Windows Bildirimleri Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Windows'ta yer alan bildirimlerden rahatsız oluyorsanız, bu bildirimleri devre dışı bırakabileceğiniz yöntemleri anlatıyoruz.

Windows Bildirimleri Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Windows işletim sisteminde yerleşik bir özellik olan Bildirim Alanı, tüm güvenlik, bakım ve diğer uygulamaların bildirimlerini gösteriyor. Çok kullanışlı bir özellik olan ama aynı zamanda biraz sinir bozucu olabilen bu bildirimleri nasıl devre dışı bırakılacağını anlatıyoruz.

1.Yöntem: İşlem Merkezi Ayarlarını Özelleştirme

Bildirimleri devre dışı bırakmadan önce ilk olarak sizi en çok rahatsız eden iletileri devre dışı bırakmanızı tavsiye ediyorum. Bunu özelleştirebileceğiniz alana gitmek için öncelikle Denetim Masası’na giriş yapıyoruz.

Sağ üst köşeden Küçük simgeler’i seçip kategori düzeninden çıktıktan sonra karşınıza çıkan ayarlardan İşlem Merkezi’ni bulun.

Açılan pencerede sol tarafta yer alan İşlem Merkezi ayarlarını değiştir seçeneğine tıklıyoruz.

Bu ekranda gördüğünüz gibi birçok ileti işaretlenmiş durumda. En çok bildirim aldığınız seçenek hangisi ise yanındaki işareti kaldırıp, Tamam butonuna basmanız yeterli olacaktır.

2. Yöntem: Windows İşlem Merkezi’ni Kapatma

İlk yöntemi kullandıysanız ve hala bildirim almaya devam ediyorsanız artık yapabileceğiniz tek bir işlem kalıyor; o da İşlem Merkezi’ni kapatmak.

Denetim Masası’nda yer alan Bildirim Alanı Simgeleri’ne giriyoruz.

Açılan pencerede alt kısımda yer alan Sistem simgelerini aç veya kapat seçeneğine tıklıyoruz.

Listeden İşlem Merkezi’ni buluyoruz ve yanındaki açılır menüden Kapalı seçeneğini seçiyoruz. Ardından tüm pencerelerde Tamam butonuna basarak işlemlerimizi tamamlıyoruz. Artık bildirim alanında herhangi bir bildirim sizi rahatsız etmeyecek. Bu ayarları değiştirmek için yine aynı yolu izleyerek eski haline döndürebilirsiniz.

Not: Windows bildirimleri, Windows 10 ile tamamen yeni yapısına kavuşacak. Anlattığımız yöntemleri Windows 7, 8 ve 8.1 sürümlerinde uygulayabilirsiniz.

Windows 10'dan Tekrar Windows 8.1 ya da Windows 7'ye Nasıl Geri Dönüş Yapılır

İşte Windows 10’un Türkçe Ekran Görüntüleriyle 12 Yeni Özelliği

YORUMLAR