Twitter'da Anket Nasıl Hazırlanır?

Twitter'da anket nasıl hazırlanır? blog yazımızı inceleyerek hızlı anket oluşturmayı öğrenebilirsiniz.

Twitter'da Anket Nasıl Hazırlanır?

Facebook'tan sonra en çok zaman geçirdiğimiz sosyal ağ sitelerinden Twitter'a bildiğiniz üzere anket oluşturma seçeneği geldi. Kararsız kaldığınız durumlarda iki şıktan oluşan hızlı bir anket hazırlayarak takipçilerinizin fikirlerini almanız mümkün. Peki hem mobil uygulama hem de web üzerinden bu özelliği nasıl kullanacağınızı biliyor musunuz?

Twitter, polls yani anket seçeneğini ilk olarak çalışanlara ve partnerlere açmıştı. Uzun süredir deneme aşamasında olan yeni özellik geçtiğimiz günlerde tüm kullanıcılara açıldı. Şu anda hem mobil uygulama üzerinden hem de web üzerinden anket oluşturabiliyorsunuz. “Katılıyorsanız retweetleyin”, “Beğeniyorsanız favlayın” tabirlerini ortadan kaldıran anket özelliğinin hesabınız için kullanıma sunulduğunu Tweet oluşturma ekranında Medya ve Konum’un yanında görebileceğiniz “Oyla” butonundan anlayabilirsiniz.

Twitter’da anket oluşturmak için tek yapmanız gereken Tweetle butonuna ardaından Oyla (Poll) butonuna dokunmak ve sorunuzu, seçenekleri girmek. Bu noktadan sonra anketiniz 24 saat boyunca tüm takipçilerinize açılıyor. Bu süre boyunca takipçileriniz oylama yapabiliyor ve kaç kişinin oy kullandığını görebiliyorsunuz. Anketinizin süresi dolduğunda da kesin sonuçlar olarak belirtiliyor ve kaç kişinin anketinize katıldığını görüyorsunuz.

YORUMLAR