Yandex Haritaları Sitenize Nasıl Eklersiniz?

Yandex harita servisini tüm kullanıcılarına açık hale getirdi. İsteyen herkes Yandex haritalar hizmetinden yararlanarak websitesinde bu servisi kullanabilecek.

Yandex Haritaları Sitenize Nasıl Eklersiniz?

Yandex Haritalar servisi artık herkesin kullanımına açık hale geldi. Web geliştiriciler için açılan hizmet hem programcılar hem de son kullanıcıların bu servisi kullanarak hızlı ve kolay şekilde web sitelerine entegre edebilmelerini sağlamış. Programcılar için Api hizmeti verilirken, son kullanıcılar için ise aynı sayfada 3 adımlık bir araç da hazırlanmış. Bizlerde bu aracı kullanarak websitemize nasıl harita ekleyebileceğimizi öğrenelim.

Adım 1: Yandex Haritalar Sayfasını Ziyaret

Haritalar Api sayfasına http://api.yandex.com.tr/maps/ adresinden giriş yapabilirsiniz. Karşınıza geliştiriciler için bir javascript api sistemi ve 3 adımda sitenize ekleyebileceğiniz harita sistemi çıkmakta. İlk adım olarak Oluştur seçeneği aktif olarak geliyor. Bu ekranda bir nokta seçebilir, belli bir güzergahı işaretleyebilir, bir alanı tarayabilirsiniz.

Adım 2: Haritanın Önizlemesi

1. adımda yaptığınız tüm işaretleme işlemlerinin önizlemesini görebileceğiniz bölüe geldik. Yapmanız gereken kontrol etmek, dinamik bir harita mı yoksa satatik bir harita mı kullanacağınıza karar vermek. Dİnamik haritada harita üzerinde gezinti ypılabilir olurken, statik haritada ise Yandex tarafından üretilen harita resmi yer alıyor.

Adım 3: Kodun Kopyalanması

Yaptığınız tüm işlemleri kontrol ettikten sonra Harita servisini kullanabilmeniz için gerekli "Kullanıcı Sözleşmesi" karşınıza çıkıyor. Onaylamanız durumunda websitenize ekleyeceğiniz Yandex.Haritalar kodu size sunuluyor.

Google Maps'in aksine Yandex.Haritalarda daha karmaşık kodlar sizi bekliyor. Son adımda sizi sunulan kodları alarak websitenizin iletişim sayfasına, etkinlik haberi verecekseniz etkinlik sayfanıza veya bir arkadaşınıza yol tarif edecekseniz özel bir sayfaya eklemeniz yeterli.

Yandex haritalar servisinin yanında Yandex'in bir diğer inanılmaz servisi olan web tarayıcısını sakın unutmayın. Yandex Browser İndir sayfamızdan programın indirme bağlantılarına kolayca ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR