Windows 8 Üç Farklı Sürüm ile Yayınlanacak

Windows 8 uzun zamandır geliştiriliyor ve sonunda resmi adının Windows 8 olacağı onaylandı. Ayrıca 3 farklı sürümle piyasaya girecek olan Windows 8 hakkında tüm detayları bu yazımızda okuyabilirsiniz.

Windows 8 Üç Farklı Sürüm ile Yayınlanacak

Microsoft kısa zaman önce Windows 8 Kullanıcı Önizlemesi’ni herkese açık olarak sunmuştu. Yapılan son resmi açıklamalara göre en son Windows sürümünün adının Windows 8 olacağı onaylandı ve Windows 8’in piyasaya sürülecek olan sürümleri ile ilgili bazı bilgiler verildi.

Windows 8 piyasaya hem 32 bit hem de 64 bit işletim sistemi olarak sürülecek. Önceki Windows sürümlerinden farklı olarak sadece 3 adet farklı versiyona sahip olacak.

Bu versiyonlar Windows 8, Windows 8 Pro ve Windows RT olarak adlandırılacak. Windows 8 ve Windows 8 Pro kişisel bilgisayarlara yüklenebilir sürümler olurken Windows RT’nin mobil cihazlardaki sürüm olacağı bildirildi.

Standart sürüm olan Windows 8 daha çok ev kullanıcılarına hitap edecek ve geliştirilmiş çoklu monitör desteği, hızlı dil değiştirebilme yeteneği gibi önceki Windows versiyonlarında eksiklikleri çekilen özellikleri barındıracak.

Windows 8 Pro ise teknoloji meraklılarına, iş dünyası profesyonellerine ve daha çok araca ihtiyaç duyanlar için hazırlanacak. PC yönetimi konusunda daha gelişkin araçlara sahip olan bu sürüm standart Windows 8 sürümü gibi içerisinde Windows Media Center barındırmayacak. Ancak eklenti desteği sayesinde “Media Pack” denilen medya paketi yüklenebilir durumda olacak.

Windows RT ise mobil cihazlarda çalışmak üzere tasarlandığından dolayı Metro arayüzüne daha fazla ağırlık verilmiş olarak piyasaya sürülecek. Elbette ARM işlemci kullanan PC’ler de bu Windows versiyonunu çalıştırmak zorunda kalacaklar.

Eğer Windows 8 Kullanıcı Önizlemesi hakkındaki incelememizi okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR