Windows Live 2011 Nasıl Kaldırılır ?

Program incelemelerinde ve blog yazılarındaki kullanıcı yorumlarını değerlendirdiğimde, Windows Live Messenger 2011’ın kullanıcılar arasında pek popüler olamadığını söyleyebilirim. Bu sorunun Facebook ile entegrasyondan mı yoksa yeni “sosyal” arayüzden mi

Windows Live 2011 Nasıl Kaldırılır ?

Program incelemelerinde ve blog yazılarındaki kullanıcı yorumlarını değerlendirdiğimde, Windows Live Messenger 2011’ın kullanıcılar arasında pek popüler olamadığını söyleyebilirim. Bu sorunun Facebook ile entegrasyondan mı yoksa yeni “sosyal” arayüzden mi kaynaklandığını bilemiyorum. Ama eminim ki pek çok kişi bundan kurtulmaya çalışıyor ve Live Messenger’ın daha hafif, kullanıcı dostu versiyonuna dönmeye çalışıyor. İşte sizin için Windows Live Messenger 2009’a nasıl geri döneceğinizi bir kaç kolay adımda gösteren kısa bir rehber hazırladım.

1. Öncelikle yapmanız gereken, Windows Live Messenger’ı bilgisayarınızdan kaldırmak. Denetim Masası > Programlar ve Özellikler’e gidin, sayfayı aşağı kaydırarak Windows Live Temel Parçalar 2011’i bulun ve sağ tıklayıp kaldırma sihirbazını başlatın.

2. Sihirbazın ilk sayfasında “Bir veya daha fazla Windows Live programını kaldır” seçeneğine tıklayın.

3. Kaldırmak istediğiniz programları seçin. Sizin için kötü bir haberim var, eğer varsa Live Temel Parçalar 2011 ile kurduğunuz tüm uygulamaları Messenger ile birlikte kaldırmalısınız (iyi bir haberim de var, daha sonra bunları yeniden kurabilirsiniz).

4. İşlemin bitmesini bekleyin ve ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.

5. Şimdi bilgisayarınız 2011 versiyondan kurtulmuş durumda. Windows Live Messenger 2009’u kurma vakti geldi. Dosyayı indirip çalıştırın.

6. Live Messenger ve 3. adımda silmeniz gereken uygulamalardan geri kurmak istediklerinizi seçin, işlemin tamamlanmasını bekleyin.

7. İşlem tamamlandığında, Başlat menüsüne gidin ve Messenger’I başlatın. İşte! 2009 versiyonu emrinize amade.

YORUMLAR