VLC Media Player ile Ekran Görüntüsü Kaydetme

VLC Media Player'ı kullanarak bilgisayarınızın ekran görüntüsünü video formatlarında kaydedebilirsiniz.

VLC Media Player ile Ekran Görüntüsü Kaydetme

VLC Media Player'ın ekran görüntüsü kaydetme özelliği sayesinde bilgisayarınızın ekran kaydını video olarak alabilir, böylece hem paylaşma olanağına sahip olabilir hem de daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz. Fakat güçlü bir sistem gerektirdiği için oyunların ekran görüntüsünü almakta sıkıntı yaşayabilirsiniz ve bu nedenle VLC ile ekran görüntüsü kaydederken standart Windows kullanımını yakalamanızı öneriyorum.

İşlemlere başlamadan önce elbette VLC Media Player'ı bilgisayarınıza indirerek kurmanız gerekiyor:

Programı kurduktan sonra hemen açıyoruz ve ana pencerenin sol üst kısmında yer alan "Ortam" butonuna basarak menünün açılmasını sağlıyoruz. Bu bölümde olan "Dönüştürün / Kaydedin..." butonu bizim kullanmamız gereken buton ve basarak devam ediyoruz.

Önceki adımı tamamladığımızda "Ortam Açın" ekranı karşımıza gelecek. Buranın hemen üst kısmında yer alan dört adet bölümden sonuncusunu seçiyor ve "Yakalama Aygıtı" menüsüne giriyoruz.

Yakalama aygıtı bölümünde bulunan aygıt seçimi açılır menüsünden "Masaüstü" seçeneğini kullanıyoruz ve böylece VLC Media Player'ın masaüstü ekran görüntüsünü kaydetmesini sağlıyoruz.

"Seçenekler" kısmında bulunan "Yakalamada istenen kare hızı." seçeneğini akıcı olması için minimum 10 f/s olarak belirliyoruz ancak bilgisayarınızın performansı yeterli ise 25 f/s veya daha yukarısı olarak da belirleyebilirsiniz. Bu kısmı da ayarladıktan sonra "Dönüştürüp Kaydedin" butonuyla devam ediyoruz.

"Hedef" bölümünde yer alan "Gözatın" butonuna bastıktan sonra kaydın kaydedilmesini istediğimiz klasörü seçiyor ve dosya adını da belirliyoruz. "Profil" kısmından hangi video formatında kaydedileceğini de kolayca seçebilirsiniz.

"Başlat" butonuna bastığınızda ekran kaydı başlayacaktır ve kayıt süresince tüm yaptığınız işlemler eksiksiz bir şekilde belirlediğiniz klasördeki dosyada belirecektir. Kırmızı kayıt butonuna bastığınızda ise tüm ekran kaydetme işlemi durdurulacaktır.

VLC Media Player ile ekran görüntüsü kaydetmek için programı bilgisayarınıza indirmeyi unutmayın.

YORUMLAR