WhatsApp ile GIF Gönderme Nasıl Yapılır?

Android ve iPhone kullanıcıları için WhatsApp ile gif gönderme, paylaşma, gif atma ve gif indirme işlemlerini anlattık.

WhatsApp ile GIF Gönderme Nasıl Yapılır?

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden artık gif paylaşma, gönderme mümkün. Hem Android telefon hem de iPhone kullanıcıları için sunulan güncellemeyle birlikte WhatsApp’tan gif gönderme (atma), gif indirme oldukça kolay ve de keyifli hale getirilmiş.

WhatsApp ile GIF Gönderme: (Android ve iPhone)

Standart mesajlaşma servisinin yerine geçen, kullanıcı sayısını gün geçtikçe daha da artıran dünya genelinde popüler mesajlaşma, arama uygulaması WhatsApp’ta eksik gördüğümüz özelliklerden biri yeni güncellemeyle tamamlandı: Gif gönderme. Sosyal ağ kullanıcılarının ortamı canlandırmak adına sıklıkla paylaştığı animasyonlu gif dosyalarını artık WhatsApp üzerinden göndermek mümkün. Daha da güzeli iPhone/Android telefonunuzdaki bir videoyu gif yapma, iPhone kullanıcısı olarak Live Photo’ları gif olarak gönderme şansına sahipsiniz. Artı olarak cihazınızda gif bulunmasa dahi arama seçeneğiyle gif bulup kolaylıkla gönderebiliyorsunuz. Şimdi dilerseniz farklı yollarla WhatsApp üzerinden nasıl gif paylaşabileceğinize bakalım:

Yukarıda da gördüğünüz gibi, konuşma yaptığınız alanın üzerindeki "ataç" simgesini tıklayarak oradan galerinizi seçiyorsunuz. Galeri sekmesi açıldığınızda karşınıza Fotoğraflar, Videolar ve Gif'ler seçenekleri geliyor. Eğer galerinizde daha önceden telefonunda GIF dosyaları varsa bunlar sıralanıyor. GIF'ler klasörünü tıklayarak açıp, aşağıdaki gibi istediğiniz bir GIF dosyasını karşı tarafa kolaylıkla aktarabiliyorsunuz.

4 Farklı Yolla WhatsApp'tan GIF Gönderme:

Videoyu GIF Yapma:

iPhone/Android telefonunuzdaki bir videoyu gif yapma noktasında artık ek bir programa ihtiyacınız yok. Videoyu gif’e çevirmek için tek yapmanız gereken sohbet ekranında + simgesine ardından Fotoğraf ve Video Galerisi’ne dokunmak ve gif olarak göndermek istediğiniz videoyu seçmek. Bu noktada üstteki sarı çubuktan gif başlangıç ve bitişini ayarlamaya başladığınızda sağ üstte mavi GIF simgesi çıkıyor. Dilerseniz başlık ekleyip paylaşıyorsunuz. Videodan gif yapıp göndermek bu kadar basit.

GIF Arama:

iPhone/Android telefonunuzda gif yok ancak sohbet esnasında gif paylaşma ihtiyacı hissettiniz. WhatsApp’tan çıkıp sohbete uygun gif bulmakla uğraşmak yerine yine sohbet ekranında + simgesine ardından Fotoğraf ve Video Galerisi’ne dokunuyorsunuz. Bu sefer sol altta GIF arama çubuğuna dokunarak gif arama ekranına gidiyorsunuz. Arama ile tam da aradığınız gif’e ulaştıktan sonra paylaşmak için gif’in üzerine dokunuyorsunuz. Gönderdiğiniz gif’in üzerine dokunup basılı tuttuğunuzda çıkan seçeneklerden yıldızı seçerseniz o gif’i favorilerinize eklemiş oluyorsunuz. İleride tekrar paylaşmak istediğinizde gif arama ekranında yıldızlı sekmesinden ulaşma şansınız oluyor.

Live Photo GIF Yapma:

iPhone 6s ve üzeri bir modele sahipseniz çektiğiniz Live Photo’ları gif formatında gönderme şansına sahipsiniz. Live Photo’ları gif’e çevirmek için onlarca uygulama var ancak hiçbirini indirip yüklemenize gerek yok. WhatsApp üzerinden bir Live Photo’yu gif olarak göndermek için tek yapmanız gereken + simgesine ardından Fotoğraf ve Video Galerisi’ni seçip film rulonuzdan Live Photo’yu bulmak. Bu noktada 3D Touch özelliğinden faydalanarak çıkan menüden “GIF olarak seç”e dokunuyorsunuz.

GIF Klavye:

WhatsApp ile gif paylaşmanın bir diğer yolu da GIF klavye uygulamalarından birini kullanmak. Sohbet esnasında gif klavyeye geçerek hızlıca gif paylaşabileceğiniz birçok ücretsiz üçüncü parti klavye var. Giphy Keys, PopKey, Gboard, GIF Keyboard tavsiye edeceklerim arasında.

WhatsApp'a GIF Desteği Geldi. Şimdi Bir GIF Dosyası Nasıl Hazırlanır Öğrenelim.

YORUMLAR