Windows 10'da Hayatınızı Kolaylaştıracak Hiç Bilmediğiniz 6 Süper Yöntem

Windows 10 için yeni 10565 yapısıyla beraber yeni bazı Windows 10 kullanım kısa yolları ve kolaylıkları da işletim sistemine dahil oldu.

Windows 10'da Hayatınızı Kolaylaştıracak Hiç Bilmediğiniz 6 Süper Yöntem

Windows 10 için yeni 10565 yapısı yayınlandı. Bu yapıyla beraber yeni bazı Windows 10 kullanım kısa yolları ve kolaylıkları da işletim sistemine dahil oldu. Bunlara "kısa" bir göz atmakta fayda var.

Windows 10’da kullanım tecrübenizi artıracak, uygulama ve programlara hatta masa üzerine hemen hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlayacak 6 yöntem var. Bunları hemen sizlerle paylaşalım istedik.

Tüm pencereli kapat aktif pencere kalsın

Masa üzerinde birçok pencere açık ama bunları aktif olan hariç küçültmek istiyorsanız çok kolay bir yolu var. Aktif olan pencereyi farenizle üzerinden tutarak hızlıca sağa sola sallayın. Tutuğunuz pencere kalacak ama diğerleri küçülecek. Bu özellik Windows 7 ve 8’de de vardı. Microsoft bu yöntemden vazgeçmemiş.

Özellikler menüsüne hemen ulaşın

Bir programın ya da klasörün özelliklerine hemen ulaşmak istiyorsanız, tek yapmanız gereken istediğiniz klasör ya da program dosyasının üzerine gelip Alt tuşuna basarak iki kere tıklamanız.

Önemli yeni Windows klavye kısayolları

Win tuşu + I ayarlar menüsünü, Win tuşu + A Hareketler menüsünü ve Win tuşu + X gizli bir başlat menüsü açıyor.

Çöp kutusunu Başlat menüsüne ekleyin

Masa üzerindeki Çöp Kutunuza giderek ona sağ tıklayın. Burada Başlat Menüsüne ekle seçeneğini seçin ve tıklayın. Çöp kutunuz Başlat Menünüze bir “kutu” olarak eklenecektir.

Arka plan uygulamaları “scroll” tekniği

Bir program aktif olmasa da onu “scroll” edebilirsiniz. Yani tarayıcınız aktif pencerede olmasa da, o pencereyi seçmeden sayfayı aşağı yukarı farenin tekerleğiyle hareket ettirmeniz mümkün. Bunun için Ayarlar/Cihazlar/ Fare ve Dokunma Ayarları kısmına giderek "Pencereyi fareyi üzerine getirdiğimde hareket ettir" seçeneğini aktif yapmanız yetiyor.

Daha hızlı Başlat menüsü

Başlat menüsünde Tüm Programlar seçeneği programlarınızı alfabetik sıraya diziyor. Bu noktada aradığınız harfi bulmak için listeyi aşağı yukarı gezmek zorunda kalabiliyorsunuz. Oysa Başlat Menüsünde Tüm Programlar’ı seçtiğinizde her hangi bir harfe tıklarsanız istediğiniz programa çok daha kolay ulaşacağınız bir arayüzle karşılaşacaksınız.

Windows 10'da Size Özel Bir Başlat Menüsü Kurgulamak İçin İpuçları

Windows 10 ile Ekran Görüntüleri Almanın Püf Noktaları

Birkaç Adımda Windows Media Center Windows 10'da Nasıl Çalıştırılır

YORUMLAR