Windows 10'da Sürücü Güncellemeleri Nasıl Durdurulur?

Windows 10 cihazınızda sürücülerin otomatik olarak güncellenmesini istemiyorsanız, bu seçeneği nasıl devre dışı bırakabileceğinizi anlatıyoruz.

Windows 10'da Sürücü Güncellemeleri Nasıl Durdurulur?

Windows 10, büyük bir özellik güncellemesi geldiğinde sürücüleri de güncellemeye eğilimli oluyor. Bazı durumlarda, bir güvenlik güncelleştirmesi yüklerken bile sürücüleri güncelleyebiliyor. Bu durum her zaman iyi bir özellik değil, çünkü sisteminiz için doğru sürücüleri bulmakta başarılı olamadığından genel sürücüleri yükler ya da sorunlu bir sürüme günceller. Bunun önüne geçmek istiyorsanız, bu rehberimizde Windows 10’da sürücü güncellemeleri nasıl durdurulur? Anlatacağız.

Windows 10’daki sürücüleri sadece kendiniz güncellemek istiyorsanız, otomatik güncelleme seçeneğini devre dışı bırakmanız gerekiyor. Ancak bu noktada, sisteminiz için doğru sürücüleri sürekli kontrol edip yüklemeniz gerektiğini unutmayın. Diğer sürücülerin zarar görmemesi için ve aygıtlarınızın doğru çalışması için bu konu gerçekten önemli.

Sürücü Güncellemelerini Devre Dışı Bırakma

Öncelikle Denetim Masası > Aygıtlar ve Yazıcılar adımlarını izliyoruz. Dosya Gezgininde adres çubuğuna Denetim Masası\Donanım ve Ses\Aygıtlar ve Yazıcılar yazarak da ulaşabilirsiniz.

Windows 10 aygıtlar

Burada Aygıtlar bölümünü genişletiyoruz ve sisteminize bağlı tüm cihazların listesini görüyoruz. Kendi bilgisayarınızı da ayrı bir cihaz gibi bu listede görebilirsiniz. Bilgisayarınızın ismiyle aynı görünecektir.

aygıt yükleme ayarları

Bilgisayarımızın ismini taşıyan aygıt simgesine sağ tıklıyoruz ve menüden Aygıt yükleme ayarları seçeneğine tıklıyoruz.

otomatik güncelleme seçeneği

Ekranda görünen “Cihazlarınız için kullanılabilen üretici uygulamalarını ve özel simgeleri otomatik olarak indirmek ister misiniz?” sorusunu Hayır olarak işaretliyoruz ve Değişiklikleri kaydet butonuna tıklıyoruz.

Dezavantajlar

Daha önce de belirttiğimiz gibi bu işlem tüm sürücülerinizi etkileyecektir. Güncel olmayan sürücüleri kullanmak iyi bir fikir olmadığı gibi buna gerçekten dikkat etmelisiniz. Bu seçeneği kullanırsanız, sürücü güncellemelerini düzenli olarak kontrol ettiğinizden emin olun. GPU, USB denetleyicileri, Bluetooth, ses kartı vb. sürücülerin de sürekli güncellenmesi gerektiğinden, manuel yöntemle bu işin zaman alacağını unutmamanızda fayda var.

Windows 10 Daha Hızlı Nasıl Açılır?
NASIL YAPILIR

Windows 10 Daha Hızlı Nasıl Açılır?

İşletim sistemleri dediğimiz zaman kullanıcıların aklına gelen en önemli özellik açılış süresinin kısa olması. Windows işletim sistemlerinin çeşitli değişkenlere göre bu özelliği farklılıklar gösteriyor.


Windows 10'da Reklamlar Nasıl Kapatılır?
NASIL YAPILIR

Windows 10'da Reklamlar Nasıl Kapatılır?

Windows 10 işletim sistemi her ne kadar ücretsiz bir yükseltme ile elde edilmiş olsa da, çeşitli reklamlarla birlikte geldiği kaçınılmaz bir gerçek.

YORUMLAR