileceği belirlendi.

2. Taksitle Cep Telefonu Nereden Alınır?

Taksitli cep telefonu satın almayı düşünenler, tercihlerini büyük teknoloji mağazalarından yana yapabilir. Vatan Bilgisayar, Teknosa ve Mediamark bu mağazaların başında geliyor.

3. Apple Store Kaç Taksit Yapıyor?

Özellikle Apple kullanıcılarının ağırlıklı olarak merak ettiği sorulardan biri. Apple Mağazası; iPad, Mac, iPod ve tüm aksesuarlarını 3 aya kadar taksitle verebiliyor. Ancak iPhone için taksitli alma seçeneği bulunmuyor. 

YORUMLAR