Tumblr Takipçi Sayısı Artırma Yöntemleri

Tumblr takipçi arttırma yöntemleri, popüler blog servisinde yer alan hesabın takipçi sayısının artmasına yardımcı olabilir. İşte uygulanabilecek yöntemler!

Instagram ve Twitter gibi platformlara nazaran Tumblr’da takipçi sayısını artırma işleminin çok daha basit olduğunu biliyor muydunuz? Bunun başlıca nedeni, Tumblr’ın diğer bütün platformların kullanıcılarından daha farklı bir kesime hitap etmesidir.

Tumblr, David Karp ve Marco Arment tarafından 2007 yılının şubat ayında kurulan bir blog hizmetidir. 2013 yılında Yahoo tarafından 1.1 milyar dolar karşılığında satın alınan hizmet, özellikle gençler tarafından tercih ediliyor.

Popüler platformda takipçi sayısının artmasını sağlayabilecek çeşitli yöntemler bulunuyor. Bu yazıda blog servisinde bulunan hesabın takipçi sayısının artmasına yardım edebilecek yöntemleri sıraladık.

Tumblr'da Takipçi Sayısını Arttırma Yolları

  • Kendinizi en iyi yansıtacak blog ismi belirleyin.
  • Blogunuzu tasarlayın.
  • Ne paylaşacağınızı belirleyin.
  • Etiket kullanın.
  • Diğer kullanıcıları takip edin.
  • Yazılarla kalmayın, fotoğraflar kullanın.
  • Aktif olun.
  • Paylaşım zamanınızı iyi seçin.
  • Alanınızda uzman olun.
  • Gönderilerle etkileşime girin.

Yukarıda popüler blog hizmetinde yer alan hesabın takipçi sayısını artmasını sağlayabilecek yöntemler bulunuyor. Listede yer alan yöntemlerin detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca görüntü tabanlı sosyal medya platformunda takipçi arttırmak istiyorsanız Instagram'da takipçi kasma yöntemleri neler sorusunu cevapladığımız yazıyı inceleyebilirsiniz.

Kendinizi En İyi Yansıtacak Blog İsmi Belirleyin

Kısa ve öz bir şeyler düşünmeye ne dersiniz? Bu öyle bir şey olsun ki aynı zamanda sizin kişiliğinizi de anlatabilsin. Ama ne olabilir? İlhamın nerede, nasıl ve ne şekilde geleceği belli olmaz.

Ruh halinizden yola çıkarak kendinizi en iyi yansıtacak blog ismini keşfedebilirsiniz ve unutmayın, ilhamın insana uğradığı en güzel ruh hali, depresif bir ruh halidir çünkü insan üzüntüden beslenir.

Blogunuzu Tasarlayın

Tumblr’da dilerseniz blogunuza link olarak girilmesini engelleyebilir, blogunuzun yalnızca Tumblr’da görülmesine izin verebilirsiniz ancak bunu yapmak yerine iki yerden de erişime izin vermeniz, Google gibi arama motorlarından gelen internet kullanıcıları için daha yararlı olacaktır zira Tumblr kullananmayanları da düşünmeliyiz, değil mi?

Blogunuzun temasını ilk olarak kontrol panelinden düzenlemelisiniz. Tumblr’ı diğer platformlardan ayıran nokta, kullanıcıların sadelikten yana olmalarıdır. Kapağınız, profil fotoğrafınız ve arka planınız, kullanıcıların göz zevkine göre uyumlu olmak zorundadır.

Uyumsuz renklerden ve tasarımlardan arındırıldığınız sürece hayal gücünüze göre blogunuzun görünümünü gönül rahatlığıyla değiştirebilirsiniz. Tumblr’da görünen kısım bitti ama blogunuza link ile girenler için de bir tasarım yapmamız gerekiyor. Birbirinden farklı ücretsiz temaları Tumblr’ın kendi servisinden bir tıklama sonucunda kolayca temin edebilirsiniz.

Ne Paylaşacağınızı Belirleyin

Tumblr'da takipçi arttırma yöntemleri arasında yapılacak paylaşım türünü belirlemek de yer alıyor. Tumblr’da ilgi toplamak için paylaşabileceğiniz içeriklerden bazıları:

  • İlişkilerle ilgili sözler, Tumblr kullanıcıları tarafından bir hayli seviliyor. Oğuz Atay gibi yazarların sözlerini kullanabilirsiniz.
  • Psikoloji ile ilgili paylaşımlar yaparsanız olabileceğinden çok daha yüksek sayılara çıkabilirsiniz.
  • Felsefi bloglar çok ilgi toplamaz ama onların da seveni vardır.
  • Düşüncelerinizi paylaşabilir, tartışma ortamı yaratabilirsiniz ama bu da felsefi bloglar gibi ilgi çekmek için etkili bir yöntem değildir.
  • Dizilerden, filmlerden ve kitaplardan alıntılar paylaşabilirsiniz.
  • Çektiğiniz fotoğrafları paylaşabilirsiniz.
  • Tasarımlarınızı sergileyebilirsiniz.
  • Portfolyo oluşturabilirsiniz.

Etiket Kullanın

İçerik paylaşırken etiketler kullanın ama bunu yaparken de içeriğin konusunun dışına çıkmamaya gayret gösterin. Henüz takipçiniz olmayan Tumblr kullanıcıları, gönderdiğiniz içeriklere etiketler yoluyla erişim sağlıyor. Konudan bağımsız bir içerikle karşılaşan kullanıcıların hesabınızı takip etme ihitmali daha düşüktür.

Bir noktadan sonra insan üşenmeye başlayabilir ama etkileşim kazanmak istiyorsanız bunu kesinlikle ve kesinlikle yapmak zorundasınız.

Diğer Kullanıcıları Takip Edin

Takibe takip saçmalığından bahsetmiyoruz ki zaten takibe takibin uzun vadede hiçbir getirisi olmaz. İlgi alanınıza giren, gözünüze hoş gelen blogların paylaşımları beğenebilir ve blogu takibe alabilirsiniz. Eğer o da sizin blogunuzu beğenirse takibe alabilir, paylaşımlarınızı beğenebilir.

Ayrıca takibe aldığınız blogun paylaşımları diğer kimseler tarafından da beğeniliyor ve paylaşılıyor ise onun paylaşımlarını kendinize örnek alabilirsiniz. Böylece onun takipçilerine iyi bir alternatif yaratabilirsiniz.

Yazılarla Kalmayın, Fotoğraflar Kullanın

Kullanıcıların dikkatini çekmek için bir diğer güzel yöntem, yazılarınızı fotoğraflarla süslemektir. Özellikle söz blogunuz var ise sözlerinizle ilgili fotoğraflar kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Zira Tumblr’da sadece fotoğraf paylaşımı yapan tonlarca blog mevcut ve hemen hepsi yoğun ilgi topluyor.

Aktif Olun

Instagram, Twitter ve nice sosyal medya platformlarında da olduğu gibi burada da aktiflik çok önemli bir rol oynar. Kendinizi yedi gün, yirmi dört saat boyunca blogunuza hapsetmek yerine takipçilerinize göre hareket edin.

Paylaşım Zamanınızı İyi Seçin

Sosyal medya kullanımı istatistiklerine göre kullanıcıların aktifliği akşam saat dörtten önce çok seyrekken, akşam yedi ila on arasında daha çok artıyor. Tumblr’da paylaşım yapmak için doğru zamanı kovalamanız, kullanıcılardan etkileşim almak için çok faydalı bir seçim olacaktır.

Kullanıcıların binden fazla kişiyi takip ettiği göz önünde bulundurulduğunda, binlerce gereksiz paylaşım arasından sizin paylaşımınızın görünme olasılığının çok düşük olduğu anlaşılabilir. Bundan dolayı, paylaşım yaparken kullanıcıların blogunuz ile en çok etkileşim kurduğu zamanları tercih etmeye gayret göstermelisiniz.

Alanınızda Uzman Olun

Hangi alanda bilgi sahibiyseniz o alanda paylaşımlar yapın. Örneğin teknoloji konusunda çok fazla bilgiye sahipseniz bu alandaki bilgilerinizi diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz. Bu, takipçi sayısının artmasına yardımcı olabilir.

Gönderilerle Etkileşime Girin

Gönderileri sadece okumakla kalmayın aynı zamanda yorum yaparak etkileşimde bulunun. Bu, diğer kullanıcıların hesabınızı fark etmesini ve profilinize göz atmasını sağlayabilir. Paylaşımları beğenen kişiler hesabı takip etmeye başlayabilir.

Sosyal Medya Görsel Boyutları
SOSYAL MEDYA

Sosyal Medya Görsel Boyutları

Sosyal medya görsel boyutları, çok sayıda sosyal ağ kullanıcısı tarafından en fazla merak edilen konular arasında yer alıyor çünkü paylaşım yapabilmek ve profili özelleştirebilmek için platformların hangi boyutları desteklediğini bilmek büyük bir öneme sahip.

Bu yazıda Tumblr'da takipçi arttırma yöntemlerinin neler olduğunu açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca Twitter isimli sosyal medya platformunda yer alan hesabınızın takipçi sayısını arttırmak istiyorsanız Twitter'da takipçi arttırma yöntemleri isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

Telefonunuzda Bulunması Gereken 5 Sosyal Medya Uygulaması
MOBİL

Telefonunuzda Bulunması Gereken 5 Sosyal Medya Uygulaması

Mobil cihazlarda bulunması gereken uygulamalara birçok kullanıcı cevap bulamıyor. Elbette popüler uygulamalar zaten herkesin cep telefonunda bulunmaktadır.

YORUMLAR