Windows Phone'un 2014 Karnesi

Microsoft, 2014 yılında Windows Phone cihazlarını daha önemli bir konuma yükseltmek için büyük çabalar sarfetti. Bugünlerde herkesin gözü telefonlar için çıkacak olan Windows 10'da ve bizi önümüzdeki günlerde bekleyecek olan teknik önizleme versiyonunda

Windows Phone'un 2014 Karnesi

Microsoft, 2014 yılında Windows Phone cihazlarını daha önemli bir konuma yükseltmek için büyük çabalar sarfetti. Bugünlerde herkesin gözü telefonlar için çıkacak olan Windows 10'da ve bizi önümüzdeki günlerde bekleyecek olan teknik önizleme versiyonunda olsa da durumlar çok iç açıcı değil. Açıkçası Microsoft'un mobil platformunda süregelen durağanlık bizi şaşırtmayı başardı.

Aslında açıklamamıza gerek yok, ancak Windows Phone hala Android ve iOS işletim sistemlerini oldukça geriden takip ediyor. Pazar payında yüksek bir konuma ulaşamayan Lumia cihazları büyük bir sıçramayı yakalayamamış olsalar da yıl içerisinde sabit olan pazar oranı da Microsoft'un belli bir yere sahip olduğunu da gösteriyor. Aylar içerisinde sadece ufak yüzdelikler oynasa da Windows Phone pazar payı tüm mobil dünya içerisinde % 2-3 arasında bir yeri işgal ediyor.

StatCounter tarafından hazırlanan istatistiklere göre yorumladığımız bu durumda 2014 Kasım ayında dikkat çeken bir yükseliş gözlemlenebiliyor. Aralık ayında ise marka performansı eski haline dönüyor. Android ise seneye % 44.62'lik bir payla başlamış olmasına karşın seneyi % 55.19 ile kapatarak yarıdan fazla mobil cihazı tekeline alıyor.

iOS, % 23.55 ile başlayan Ocak ayından sonra Aralık sonunda % 23.51'ye düştü. Apple lansmanı sonrası iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ön siparişleri sayesinde Ekim ayında % 25.96'ya yükselen pazar payı muhtemelen Android 5.0'ın piyasaya sürülmesiyle tekrar düşüşe geçti.

Telefonlara çıkacak olan Windows 10'un Lumia cihazlarını şahlandırması bekleniyor ama Android ve iOS karşısında rekabet edebilmek için oldukça sıradışı özelliklerin bizlere ulaşması gerektiği de aşikar.

YORUMLAR