Windows.old Klasörünü Silip Eski İşletim Sistemi Dosyalarınızdan Kurtulun

Olur da Windows 8.1 Preview sürümünden Windows 8.1 full versiyona veya Windows 8.1 RT’ye geçiş yaptıysanız, eski işletim sisteminizin verileri Windows.old isimli bir klasörde muhafaza edilecektir. Burada bulunan tüm dosyalar 28 gün içinde siliniyor. Ne va

Windows.old Klasörünü Silip Eski İşletim Sistemi Dosyalarınızdan Kurtulun

Olur da Windows 8.1 Preview sürümünden Windows 8.1 full versiyona veya Windows 8.1 RT’ye geçiş yaptıysanız, eski işletim sisteminizin verileri Windows.old isimli bir klasörde muhafaza edilecektir. Burada bulunan tüm dosyalar 28 gün içinde siliniyor. Ne var ki, daha öncesine ait bir Windows işletim sistemi versiyonunu kullananlar için bu otomatik silme işlemi gerçekleşmeyebiliyor. Bunun için yapmanız gereken şey Windows’un kendi disk temizleme aracını kullanmak.

Öncelikle kısa bir uyarı yapmakta fayda var. İhtiyacınız olan tüm dosyaların Windows 8.1’e aktarılmış olduğundan emin olun, çünkü gerçekleştireceğiniz silme işlemi geri dönüşü olmayan bir komut olacak.

WINDOWS.OLD KLASÖRÜNÜ SİLMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
1. Denetim Masası’nı açın ve buradan Yönetici Araçları seçeneğini tıklayın.

2. Yönetici Araçları menüsünde bulacağınız Disk Temizleme seçeneğine ulaşın.

3. Bu işlem başlamadan önce partisyonlu sabit belleği olanlar Windows.old klasörünün bulunduğu alanı seçmeliler.

4. Yeni açılan pencerede kırmızılı alanın içine koyduğum “Sistem dosyalarını temizle” kutusunu tıklayın.

5. Açılan ufak bir pencere, silme işlemi gerçekleştirildiği takdirde kazanılacak olan boş alanı hesaplayacak.

6. Eski iletişim kutusuyla tekrar karşılaştığımızda yukarıdaki seçenekler arasında Önceki Windows Yüklemeleri isimli bir onay kutusunun çıktığı göreceksiniz. Silme işlemini başlatmadan önce onay kutusunu seçtiğinizden emin olun ve silme işlemini başlatın.

Eğer bahsetmiş olduğumuz ayarlamalara ulaşamadıysanız veya işlemi tamamlayamadıysanız, bunun sebebi, işlemi yönetici hesabından gerçekleştirmemiş olmanızdan kaynaklanabilir. Yönetici hesabını aktif olarak kullanmak istiyorsanız, yazmış olduğum blog yazısına buradan ulaşıp detaylı bilgilere erişebilirsiniz. Bunun haricinde herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız yorum kutusundan bize ulaşabileceğinizi unutmayın. 

YORUMLAR