Türkçe Rol Yapma Oyunu Rüyaların Efendisi'ni İnceledik (Sürpriz Hediyeler Burada!)

Android ve iOS'un dikkat çeken RPG oyunu Rüyaların Efendisi'ni detaylı olarak inceliyoruz

Türkçe Rol Yapma Oyunu Rüyaların Efendisi'ni İnceledik (Sürpriz Hediyeler Burada!)

Bir süredir uygulama marketlerinden indirilebilen Rüyaların Efendisi tamamen Türkçe oluşu ve göze hoş görünen yapısıyla dikkat çekiyor. Fantastik hikayeye sahip bir rol yapma oyunu olarak öne çıkan Rüyaların Efendisi'nin zengin bir içeriğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Android ve iOS işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletlerinize ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz bu RPG oyunu hakkında fikir sahibi olmak isterseniz hazırladığımız bu özel inceleme yazısı hoşunuza gidecektir. İncelememizde Rüyaların Efendisi'ni farklı yönlerden değerlendiriyor olacağız. Dilerseniz lafı uzatmadan incelememize başlayalım.

Hikaye

Rüyaların Efendisi'nde konuk olduğumuz Dreamland adlı fantastik dünyada uzun zaman önce Karanlıklar Lordu ve emrindeki Kaos Ordusu ile Ruhlar arasında büyük bir savaş gerçekleşmiştir. Bu savaşın sonunda Ruhlar, Dreamland'ı savunmayı başarmış, Karanlıklar Lordu'nu bir rüya içerisine hapsetmiştir.  Bu savaşın üzerinden uzun bir süre geçmesinden sonra Karanlık Lord hapsolduğu rüyadan kurtulmak için mücadele etmeye başlamış, Dreamland'de gizlenen hizmetkarları yardımıyla kendisini tutsak tutan büyüyü kırmayı başarmıştır. Ruhları hazırlıksız yakalayan Karanlıklar Lordu bu ruhları yok ederek Dreamland'ı istila edince Dreamland kendisini kurtarabilecek bir kahramana ihtiyaç duymuştur. İşte biz de bu kahramanın yerine geçiyoruz ve Rüyaların Efendisi'ndeki maceramıza başlıyoruz.

Kahramanlar

Rüyaların Efendisi'ne başlarken her oyuncu kendisine 1 adet ana kahraman belirliyor. Oyunda 4 farklı ana kahraman seçeneğine sahibiz:

Kahramanlarımızdan ilki olan Ash yakın dövüşte usta olan bir kahraman. Ash saldırırken ateş gücünden faydalanabiliyor. Saldırı gücümüzü sağlayan elementleri bilmemizde fayda var; çünkü oyunda yer alan düşmanlarımız bazı elementlerden daha fazla hasar alırken bazı elementlere karşı daha dayanıklılar.

2. kahramanımız olan Cupid ise mesafeli savaş yeteneğine sahip. Ok ve yayı ile saldırıyor. Bunun yanında Cupid ile takım arkadaşlarımıza destek olabiliyor, onları iyileştirebiliyoruz.

Diğer kahramanımız olan Sledge yakın dövüşte kullanabileceğiniz bir başka kahraman. Sledge'in yeteneği ise dayanıklılığı. Tank sınıfında bir kahraman olan Sledge özellikle güçlü bölüm sonu canavarlarıyla savaşırken işinize yarıyor.

Son kahramanımız olan Virtue de Cupid gibi mesafeli savaşta usta. Virtue takım arkadaşlarını savaşta güçlendirebiliyor ve destek yetenekleriyle öne çıkıyor.

Oyundaki bütün kahramanlar bunlar değil. Rüyaların Efendisi'nde her oyuncu kendi kahraman takımını kurmakta. Yani ana kahramanınızın yanına yardımcı kahramanlar alabiliyor, savaşlarda bu yardımcı kahramanların yeteneklerinden faydalanabiliyorsunuz.

Rüyaların Efendisi içerisinde 70'ten fazla ek kahraman seçeneğine sahibiz. Bölümleri geçtikçe, seviye atladıkça ve görevler tamamladıkça kilidini açabileceğimiz kahramanların bir kısmı özel olarak tasarlanmış, bir kısmı da bize ünlü oyun ve film kahramanlarını hatırlatıyor.

Oynanış

Rüyaların Efendisi, aksiyon RPG türünde bir rol yapma oyunu. Gerçek zamanlı savaş sistemine sahip olan oyunda hack & slash dinamikleri kullanılıyor. Bu yapı bize bilgisayarlarımızda oynadığımız Diablo tarzı oyunları hatırlatsa da Rüyaların Efendisi'nin mobil cihazlar temel alınarak geliştirilmiş bir oyun olduğunu belirtmekte fayda var. Bu nedenle Rüyaların Efendisi'nde kolaylaştırılmış kontroller karşımıza çıkıyor. Oyunun otobüs yolculuklarınızda tek elinizle oyunu oynayabilmenizi mümkün kılacak şekilde tasarlandığını söyleyebiliriz.

Rüyaların Efendisi'nde kahramanınızı hareket ettirmek için ekranda belli bir noktaya dokunmanız yeterli. Kahramanınız dokunduğunuz yere hareket etmeye başlarken karşısına çıkan düşmanlara otomatik saldırıyor. Oyun bu yönüyle klasik mobil aksiyon RPG oyunlarındaki sanal çubukla yönlendirme sisteminden farklı bir yol izliyor. Bu sayede iki elinizi mobil cihazınızda kullanmak derdinden kurtuluyorsunuz ve yolda olsanız bile oyunu oynayabiliyorsunuz.

Rüyaların Efendisi Oynadık! (Oyun içi hediye paketi videoda!)
Tamindir TV

Rüyaların Efendisi Oynadık! (Oyun içi hediye paketi videoda!)

Rüyaların Efendisi oyununu iPad'imizde oynadık. Oldukça kapsamlı bir RPG oyunu olan Rüyalar Efendisi'nde yapabileceğiniz bir çok şey var.

Rüyaların Efendisi'nin Otomatik Savaş özelliği eğer meşgulseniz ve o an mobil cihazınızı kullanmanız mümkün değilse işinize yarayabilecek bir özellik. Bu özellik yardımıyla oyundaki kahramanlarınız kendi kendilerine düşmanlara doğru yöneliyorlar ve otomatik olarak savaşmaya başlıyorlar. Oyunda dilediğiniz zaman bu özelliği kapatabiliyor ve kahramanlarınızı kendiniz yönlendirebiliyorsunuz.

Rüyaların Efendisi'ndeki gerçek zamanlı savaşlarda oyuncular kahramanlarının süper yeteneklerini aktifleştirerek savaşı yönlendiriyorlar. Bu iş için ekranın sağ alt köşesindeki yeteneklerimize dokunuyoruz:

Kahramanlarınızın özel yeteneklerini kullandığınızda düşmanlarınıza büyük hasar vermektesiniz ya da takım arkadaşlarınızı iyileştirip onları güçlendirebilmektesiniz. Bu özel yetenekler oyuna görsel olarak çok iyi bir şekilde yansıtılıyor ve ortaya canlı animasyonlar çıkıyor.

Rüyaların Efendisi'ndeki bölümler oldukça kısa. 1-2 dakika alan bölümleri tamamlayıp diğer bölümlere geçiş yapabiliyorsunuz. Her bölüm sonunda para, rün ve tecrübe puanı kazanıyorsunuz. Bu para, rün ve tecrübe puanlarınızı kahramanlarınızı geliştirmek için kullanabilmektesiniz. Oyun boyunca normal bölümlerin yanısıra özel bölüm sonu canavarı savaşları da yer alıyor. Ayrıca belirlenen hedefleri gerçekleştirdiğinizde farklı ödüller kazanabiliyorsunuz.

Oyundaki bölümlerin kısa sürüyor oluşu yine oyunun mobil cihazlar temel alınarak geliştirilmiş olmasına bağlı. Bu kısa bölümler sayesinde oyuna istediğiniz zaman ara vererek kaldığınız yerden oyuna devam ediyorsunuz. Yani Rüyaların Efendisi otobüste, metroda, metrobüste veya küçük molalarda oynamak için ideal bir oyun.

Karakter Gelişimi

Rüyaların Efendisi'nde ana kahramanımızı ve yardımcı kahramanlarımızı oyunda ilerledikçe geliştirmemiz gerekiyor. Karşımıza daha güçlü düşmanlar ve bölüm sonu canavarları çıktıkça kahramanlarımızın daha yüksek hasar vermesi ve daha dayanıklı olması gerekmekte.

Her bölüm sonunda kazanacağımız tecrübe puanlarını, parayı ve rünleri kullanarak kahramanımızı geliştirebilmemiz mümkün. Bunun yanında özel kartlar yardımıyla da kahramanımızı geliştirebilmekteyiz:

Oyundaki rün ile geliştirme sistemi ilginç bir yapıya sahip. Kahramanınızı geliştirmek için belli sayıda rünü belirlenen boşluklara yerleştirmemiz gerkeiyor. Bu rünler bizim saldırı gücümüzü, savunmamızı ve sağlığımızı artırmaktalar:

5 adet rünü yerleştirdiğinizde seviyenize bağlı olarak belli bir altın karşılığında kahramanınızı bir üst seviyeye yükseltebiliyorsunuz. Bu geliştirme yöntemini uyguladığınızda yeni yeteneklerin de kilidi açılıyor:

Beceriler sekmesi altında ulaşacağınız yeni yetenekleri yine altın kullanarak aktifleştiriyorsunuz.

Grafikler

Rüyaların Efendisi'nin en güçlü olduğu yönlerden biri de oyun grafikleri. Bilgisayar ve konsol oyunlarını aratmayacak seviyede bir görsel kaliteye sahip olan oyundaki kahraman modellemeleri ve çevre tasarımları bize World of Warcraft ve League of Legends gibi oyunları anımsatıyor:

Oyundaki görsel efektler de oldukça başarılı, Savaş büyülerinizi kullandığınızda ortaya çıkan görüntüler ve animasyonlar, düşmanlarınızınsahip oldukları animasyonlar oldukça kaliteli:

Savaşlarda düşmanlarınıza hasar verdiğinizde yukarıya doğru yükselen metinlerde oldukça güzel görünmekte.

Rüyaların Efendisi yüksek kaliteli grafiklere sahip olmasına rağmen mobil cihazınızı yormadan akıcı bir şekilde çalışabiliyor. Eğer eski bir mobil cihaza sahipseniz Rüyaların Efendisi'ni takılmalar yaşamadan oynayabilmeniz mümkün.

Sonuç

Rüyaların Efendisi mobil cihazlar için özel olarak optimize edilmiş, yüksek kaliteli grafikleri zengin içeriklerle birleştirmeyi başaran bir mobil oyun. Ayrıca oyun basit bir şekilde oynanabilmekte. Eğer vakit öldürmek için güzel bir mobil oyun arıyorsanız Rüyaların Efendisi'ni kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.

Ayrıca Tamindir Takipçilerine Özel Oyun içi Hediyeler de Sizleri Bekliyor

Etkileyici grafikleri ve sürükleyici oynanışıyla dikkatleri üzerine çeken rol yapma oyunu Rüyaların Efendisi'nin geliştiricileri tarafından Tamindir.com takipçilerine özel bir hediye de sizleri bekliyor. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak, karşılarına çıkacak olan formu eksiksiz olarak dolduran tüm takipçilerimize oyun içinde kullanabilecekleri Tamindir Hediye Pakedi:

  • 200 Elmas
  • 1 Dayanıklılık Hapı
  • 200.000 Altın
  • 5 Altın Kutu

hediye edilecek ve hesaplarına en kısa süre içerisinde yüklenecektir. Eğer Rüyaların Efendisi'ni oynuyorsanız veya oynamaya başlamak istiyorsanız, bu fırsatı kaçırmamanızı öneririz. Oyun için hediyelerinize ulaşmak için yapmanız gereken tek şey, aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak, karşınıza çıkan formu eksiksiz olarak doldurmak. Şimdiden hepinize iyi oyunlar dileriz.

Rüyaların Efendisi Oyun içi Hediyeleri için Tıklayın!

YORUMLAR