Windows 10'da Görev Çubuğu'nu Özelleştirin

Windows 10'daki fonksiyonel görev çubuğu sayesinde birçok işleminizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Biz de görev çubuğunu özelleştirme yollarını anlatıyoruz.

Windows 10'da Görev Çubuğu'nu Özelleştirin

Windows 10’un Görev Çubuğu oldukça fonksiyonel işlevlere sahip durumda. Bu fonksiyonlar sayesinde bazı işlemlerinizi daha hızlı hale getirebilir ve aynı zamanda çalışmalarınıza uygun hale getirebilirsiniz. Biz de bu makalemizde görev çubuğunu kişiselleştirme konusuna değindik.

1. Görev çubuğunun rengini değiştirin

Görev çubuğunun varsayılan rengini değiştirebilmeniz elbette mümkün. Bunun için Başlat > Ayarlar adımlarını izledikten sonra açılan ekrandan Kişiselleştirme’yi seçin ve sol menüden Renkler’e tıklayın.

2. Görev çubuğunun konumunu değiştirin

Çalışma alanınızı engelliyorsa, görev çubuğunun konumunu değiştirebiliyorsunuz. Daha çok dikey alana sahip olmak isterseniz, görev çubuğunu sağ veya sol tarafa taşıyabilirsiniz. Bunu yapmak için görev çubuğuna sağ tıklayın ve Özellikler’e tıklayın. Açılan pencerede “Görev çubuğunun ekrandaki konumu” bölümünden istediğiniz konumu seçebilirsiniz.

3. Uygulamaları sabitleme

Sık kullandığınız uygulamalar varsa, kolay erişim sağlamak için uygulamaları görev çubuğuna sabitleyebilirsiniz. Başlat menüsünden istediğiniz uygulamayı bulun ve sağ tıklayarak Görev çubuğuna sabitle seçeneğine tıklayın.

4. Görev çubuğunu gizleme

Görev çubuğunu kullanmadığınız zamanlarda otomatik olarak gizlenmesini ayarlayabiliyorsunuz. Görev çubuğuna sağ tıklayıp Özellikler seçeneğine tıkladıktan sonra “Görev çubuğunu otomatik olarak gizle” seçeneğini işaretlemeniz yeterli olacaktır.

5. Tablet modu

Tablet modunda görev çubuğunda sadece “geri dön”, “arama” ve “görev görünümü” butonları gösteriliyor. Diğer uygulamalar ise gösterilmiyor. Tablet moduna geçmek için Başlat > Ayarlar > Sistem adımlarını izleyin ve soldaki menüden Tablet modu’na tıklayın. Bunun ardından “Tablet modunda uygulama simgelerini gizle” butonuna tıklayın. Ya da sistem saatinin hemen yanında bulunan İşlem Merkezi düğmesine tıklayın ve sağ taraftan açılan menüdeki Tablet modu seçeneğine tıklayın.

6. Görev Görünümü

Görev görünümü düğmesi, açık olan tüm pencereleri ve masaüstü’leri görebilmenizi sağlıyor. Eğer bu butona ihtiyacınız yoksa, Görev çubuğuna sağ tıklayıp “Görev Görünümü düğmesini göster” seçeneğine tıklayarak gizleyebilirsiniz. Bu işlevi Win + Tab kısayoluyla kullanmaya devam edebilirsiniz.

7. Bildirim Alanı Simgeleri

Görev çubuğunun sağ tarafında yer alan Bildirim alanında hangi simgelerin görüneceğini seçebilirsiniz. Görev çubuğuna sağ tıklayın ve Özellikler’e tıklayın. Özelleştir butonuna tıkladıktan sonra açılan pencerede “Görev çubuğunda hangi simgelerin görüneceğini seçin” bağlantısına tıklayın.

Windows 10'da Hangi Uygulama Ne Kadar Pil Tüketiyor?

Windows 10'da Cihazımı Bul Özelliği Nasıl Kullanılır?

YORUMLAR