Windows 10'da Cihazımı Bul Özelliği Nasıl Kullanılır?

Windows 10’a Kasım güncellemesiyle birlikte gelen “Cihazımı Bul” özelliğini nasıl kullanabileceğinizi anlattık.

Windows 10'da Cihazımı Bul Özelliği Nasıl Kullanılır?

Windows 10’a Kasım güncellemesiyle birlikte gelen “Cihazımı Bul” özelliği ile bilgisayarınızı kolayca izleyebiliyorsunuz. Peki bu özellik nasıl aktifleştiriliyor ve kullanılıyor? diyorsanız, cevaplarını makalemizin devamında bulabilirsiniz.

Öncelikle bu ayarları yapmadan önce Windows 10’un Sürüm 1511’e yükseltilmiş olduğundan emin olmanız gerekiyor. Bunu kontrol etmek için Başlat > Ayarlar > Sistem > Hakkında adımlarını izleyebilirsiniz. Yukarıdaki ekran görüntüsündeki örneği inceleyebilirsiniz.

Cihazımı Bul özelliğini aktif olarak kullanabilmek için cihazımızın Konum ayarlarının da aktif olması gerekiyor. Bu şekilde cihazınızı daha kolay bir şekilde takip edebileceksiniz. Bunun için de Ayarlar > Gizlilik > Konum adımlarını izleyebilirsiniz.

Konum özelliğini de aktifleştirdikten sonra, şimdi sıra Cihazımı Bul özelliğini aktifleştirmek kalıyor. Bu özelliği Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Cihazımı Bul yolunu izleyerek bulabilirsiniz. Değiştir butonuna tıkladıktan sonra özelliği Açık konuma getirmeniz gerekiyor.

Umarız böyle bir şeyle karşılaşmazsınız, fakat bilgisayarınızı kaybettiyseniz ya da çaldırdıysanız hemen account.microsoft.com/devices adresine giderek Windows’ta kullandığınız mail adresinizle giriş yapın ve ardından Cihazımı bul bağlantısına tıklayın. Cihazınızın en son bulunduğu yeri harita üzerinde noktasal olarak tespit edebilirsiniz.

Windows 10'da Web Sitelerini Başlat Menüsüne Nasıl Eklersiniz?

YORUMLAR